ثمرات انقلاب ۴۰ ساله. استان‌ها| برقراری ارتباط تلفنی در محروم‌ترین ‌مناطق محروم همدان


ثمرات انقلاب 40 ساله. استان‌ها| برقراری ارتباط تلفنی در محروم‌ترین ‌مناطق محروم همدان

امروز نه‌تنها همه روستاهای همدان دارای تلفن ثابت هستند، بلکه نزدیک به ۹۸ درصد جمعیت روستایی استان از پوشش تلفن همراه برخور بوده و ۸۵ درصد هم به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، برخورداری از وسایل ارتباطی از شاخص‌های پیشرفت هر منطقه به‌شمار می‌رود، موضوعی که در 40 سال اخیر مورد توجه قرار گرفته و امروزه کمتر فردی را می‌توان یافت که به امکانات ارتباطی نظیر تلفن خانگی، تلفن همراه و اینترنت دسترسی نداشته باشد.

نگاهی به کارنامه شرکت مخابرات همدان در 90 سال گذشته نشان می‌دهد که امکان برقراری ارتباط تلفنی برای مردم به ویژه شهرهای کوچک و روستاها با پیروزی انقلاب اسلامی سرعت چشمگیری به خود گرفته تا جایی که امروز همه روستاهای استان دارای تلفن ثابت و 98 درصد از آن‌ها دارای تلفن همراه هستند.

بهمن ماه 1306 یعنی درست 13 سال پس از ورود تلفن به ایران بود که مجموعه کوچکی در همدان راه‌اندازی شد. این مجموعه دارای 162 رشته سیم(شماره) بود که به وسیله خط ملایر- اراک-قم به تهران و به وسیله یک‌رشته سیم به اسدآباد وصل شده بود به طوری که ارتباط با کرمانشاه از مسیر اسدآباد و ارتباط با نهاوند، تویسرکان و بروجرد از مسیر ملایر برقرار می‌شد.

در فاصله سال‌‌های 1306 تا 1338 هجری، خورشیدی مرکز تلفن همدان از 162 به هزار و 400 شماره افزایش یافت و در اسفند 1344 نصب 3 هزار شماره تلفن خودکار با شبکه EMD که در شهریور همان سال آغاز شده بود به پایان رسید.

درواقع نخستین مرکز تلفن خودکار شهر همدان 3 اسفند 1344 راه‌اندازی شد و گسترش آن در شهرهای همدان ملایر، نهاوند، تویسرکان و اسدآباد به صورت مغناطیسی در 3 مرحله انجام شد تا جایی که رقم کلی تلفن‌های استان همدان تا سال 1357 به 14 هزار شماره رسید.

با این حال ارتباط بین شهری استان تا سال 1349 به صورت فیزیکی و کاریر بود که در آن سال با نصب شبکه ماکروویو کشور، شهر همدان هم به این شبکه مجهز شد.

هرچند تعداد شماره‌های مرکز تلفن استان همدان از 162 به 14 هزار در طول 49 سال افزایش‌یافته بود، اما هنوز امکان ارتباط تلفنی برای روستاییان وجود نداشت به طوری که تا سال 1357 از هزار و 73 روستای استان تنها 15 روستای بزرگ استان از امکان ارتباط بهره‌مند بودند.

پیروزی انقلاب اسلامی و توجه به بهره‌مندی مناطق محروم از امکانات رفاهی چون آب، برق، گاز و تلفن موجب شد تا در طول 4 دهه پس از انقلاب پیشرفت‌های چشمگیری در استان کمتر توسعه‌یافته همدان به ویژه روستاها حاصل شود.

پس از 3 دهه تلاش درنهایت جشن واگذاری تلفن خانگی به همه روستاهای استان برگزار و هر هزار و 73 روستا در سال 1387 از نعمت ارتباط تلفنی بهره‌مند شدند و همدان، نخستین استان کشور بود که توانست به این مهم دست یابد.

در واگذاری تلفن‌های ثابت منصوبه در استان هم با بهره‌گیری از 665 مرکز تلفن شهری، روستایی و کافوی نوری از 14 هزار شماره در سال 57 به 765 هزار شماره در سال 97 افزایش‌یافته است.

بنا بر اعلام روابط عمومی شرکت مخابرات همدان، هم‌اکنون 595 هزار شماره تلفن در استان مشغول فعال بوده و 150 هزار شماره هم دارای ظرفیت آزاد و قابل‌واگذاری به متقاضیان است.

تلاش‌های انجام‌شده در طول 40 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی موجب شده تا میانگین ضریب نفوذ تلفن ثابت استان به 34.4 درصد و میانگین ضریب نفوذ تلفن ثابت شهرستان همدان به 38.1 درصد برسد.

دستاوردهای ارتباطی در بخش تلفن همراه

امروزه با پیشرفت فناوری امکان ارتباط تلفنی به راحتی امکان‌پذیر است به طوری که نه دیگر نیازی به حضور در تلفنخانه و نه در منزل یا هر محل ثابت دیگری است و افراد به وسیله تلفن همراه می‌توانند از هر منطقه با مناطق موردنظر در کشور یا جهان تماس بگیرند.

در مورد امکانات ارتباط سیار همدان می‌توان گفت، تعداد سایت‌های bts تلفن همراه برای تأمین پوشش موبایل مشترکان همراه اول 739 مورد و فناوری نسل 2 و3 و4 همراه اول 1319 نود است.

از طرف دیگر جاده‌های اصلی و فرعی بین فرمانداری‌ها به‌طور کامل پوشش داده‌شده و نزدیک به 98 درصد جمعیت روستایی استان از پوشش تلفن همراه برخوردارند.

میانگین ضریب نفوذ تلفن همراه هم 100.4درصد است به طوری که همدان جزء 5 استان برتر کشور در زمینه کیفیت سرویس‌دهی همراه اول به شمار می‌رود.

اینترنت و دیتا

از دیگر امکانات رفاهی همدان در بخش مخابراتی می‌توان به وجود 127 هزار پورت منصوبه دیتا و اینترنت اشاره کرد که 91 هزار و 300 مورد آن واگذارشده است.

با گسترش روزافزون فناوری‌های ارتباطی و تقاضای مردم برای بهره‌مندی از امکانات، 625 روستای استان شامل 85 درصد جمعیت روستایی از اینترنت پرسرعت بهره‌مند هستند.

از طرف دیگر همدان جزء سه استان برتر کشور در زمینه کیفیت سرویس‌دهی اینترنت پرسرعت بوده و واگذاری اینترنت با سرعت 100 مگابیت در ثانیه بر بستر فیبر نوری با برند تانوما(تارنوری مخابرات) را انجام داده است.

در بخش واگذاری فیبر نوری خانگی هم (FTTH) 28 هزار پورت ایجادشده و واگذاری آن به منازل آغاز شده است. از دیگر دستاوردهای مخابراتی همدان در 4 دهه گذشته می‌توان به اجرای طرح هم کد سازی و حذف کد داخل استانی و تعرفه یکسان شهری در داخل استان، راه‌اندازی مرکز تحقیقات و تعمیرات تجهیزات مخابراتی با رویکرد اقتصاد مقاومتی و راه‌اندازی 442 دفتر خدمات ارتباطی(پیشخوان دولت) با همکاری اداره پست و پست‌بانک اشاره کرد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon