۱۶۴ هزار ۷۸۳ خانوار روستایی در استان کردستان برق دارند
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان گفت: ۱۶۴ هزار ۷۸۳ خانوار روستایی در استان کردستان برق دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، هیوا لهونیان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که در سالن جلسات شرکت توزیع نیروی برق کردستان برگزار شد، ضمن گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: دستگاههای خدمترسان در قبال همت و اراده مردم شریف باید تلاش کنند تا تحریمهای ظالمانه را پشت سر گذاشته و آن را به فرصت تبدیل کنند تا بتوان بر اساس برنامههایی که طراحی شده، با کمترین آسیب شرایط را پشت سر گذاشت و به وضعیت نرمال برسیم.
وی با تأکید بر اینکه نگاه شرکت برق به رسانه یک نگاه همافزایی است، افزود: اطلاعرسانی از جمله وظایفی قلمداد میگردد که به کمک اصحاب رسانه محقق میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اعلام اینکه نیروی برق استان کردستان از سال 1326 شروع به کار کرده است، تصریح کرد: در آن زمان دو واحد 125 واتی در دبیرستان پروین اعتصامی استقرار یافت و در سال 1332 شرکت توزیع برق روستایی استان در دو واحد 250 کیلوواتی تولید را رسماً با واگذاری انشعابات به مردم آغاز کرد.
وی با یادآوری اینکه در سال 1345 تا پیروزی انقلاب اسلامی روند رو به جلو در مجموعه کل تأسیسات ایجاد شده است، ادامه داد: عمدهترین توسعه صنعت برق استان کردستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خلق شد.
لهونیان با بیان اینکه در سال 1361 شرکت توزیع نیروی برق استان به سمت اتصال شبکه سراسری پیش رفت، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در شرایط کنونی شرکت توزیع نیروی برق استان بهطور کامل به سه محور همدان، کرمانشاه و آذربایجان وصل شده است.
وی با اذعان به شاخصهای عملکردی استانی صنعت برق استان کردستان نسبت به سال 1357، اظهار کرد: قدرت منصوبه نیروگاهی استان در سال 57 نزدیک به 18 مگاوات بوده که هماکنون به 980 مگاوات رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اشاره به اینکه طول خطوط انتفال و فوق توزیع استان دو هزار و 101 کیلومتر مدار است، خاطرنشان کرد: طول خطوط توزیع از 522 کیلومتر مدار به 16 هزار و 781 کیلومتر مدار رسیده و تعداد پستهای انتقال و فوق توزیع نیز 28 دستگاه است.
وی ظرفیت پستهای انتقال و فوق توزیع استان را شامل دو هزار و 665 مگاولت آمپر دانست و ادامه داد: ظرفیتهای ترانسفورماتورهای توزیع به یکهزار و 484 مگاولت آمپر رسیده است.
لهونیان با ذکر اینکه تعداد روستاهای برقدار استان در سال 1357 تعداد شش روستا بود، یادآور شد: این روستاها در سالجاری به یکهزار و 689 روستا رسیده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال 57 تعداد کل مشترکان استان 31 هزار و 483 اشتراک بود، عنوان کرد: بر اساس آمار این تعداد امسال 637 هزار و 530 مورد است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان در خصوص وضعیت شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع شبکه برق استان گفت: تعداد مشترکان موجود در سال 57 تعداد 31 هزار و 483 مورد بود که امسال به 637 هزار و 530 مشترک با متوسط سرانه یک هزار و 309 کیلووات ساعت افزایش یافته است.
وی ظرفیت پستهای توزیع را یک هزار و 484 مگاولت آمپر دانست و اضافه کرد: طول خطوط فشار ضعیف استان در چهار دهه اخیر از 349.6 به پنج هزار و 882 کیلومتر و طول خطوط فشار متوسط از 9.073 به یکصد و پنج هزار و 43 کیلومتر رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان تعداد مشترکین برق استان در سالجاری را 637 هزار و 530 مشترک دانست و تصریح کرد: این آمار نسبت به سال 57 رشد یک هزار و 925 درصدی داشته است.
وی با اعلام اینکه تعداد پستهای توزیع نسبت به سال 57 با رشد 9849 درصد از 132 دستگاه به یکصد و سی و یک هزار و 33 دستگاه افزایش یافته است، افزود: ظرفیت پستهای توزیع از 32 به یکهزار و 484 مگا ولت آمپر و تعداد فیدر 20 کیلوولت نیز از 17 دستگاه به 179 دستگاه ارتقاء یافت.
لهونیان با اشاره به اینکه در حال حاضر برقدار شدن روستاها در کردستان به نسبت سال 57 با رشدی معادل 28 هزار و 50 درصدی روبرو است، ادامه داد: تعداد 164 هزار و 783 خانوار روستایی از نعمت برق در استان کردستان برخوردار هستند.
وی تعداد چاههای کشاورزی برقدار شده کردستان را هفت هزار و 478 حلقه دانست و گفت: این تعداد در اوایل انقلاب چهار حلقه بود که در این مدت با رشد 186 هزار و 850 درصدی روبرو بوده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با بیان اینکه تعداد 28 دستگاه پست فوق توزیع و انتقال در استان فعال است، خاطرنشان کرد: نیروگاههای تولید برق استان شامل سیکل ترکیبی سنندج با ظرفیت 956 مگاوات است که چهار واحد گازی آن در سال 84 با ظرفیت 636 مگاوات به بهرهبرداری رسید و در کنار نیروگاه دیزلی و سد آزاد سنندج فعال است.
لهونیان در پایان در خصوص پروژههای شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان در یک سال گذشته گفت: تبدیل سیم لخت به کابل خودنگهدار به عرض 126 کیلومتر، اجرای شبکه پاسداکت بازار مریوان، اخذ فیدر از پست فوق توزیع سنندج، نصب کنتورهای هوشمند، شبکه فشار متوسط هوایی پمپاژپایاب سد گاوشان، احداث شبکه روشنایی معابر، اصلاح شبکه روشنایی، اصلاح کنتور در راستای تکخوانی روستاها، برق رسانی به روستاهای بدون برق، احداث پستهای هوایی و زمینی جدید، احداث شبکه فشار متوسط هوایی و زمینی، احداث شبکه در راستای کاهش تلفات شبکه و اصلاح شبکههای موجود از اهم این پروژهها بود.
انتهای پیام/ش