ثمرات انقلاب ۴۰ ساله ــ استانها| بهرهمندی تمام نقاط استان ایلام از خدمات بهداشتی ـ درمانی
در ایلام قبل از انقلاب اسلامی، شهروندان ایلامی برای دریافت خدمات پزشکی باید به استانهای همجوار و یا راهی تهران میشدند، ولی امروز به برکت انقلاب اسلامی، تمام خدمات پزشکی در این استان ارائه میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، یکی از مهمترین دستاوردهای پزشکی ایران بعد از انقلاب اسلامی، جایگاه مطلوب جامعۀ پزشکی ایران است؛ این در حالی است که قبل از انقلاب اسلامی، موانع و مشکلات زیادی در این زمینه وجود داشته است، به گونهای که حتی قبل از انقلاب، شهرهای بزرگ مشکل کمبود پزشک داشت.
یکی از عوامل این مشکلات، کمبود یا عدم تخصص پزشک بود. از این رو، از پزشکان کشورهای دیگر، مانند هند، بنگلادش و پاکستان استفاده میشد؛ اما با پیروزی انقلاب اسلامی، وضعیت پزشکی کشور دگرگون شد، یعنی با گسترش دانشکدههای پزشکی و رشد کمی و کیفی پزشکی و نیروهای انسانی در حوزههای مختلف پزشکی و بهداشت، نیازها برطرف شد.
از این رو، امروزه ایران به یکی از قطبهای تحقیقات، فناوری، سلامت، آموزش بهداشت و پزشک در منطقه تبدیل شده است و در بسیاری از عرصههای پزشکی و بهداشتی در ردههای بالای جهانی قرار دارد. صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز در گزارشی سیستم مراقبتهای اولیۀ ایران را ستوده است: «ایران در سه دهۀ گذشته سیاستهایی را بهمنظور برطرف کردن نیازهای مردم در سطح کشور در پی گرفته است؛ ایران از زمان انقلاب اسلامی تاکنون شبکۀ بهداشتی را در تمام کشور و در هر شهر و روستا گسترده کرده است؛ ایران شاخصهای بهداشتی خوبی دارد؛ بیش از 85 درصد از جمعیت روستایی و مناطق محروم ایران، به خدمات مراقبتهای اولیه دسترسی دارند».
کریم همتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام با اشاره به روند خدمات بهداشتی، درمانی و بیمارستانی قبل و بعد از انقلاب اسلامی اظهار داشت: بررسی و مقایسه خدمات بهداشتی و درمانی قبل و بعد از انقلاب اسلامی مقایسه نشدی است، چراکه قبل از انقلاب اسلامی مشکلات حوزه درمان و پزشکی بسیار از هزار بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: نه تنها در استان ایلام که قبل از انقلاب اسلامی چیزی به نام خدمات وجود نداشته و اگر هم بوده در حد یک مرکز بهداشتی و بیمارستان بسیار کوچک و با ارائه خدمات اندک، بلکه در کل کشور شهرهای بزرگ هم مشکل کمبود پزشک داشتهاند.
وی حضور پزشکان هندی، بنگلادشی و پاکستانی و نبود پزشکان ایرانی و بومی در استان ایلام، عدم دسترسی مردم ایلام به آب بهداشتی سالم و بهداشتی، نبود مراکز خانه بهداشت روستایی و سایر موارد، از جمله کمبودهای حوزه بهداشت و درمان در قبل از انقلاب اسلامی در استان ایلام بود که مورد اشاره رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بود که گفت: مشکلات بهداشتی و درمانی استان ایلام قبل از انقلاب اسلامی قابل وصف نیست.
وی وجود یک بیمارستان 30 تختخوابی میراث قبل از انقلاب اسلامی در ایلام دانست و افزود: امروز به یُمن انقلاب اسلامی 900 تخت فعال در استان ایلام وجود دارد.
همتی با مقایسه سهم آموزش در استان ایلام قبل از انقلاب اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: 2700 دانشجو در مقاطع کارشناسی و دکتری هم اکنون در استان ایلام درحال آموزش هستند در حالی که قبل از انقلاب اسلامی 13 دانشجوی پرستاری ایلام داشته است.
وی گفت: 9 بیمارستان، 10 شبکه و 3 بیمارستان خصوصی از برکت انقلاب اسلامی در استان ایلام فعال هستند و قبل از انقلاب فقط یک بیمارستان با 30 تخت در کل استان ایلام وجود داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام گفت: به برکت انقلاب اسلامی تمام خدماتی که روزی آرزوی مردم ایلام بوده است در مراکز درمانی و بیمارستانی استان ایلام انجام و ارائه میشود و در قبل از انقلاب اسلامی برای کوچکترین خدمات، شهروندان راهی تهران و یا استانهای همجوار باید میشدند.
وی به 70 خانه بهداشت در استان ایلام و دورترین نقاط استان ایلام اشاره و افزود: هیچ جایی از استان ایلام وجود ندارد که از خدمات بهداشتی درمانی بیبهره باشد.
همتی وجود 410 متخصص و فوق تخصص در تمام گرایشهای پزشکی را بیان و گفت: وجود 410 پزشک متخصص و فوق تخصص در ایلام بعد از انقلاب اسلامی را میتوان از افتخارات انقلاب اسلامی دانست چراکه قبل از انقلاب اسلامی در استان ایلام 5 الی 6 پزشک هندی و پاکستانی وجود داشته است.
وی افزود: در ایلام قبل از انقلاب اسلامی، شهروندان ایلامی برای کشیدن یک دندان باید به استانهای همجوار و یا راهی تهران میشدند، ولی امروز بیش از صد دانپزشک در شهر ایلام و شهرستانهای تابعه حضور فعال دارند.
انتهای پیام/ ع