ثمرات انقلاب ۴۰ساله‌ ــ استان‌ها| بهره‌مندی کامل مناطق خراسان شمالی از نعمت برق

ثمرات انقلاب 40ساله‌ ــ استان‌ها| بهره‌مندی کامل مناطق خراسان شمالی از نعمت برق

یکی از دستاوردهای ماندگار نظام اسلامی برای استان خراسان شمالی، بهره‌مندی کامل مناطق خراسان شمالی از نعمت برق است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، بهره‌مندی بیش از 99.5 درصد مناطق استان خراسان شمالی با جمعیتی بالغ بر 900 هزار نفر، از نعمت برق و روشنایی، یکی از ویژگی‌های ممتاز استان خراسان شمالی و دستاوردهای ماندگار نظام اسلامی برای این استان شمال شرقی کشور است.

با توسعه برق‌رسانی به اکثر نقاط شهری و روستایی استان، اینک این تکنولوژی روز در تمام مناطق خراسان شمالی قابل وصول بوده و به تبع آن بسیاری از صنایع وکارگاه‌های کوچک و بزرگ در استان شکل گرفته است.

علیرضا صبوری مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان با اشاره به اینکه امروزه برق نیاز مبرم زندگی شخصی، اجتماعی و امنیتی بشر است اظهار داشت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در استان نیروگاه تولید مولد برق نداشتیم و صرفاً تنها چند مولد تحت عنوان دیزل های برقی در چند شهرستان استان و آن هم با مجموع ظرفیت حداکثر 56 مگاوات فعال بودند.

افزایش 100درصدی برق رسانی به شمال خراسان در بعد از انقلاب

وی جمعیت برخوردار خراسان‌شمالی از نعمت برق را در اوایل انقلاب، 95 هزار نفر عنوان کرد و افزود: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی 95هزار نفر از جمعیت استان و 25 روستای استان که در مجاورت شهرهای بزرگ استان بودند از نعمت برق برخوردار بودند اما اکنون پس از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی 99.9 درصد جمعیت ساکن در خراسان‌شمالی از نعمت برق برخوردارند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با بیان اینکه اکنون 928 روستای استان دارای برق هستند تصریح کرد: براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن که در سال 95 صورت گرفت علاوه بر 721 روستای بالای 20 خانوار استان که تماما از نعمت برق برخوردار هستند به 207 روستای زیر 20 خانوار استان نیز برق‌کشی صورت گرفته است. و استمرار و وجود برق در روستاها سبب آبادانی، اشتغال‌زایی و فعالیت‌های صنعتی می‌شود که نیاز بخش شهری و کشوری را تامین می‌کند.

صبوری با تشریح اقدامات و مقایسه فعالیت های صورت گرفته بخش‌های تولید، انتقال و توزیع شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌شمالی از ابتدای انقلاب تا کنون ادامه داد: در بخش تولید شرکت توزیع نیروی برق استان در مجموع حداکثر ظرفیت منصوبی نیروگاه‌ها در ابتدای انقلاب اسلامی 56 مگاوات بود اما امروزه نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان را در مدار تولید برق با 6 واحد 159 مگاواتی و سه واحد بخار 160 مگاواتی داریم که واحدهای 2 و 3 بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان تا پایان سال 98 به مدار تولید خواهند رسید.

ظرفیت تولید برق استان 20 برابر شده است

وی از سرمایه‌گذاری 11 هزار میلیارد تومانی در نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون 11 هزار میلیارد تومان در بخش نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان سرمایه‌گذاری شده و امروز شاهد آن هستیم که ظرفیت تولید برق استان نسبت به سال 57 حداقل 20 برابر شده که این مهم سبب پایداری نیروگاه با راندمان بسیار بالا شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در بخش انتقال این مجموعه اضافه کرد: برای رساندن برق تولیدی از نیروگاه به سایر شهرستان‌های استان ناچاریم با استفاده از پست های انتقال 400 کیلووات و خطوط انتقال 400 و 132 کیلو وات این مهم را از نیروگاه به شهرستان‌های تابعه منتقل کرده و در آنجا با استفاده از پست‌های فوق توزیع 132 کیلو واتی برق تولیدی به 20 کیلووات تبدیل شده و در سطح شهر توزیع می‌شود.

صبوری با بیان اینکه در ابتدای انقلاب‌اسلامی حتی یک متر شبکه انتقال و فوق توزیع در استان نداشتیم افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی حتی یک متر شبکه انتقال، فوق توزیع و پست‌های فوق توزیع نیز نداشتیم اما اکنون طول شبکه انتقال و فوق توزیع برق استان 1498 کیلومتر است که هر یک کیلومتر آن 750 میلیون تومان هزینه در بردارد. همچنین اکنون 19 پست فوق توزیع اعتباری بیش از 760 میلیارد تومان در مدار انرژی داریم.

تمام روستاهای بالای 10 خانوار استان برق دارند

وی با اشاره به اینکه اکنون 353 هزار کنتور منصوبه در شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی داریم ادامه داد: در بخش توزیع در سال 57 تنها 40 هزار کنتور برق نصب شده داشتیم اما اکنون این رقم به 353 هزار ارتقا یافته است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با اشاره به تعریف روستا در سامانه وزارت کشور خاطرنشان کرد: اکنون هیچ روستای 10 خانوار بدون برق در استان نداریم و آن دسته از روستاهای استان که در سامانه وزارت کشور ثبت شده و دارای کد می باشند دارای برق هستند و برنامه ریزی این مجموعه به سمتی پیش می رود که حتی برای آبادی‌ها زیر 10 خانوار هم برق کشی صورت بگیرد که عمده این خانواده ها سکونت دائم نداشته و به صورت عشایری و فصلی هستند.

وی وجود 1400 چاه برق کشاورزی در استان را یکی دیگر از دستاوردهای این مجموعه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در استان عنوان کرد و بیان داشت: در ابتدای انقلاب اسلامی در استان چاه برقی نداشتیم و از آنجایی که اشتغال در خراسان شمالی مبتنی بر کشاورزی و دامپروری است امروز 1400 چاه برق در حوزه کشاورزی فعال هستند که ظرفیت اشتغال در استان را فراهم می‌کند. همچنین اکنون 115 هزار خانوار روستایی در خراسان‌شمالی از نعمت برق برخوردار هستند.

کمک برای تجهیز منازل به پکیج خورشیدی

صبوری در ادامه از کمک 850 هزار تومانی وزارت نیرو در راستای برق‌دار کردن مناطق فصل و عشایری استان خبر داد و افزود: وزارت نیرو در راستای برق دار کردن مناطق فصلی و عشایری به ازای هر خانوار تا سقف 850 هزار تومان به صورت بلاعوض کمک می‌کند تا ساکنین آن مناطق بتوانند با استفاده از پکیج و پنل‌های خورشیدی امرار معاش کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با اشاره به چشم انداز 555 شرکت توزیع نیروی برق استان در افق 1405 خاطرنشان کرد: در سال 96 میانگین کاهش تلفات انرژی در کشور 10.8 درصد بود که این متغیر اکنون در استان 8.5 درصد می‌باشد. همچنین میانگین زمانی خاموشی هر مشترک در سال به دقیقه در سال 96 در خراسان شمالی 180 دقیقه به ظاهر مشترک بود که میانگین کشوری این متغیر در همان بازه زمانی 600 دقیقه به ازای هر مشترک بود.

وی از راه اندازی 520 نقطه مانیتور در راستای بستر فیبر نوری خبر داد و اضافه کرد: با استفاده از توسعه خطوط گرم و توسعه اتوماسیون و همچنین به خدمت گرفتن تجهیزات گران‌قیمت اکنون 520 نقطه مانیتور در استان ایجاد شده تا پایش انرژی برق به صورت هوشمند صورت بگیرد.  همچنین از سال 94 تاکنون بیش از 3 هزار کیلومتر شبکه توزیع استان از شبکه های سیمی بدون روکش به شبکه‌های روکش‌دار تبدیل شده تا در برابر حواثی همانند باد، طوفان، بارش، برف و باران مقاوم باشند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی از حذف 80 درصدی مراجعات حضوری مشتریان شرکت توزیع نیروی برق در استان خبر داد و بیان داشت: 95 خدمات حوزه برق استان به صورت برون سپاری صورت می‌گیرد تا نیازی به مراجعه حضوری مشترکین نباشد و باید به گونه‌ای عمل کنیم که در سال 1405، 95 درصد مراجعات حضوری به شرکت توزیع نیروی برق حذف شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی از افتتاح 60 پروژه این شرکت در ایام الله دهه فجر سال جاری  خبر داد و افزود: 60 پروژه شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با اعتباری بیش از 414 میلیارد ریال در ایام الله دهه فجر 97 در استان به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه نیروگاه خورشیدی جاجرم تا پایان تابستان سال 1398 وارد مدار می شود اضافه کرد: نخستین سرمایه گذار نیروگاه تجدیدپذیر مبتنی بر انرژی خورشیدی شهرستان جاجرم در خراسان شمالی به دلیل مشکلات نوسانات ارزی از ادامه فعالیت منصرف شد اما سرمایه‌گذار چینی طی ده روز آینده در محل پروژه مستقر خواهد شد تا در تابستان 98 این نیروگاه وارد مدار شود که بزرگترین نیروگاه در مقایسه با توان تولید برق لقب خواهد گرفت.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon