ثمرات انقلاب ۴۰ ساله‌ ـ استان‌ها| برخورداری صددرصدی جمعیت شهری و روستایی‌ بروجرد از نعمت برق

ثمرات انقلاب 40 ساله‌ ـ استان‌ها| برخورداری صددرصدی جمعیت شهری و روستایی‌ بروجرد از نعمت برق

پس از انقلاب صددرصد جمعیت مستقر در شهر و روستاهای شهرستان بروجرد از نعمت برق برخوردار شدند و درحال حاضر هیچ روستایی در این شهرستان فاقد برق نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجرد، با توسعه برق‌رسانی به اکثر نقاط شهری و روستایی لرستان این تکنولوژی روز در تمام شهرستان بروجرد قابل وصول است، به‌طوری‌که تمام نقاط شهری و روستایی بروجرد از نعمت 100 درصدی برق برخوردار هستند.

محمدعلی خسروی رئیس اداره توزیع و برق شهرستان بروجرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: با یک نگاه ساده می‌توان تفاوت خدمت‌ برق‌رسانی نسبت به سال‌های قبل از انقلاب را مشاهده کرد و این تفاوت‌ از زمین تا آسمان است، ما قبل از انقلاب اسلامی هیچ‌گونه خطوط 230 کیلوولت در منطقه بروجرد نداشته‌ایم و در حال حاضر 64 خط دومداره و230کیلو ولت در بروجرد احداث شده‌است.

وی افزود: ما تا قبل از انقلاب فقط 45 کیلومتر شبکه 63کیلوولت در بروجرد داشته‌ایم، درحالی که امروز این رقم به 156 کیلومتر افزایش داشته و همین‌طور پست‌های مشترکینی که فقط  شهرستان را تغذیه می‌کردند یک دستگاه بود، الان این پست‌ها به 7 دستگاه ارتقا پیدا کرده، قدرت این پست‌ها در گذشته 15مگاولت آمپربود، ولی در حال حاضر به 235مگا ولت آمپرافزایش پیدا کرده‌است.

رئیس اداره توزیع و برق شهرستان بروجرد عنوان کرد: از تغییرات و پیشرفت‌هایی که ما بعد از سال 57 داشته‌ایم می‌شود به طول خطوط هوایی و زمینی 20کیلووات در شهرستان بروجرد اشاره کرد، در آن دوران طول این خطوط 126 کیلومتر بود ولی الان به 1246 کیلومتر رسیده، هم‌چنین باید به میزان درجه فشار ضعیف هم اشاره‌ای داشت که تا قبل از انقلاب در بروجرد فقط 260 کیلومتر درجه فشار ضعیف داشتیم، ولی بعد از انقلاب شکوهمند به هزار و 209کیلومتر افزایش پیدا کرده و تمام این 1209 کیلومتر به کابل خودنگهدار تبدیل شده‌است.

وی با بیان اینکه زمانی تنها 131 دستگاه پست برق اعم از هوایی و زمینی کار توزیع برق را انجام می‌داد و اکنون هزار و 566 دستگاه پست هوایی و زمینی در نقاط مختلف شهر نصب‌شده، بیان کرد: از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی همین بس که ما در زمینه برق‌رسانی در سطح شهر و روستا رشد قابل‌توجهی داشته‌ایم، زمانی تنها 358 دستگاه چراغ روشنایی معابر وجود داشت که فقط خیابان‌های اصلی شهر را پوشش می‌داد، ولی در حال حاضر این چراغ‌ها به سی‌هزار و 514 دستگاه یعنی آماری درحدود 100 درصد افزایش داشته‌است.

 خسروی در مورد تأمین برق در روستاهای شهرستان بروجرد پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: قبل از انقلاب فقط 17روستای این شهرستان از نعمت برق برخوردار بود و در حال حاضر 194 روستای ما از برق استفاده می‌کنند و این باعث افتخار و سربلندی است که اکنون 100 درصد جمعیت مستقر در شهر و روستاهای بروجرد از نعمت برق برخوردار هستند، به جرأت می‌گویم که درحال حاضر هیچ روستایی در بروجرد فاقد برق نیست.

رئیس اداره برق شهرستان بروجرد در زمینه افزایش مشترکین خاطرنشان کرد: از 20 هزار و 400 مشترک به 142 هزار مشترک و چیزی حدود هفت برابر رسیده‌ایم و ان‌شاءالله این توفیقات هم‌چنان ادامه خواهد داشت.

خسروی با اشاره به استقبال خوب مردم بروجرد از طرح برق پاک اظهار داشت: خوش‌بختانه یکی از طرح‌های خوب و مفید که از وزارت نیرو و توسعه ارائه شد طرح برق پاک بود و مردم هم خوب از این طرح استقبال کردند، یکی از سیاست‌های خوب دولت برای مشترکین خانگی که دارای انشعابات برق هستند استفاده از فضای پشت بام‌ها برای نصب سلول‌های خورشیدی‌ست، با ایجاد نیروگاه‌های 5 کیلوواتی می‌توان از این نیرو بهره‌مند شد.

وی افزود: دولت با متقاضیان نصب این نیروگاه‌های خورشیدی در پشت بام‌ها قرارداد 20ساله منعقد خواهد کرد، در حال حاضر 10نفر از همشهریان ما از این طرح استفاده می‌کنند، این نیروگاه‌ها درآمد پایداری هم برای خانواده چیزی حدود 800-700 هزار تومان در ماه ایجاد می‌کند.

رئیس اداره برق شهرستان بروجرد عنوان کرد: در کنار این نیروگاه‌های خورشیدی خانگی ما یک واحد مرغداری در بخش اشترینان را هم داریم که برای تأمین برق خود به میزان 100 کیلووات از انرژی خورشیدی استفاده می‌کند و وارد مدار شده، ما چند پیمانکار و متقاضی خصوصی هم برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت بالاتر از یک مگاوات و2 مگاوات هم داریم که امیدوارم عملیات اجرایی آن‌ها به‌زودی شروع شود تا بتوانیم برای فصل تابستان و پیک باراز این نیروگاه‌ها استفاده کنیم.

وی بیان کرد: تمام روستاهای شهرستان بروجرد به‌صورت 100درصد از نعمت برق برخوردار هستند، حتی در 3-4 سال گذشته 4 روستای ما که خالی از سکنه بود را هم برق‌رسانی کرده‌ایم تا آن دسته از همشهریان ما که قصد مهاجرت معکوس را دارند از شبکه برق استفاده کنند، از این روستاها به روستای دره زاغه و لتسان می‌توان اشاره کرد، هم‌چنین ما در ایام دهه‌فجر افتتاح و راه‌اندازی برق روستای بیچون بالا را به‌خاطر مهاجرت معکوس همشهریان در دست اقدام داریم.

خسروی با اشاره به این که هیچ اعتباری جز مطالبات مردمی برای خدمات رسانی نداریم گفت: متاسفانه 40میلیارد تومان از مشترکین طلب داریم که به مشرکین خانگی روستایی و شهری، چاه‌های آب کشاورزی در شهر و روستا، مشترکین واحدهای صنعتی مختلف و هم‌چنین مشترکین تجاری مربوط است، اگر این مشترکین با ما همکاری کنند و تا قبل از پایان سال بدهی خودشان را پرداخت نمایند ما هم در بخش بهبود اصلاح روشنایی معابر تلاش بیش‌تری خواهیم کرد و پروژه‌های بیشتری را هم که تعهد کرده‌ایم را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

رئیس توسعه برق شهرستان بروجرد با توجه به یکی از اتفاقات چشمگیری که امسال رخ داد بحث مدیریت مصرف در تابستان بود، خاطرنشان کرد: ما با 782مشترک کشاورزی، صنعتی، ایستگاه‌های سی‌ان‌جی، تفاهم نامه‌ای را امضا کردیم که در فاصله 15 خرداد تا 15 شهریور که اوج مصرف بود چنان‌چه همکاری کرده و مصرف‌شان را کاهش دهند یا از برق اضطراری خودشان استفاده کنند و در ساعات اوج شبانه نیز مصرف‌شان را صفر نمایند جوائزی به آن‌ها اهدا شود، خوش‌بختانه مبلغ 700 میلیون به‌صورت حساب‌های مشترکینی که اقدام کردند واریز شد و امیدوارم که مشترکین ما تابستان آینده را هم با ما همکاری کنند تا این طرح را دوباره اجرا نماییم.

خسروی اظهار داشت: تعداد 2 هزار و 462 مشترک جدید هم به مشترکین ما اضافه شده‌اند و هم‌چنین634 مشترک غیرمجاز ما به مشترک مجاز تبدیل شده‌اند، تلفات برق شهرستان از 9درصد تا پایان سال 96 دراین 10 ماه به هشت درصد رسیده، امیدواریم تا پایان سال این رقم کمتر هم بشود.

وی ضمن اشاره به تعدادی از پروژه‌هایی که در ایام‌الله دهه‌فجر به بهره‌برداری می‌رسند، افزود: در این ایام پروژه‌های خوبی در دست داریم که باید به برق مجتمع اباصالح در انتهای خیابان مدرس، بلوار شهید کوشکی در 81 هکتاری، بلوار جانبازان و تمام خیابان‌های اصلی و فرعی مسکن مهر اشاره کرد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon