بودجه ۹۸ کردستان نسبت به سایر استانها ۱.۵ درصد افزایش یافت
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان گفت: بودجه استانی استان کردستان در سال ۹۸ حدود ۱۰.۲ درصد است که نسبت به سایر استانها ۱.۵ درصد افزایش دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهرام نصراللهیزاده شامگاه پنجشنبه در نشست معاون پارلمانی رئیس جمهور با برگزیدگان استان کردستان که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه در چند سال اخیر تلاش جدی بر روی چند محور کلیدی در توسعه استان متمرکز شد، اظهار داشت: منابع دولتی برای تقویت این پروژهها تخصیص یافت که در بین دو موضوع «راه و ارتباطات» و «منابع آب» بهعنوان دو اصل اساسی در کردستان مورد توجه ویژه قرار گرفت.
وی با اشاره به لایحه بودجه سال 98 افزود: بودجه عمرانی کشور در سال 97 مبلغ 62 هزار و دو میلیارد تومان بود اما در سال 98 به 62 هزار و 19 میلیارد تومان رسیده که در قیاس با سال گذشته حدود 17 میلیارد تومان افزایش دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با بیان اینکه نگاه دولت به استان در تدوین لایحه سال 98 یک نگاه ویژه است، تصریح کرد: در تمامی پروژههای استان بهویژه در بحث راه و آب این امر لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه میانگین رشد بودجه عمرانی استانها در سال 98 نسبت به سال 97 حدود 8.7 درصد افزایش یافته است، ادامه داد: بودجه استانی استان کردستان در سال 98 حدود 10.2 درصد است که نسبت به سایر استانها 1.5 درصد افزایش دارد.
نصراللهیزاده با اشاره به بودجههایی که در لایحه بودجه برای آنان ردیف مشخص اعتباری تعریف شده است، افزود: این پروژهها شامل پروژههای ملی و پروژههای ملی-استانی است که 19 پروژه ملی در قانون بودجه وجود دارد و اعتبار این پروژهها در سال 97 حدود 107 میلیارد تومان است، اما در لایحه سال 98 مبلغ 276 میلیارد تومان پیشبینی شده که نسبت به سالجاری معادل 156 درصد رشد دارد.
وی با اعلام اینکه پروژههای ملی استانی شده کردستان شامل 23 پروژه است، اظهار کرد: در سالجاری حدود 80 میلیارد تومان اعتبار مصوب برای این پروژهها در نظر گرفته شده بود که در سال 98 به 148 میلیارد تومان افزایش یافته و در این بخش نیز رشد 85 درصدی را شاهد هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با اعلام اینکه چند پروژه نیز بهصورت مشترک با استانهای همجوار در استان تعریف شده است، گفت: بخش عمده این پروژهها مختص استان کردستان است که در این پروژهها نیز حدود 122 میلیارد تومان در سال 97 اعتبار تعریف شده که این میزان در سال 98 به 229 میلیارد تومان میرسد و معادل 86.5 درصد رشد را به همراه دارد.
وی با ذکر اینکه بیشتر تمرکز بر حوزه راه بهعنوان یکی از حوزههای توسعهای استان است، گفت: کریدور شمال غرب به جنوب که بهعنوان یکی از شاکلههای توسعهای راه شمرده میشود، حدود 320 کیلومتر آن در کردستان قرار داشته و در سالجاری حدود 60 میلیارد تومان اعتبار به آن تخصیص یافته و این میزان در سال آتی نیز به 163 میلیارد افزایش یافته یعنی معادل 170 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان خاطرنشان کرد: هرچند در بخشنامه بودجه امسال، هرگونه افزایش پروژههای جدید ممنوع شده، اما با توجه به اینکه در شرق استان مشکل شدید آب بهویژه در قروه، بیجار، سریشآباد و دهگلان وجود دارد، پروژه جدید آبرسانی به این شهرها با اعتبار 600 میلیارد تومان در بودجه 98 تعریف و پیشبینی شده است.
وی با ذکر اینکه 470 روستا و بیشتر شهرهای شرق استان آبرسانی صورت خواهد پذیرفت، ادامه داد: شرق استان به دلیل وجود پتانسیلهای صنعتی و معدنی، تخصیص آب به بخش صنعت و معدن به این بخشها نیز توجه ویژهای لحاظ شده است.
نصراللهیزاده با اشاره به اینکه مجموعه مدیریتی استان بهصورت جدی پیگر وضعیت جاده مریوان-سنندج به عنوان یکی از جادههای استراتژیک مرتبط با سومین مرز ترانزیتی کشور است، افزود: جاده جدید سنندج-مریوان در بودجه سال 96 در قانون بودجه 19 میلیاردتومان اعتبار داشت که 77 میلیارد تومان یعنی حدود 4 برابر به آن تخصیص اعتبار داده شد و در سالجاری نیز 69 میلیارد تومان به آن تخصیص اعتبار داده شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان در پایان با بیان اینکه در قانون بودجه سال 97 به سالن شش هزار نفره سنندج نیز بهعنوان یکی از 9 سالن شش هزار نفره کشور، مبلغ 14 میلیارد و 259 میلیون تومان اعتبار برای آن تعریف شد که حدود 13 میلیارد و 250 میلیون تومان اختصاص یافت، یادآور شد: همچنین شش میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار به مجتمع فرهنگی و هنری سنندج تخصیص داده شده است.
انتهای پیام/ ت