۳۰۰ بانوی رزمنده در گیلان شناسایی شد


300 بانوی رزمنده در گیلان شناسایی شد

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان گفت: ۳۰۰ بانوی رزمنده گیلانی شناسایی شده‌اند که باید به‌عنوان الگوی عملی به جامعه معرفی شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سرهنگ عباس بایرامی امروز در نشست فرماندهان دفاع مقدس گیلان در رشت اظهار داشت: دانشنامه استانی دفاع مقدس در 3 کارگروه جغرافیا، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اشخاص در حال فعالیت است که تاکنون یک هزار و 25 مدخل برای این دانشنامه گردآوری شده است.

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان تصریح کرد: دانشنامه استانی دفاع مقدس نیازمند کمک و نظارت فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس است چرا که در آینده این دانشنامه منبع اصلی تاریخ دفاع مقدس گیلان است.

وی با اشاره به اینکه استان گیلان 97 هزار رزمنده، 24 هزار جانباز، 8 هزار شهید و 2 هزار و 600 آزاده سرافراز را تقدیم کرده است گفت: اسناد به‌دست آمده تنها از 3 هزار و 619 نفر از رزمندگان، اسناد دریافت شده است که این امر نیازمند یک پویش سراسری است تا همه آثار جمع‌‌آوری شود.

بایرامی با تاکید بر اینکه امروز رسانه حرف نخست را در جابه‌جایی افکار عمومی و مهندسی افکار می‌زند گفت: خبرگزاری دفاع مقدس باید منبع اصلی برای اطلاعات دیگر رسانه‌ها در حوزه دفاع مقدس شود که این امر در خبرگزاری استانی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان بیان کرد: از اصلی‌ترین مسائل، توجه به تاریخ شفاهی دفاع مقدس است که از فرماندهان گردان‌های پیاده و زرهی و رزمندگان دفاع مقدس برای غنای بیشتر این تاریخ با تقویت حوزه روایتگری بهره می‌بریم.

بایرامی با اشاره به اینکه تاکنون 60 عنوان کتاب در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس انتشار یافته است افزود: در پی آن هستیم تا گام‌های بیشتری در ثبت تاریخ شفاهی دفاع مقدس و انتشار کتاب برداریم و نهضت نویسندگی را در بین رزمندگان گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه در موضوع هنری و سینمایی دفاع مقدس در گیلان کارهای خوبی انجام شده و هنرمندان زیادی با سناریوها و سوژه‌های ناب برای ساخت به مرکز حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مراجعه می‌کنند گفت: با کمک فرماندهان و بچه‌های اطلاعات عملیات می‌توان این سناریوها را تکمیل‌تر کرد.

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان عنوان کرد: بیش از 400 روحانی رزمنده در گیلان شناسایی شدند و یکصد و 52 شهید روحانی در استان گیلان داریم که تاریخ شفاهی در صحنه‌های روایتگری فرصت مناسبی برای حضور و بیان رشادت‌های این قشر جامعه است.

وی با اشاره به اینکه با عنایت به سخنان مقام معظم رهبری که بر برجسته‌سازی حضور و پرداختن به مشارکت زنان در دوران دفاع مقدس توجه ویژه داشتند خاطرنشان کرد: 300 بانوی رزمنده گیلانی شناسایی شده‌اند که باید به‌عنوان الگوی عملی جامعه به‌ شایستگی معرفی شوند.

بایرامی با بیان اینکه از سال 1380 تا 1397 در 47 نقطه استان گیلان 127 پیکر مطهر شهدای گمنام تدفین شده است اظهار داشت: هر کدام از المان‌های شهدا در نقاط مختلف استان باید یک مرکز فرهنگی محسوب شود تا برنامه‌های فرهنگی حول محور شهدا تدوین شوند.

مدیر‌‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان بیان داشت: طراحی سازه‌ای موزه دفاع مقدس استان گیلان انجام شده و مجری آن بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان است و یک زمین 10 هکتاری در جاده تهران کنار ساختمان حوزه علمیه برای این امر اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اینکه موزه دفاع مقدس گیلان در دو بعد پیام مقاومت و خانواده‌محوری طراحی شده است تا همه افراد در هر سنی بتوانند از آن بهره‌ کافی ببرند گفت: این موزه فضای گردشگری و فرهنگی هم محسوب می‌شود که نیازمند حضور فعال و مشارکت همه مسئولان و خیرین در تامین بودجه و اعتبارات است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon