«تقصیر تحریم است؟»|التهاب در بازار گوشت با وجود رشد ۳۰درصدی واردات غذای دام

«تقصیر تحریم است؟»|التهاب در بازار گوشت با وجود رشد 30 درصدی واردات غذای دام

بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود ابهام کاهش تولید داخل گوشت دام، تا پایان پاییز سال جاری واردات برخی نهاده‌ها و خوراک دامی مثل ذرت با رشد ۳۰درصدی مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در هفته‌های اخیر، همزمان با افزایش قابل ملاحظه قیمت، شاهد تشکیل صفهای طویل مردم برای تهیه گوشت قرمز هستیم. بر اساس آمارهای رسمی سالیانه 1 میلیون تن گوشت قرمز در کشور مصرف می‌شود که بیش از دوسوم آن در داخل تولید شده و مابقی از مسیر واردات تأمین می‌شود. دولت برای تثبیت قیمتها بعد از جهش ارزی اوایل سال جاری تصمیم گرفت برای واردات 25 قلم کالای اساسی 18 میلیارد دلار با نرخ تسعیر 4200 تومان اختصاص دهد.

گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد ارز مورد نیاز واردات گوشت قرمز نزدیک به 1.6 میلیارد دلار است. گفتنی است گزارشهای احصاشده از خروجی بانک مرکزی و وزارت صنعت نشان می‌دهد دولت برای تأمین 25 قلم کالای اساسی از جمله گوشت از ابتدای سال تا پایان آذر ماه سال جاری رقمی نزدیک به 11 میلیارد دلار ارز 4200تومانی تزریق کرده که این رقم نسبت به سال گذشته نیز رشد داشته است.

همچنین گزارش نیروی انتظامی نشان می‌دهد سالیانه نزدیک به 10 هزار تن دام زنده از کشور قاچاق می‌شود که سهم یک‌درصدی آن نسبت به کل واردات و تولید داخل کشور نمی‌تواند عامل اصلی برهم خوردن تعادل در بازار باشد. همچنین برخی گزارشها حکایت از افزایش 25درصدی گوشت، تا پایان آذر ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد، این درحالی است که  افزایش واردات گوشت دام در آذر ماه امسال نسبت به اسفند 96 حدود 54 درصد بوده است.

به‌عقیده برخی کارشناسان در سالهای اخیر تولید داخل گوشت قرمز در کشور با چالش روبه‌رو شده است البته دولت تلاش کرده با تخصیص ارز مورد نیاز به واردات نهاده‌های دامی نیاز بازار داخل را تأمین کند. بررسی آمارهای گمرک نشان می‌دهد در 9ماهه ابتدایی سال جاری واردات برخی نهاده‌های دامی مثل ذرت دامی با افزایش 30درصدی مواجه شده است که این موضوع نشان می‌دهد با توجه به ثبات نسبی مصرف در تأمین خوراک دام در داخل با مشکل جدی مواجه نبوده‌ایم. گفتنی است، تا پایان آذر ماه حدود 6.3 میلیون تن ذرت دامی به‌ارزش 1.4 میلیارد دلار وارد کشور شده که در مدت مشابه سال قبل 1.1 میلیارد دلار از این محصول واردات صورت گرفته است.

بر این اساس با توجه به افزایش قابل توجه برخی اقلام مربوط به خوراک دام و همچنین تثبیت واردات سایر اقلام مرتبط با تغذیه دام در کشور این سؤال جدی مطرح می‌شود که؛ اگر تولید داخل در حوزه گوشت دام با کاهش روبه‌رو شده است، دلیل افزایش قابل توجه واردات نهاده‌های دامی چیست؟
بر هر ترتیب به‌نظر می‌رسد آمار رشد واردات نهاده‌های دامی و تأثیر آن بر تولید داخل باید از سوی مسئولان مربوطه مشخص شود. نکته مهم این است که این آمار نشان می‌دهد کاهش عرضه گوشت در بازار نمی‌تواند به مسئله تحریم ارتباط داشته باشد و مسئولان باید در خصوص چالشهای ایجادشده در حوزه عرضه توزیع گوشت قرمز شفاف‌سازی کنند.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon