ثمرات انقلاب ۴۰ساله. استانها| "روشنایی برق" و "گرمای گاز" به دورافتادهترین روستای اردبیل رسید
انقلاب اسلامی ایران در حالی به چهلمین سالگرد پیروزی خود رسیده که دستاوردهای ملی، فراملی و بینالمللی آن بهخوبی برای همه نمایان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، فاصله از سازندگی تا بالندگی برای یک ایرانی چندان هم بیمفهوم نخواهد بود، وقتی در مرور دستاورد چهار دهه پس از پیروزی انقلاب و سربلندی نظام به آمار و ارقامی برخورد میکنیم که همه و همه انعکاس و بازخورد تلاش و همتیست که این روزها پس از گذشت چهل سال از بهمن ماه 1357 هنوز هم گرمابخش و روشنیبخش خانههای مردم این سرزمین است.
انقلاب اسلامی ایران سرآغازی برای جهش در صنعت برقرسانی و همچنین گازرسانی به نقاط مختلف کشور شده بهگونهای که در حالحاضر کمتر منطقهای در کشور هنوز از نعمت برق و گاز بیبهره هست.
بهگونهای که گازرسانی و برقرسانی را میتوان یکی از افتخارآمیزترین فعالیتهای عمرانی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی قلمداد کرد در حالی که در اوج فعالیت رژیم پهلوی اندک مشترکانی از نعمت برق و گاز در کشور برخوردار بودند اما امروز بیشتر روستاهای کشور و دورترین مناطق کشور نیز از دو نعمت روشنی و گرما بهیمن برکت انقلابی اسلامی و مردمی بهرهمند هستند.
اتصال 542هزار مشترک به شبکه برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اردبیل در تشریح وضعیت برق اردبیل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: تعداد مشترکین در شبکه برق اردبیل از 22 هزار مشترک در سال 57 به 542 هزار مشترک در سال 97 رسیده است.
حسن محمدی از رشد 25برابری توزیع شبکه برق اردبیل در مقایسه قبل و بعد از انقلاب خبر داد و اظهار کرد: متوسط رشد سالانه 57 به 97 حدود 25 برابر بوده است که در این زمینه در انتهای سال 67 حدود 119 هزار مشترک، در پایان سال 78 نزدیک به 215 هزار مشترک و همچنین در انتهای سال 87 حدود 337 هزار مشترک به شبکه برق اردبیل پیوستند که این آمار تا 5ماهه نخست سال جاری به 542 هزار مشترک ارتقا یافته است.
وی با بیان اینکه متوسط رشد سالانه قدرت نامی نیروگاههای استان در سال 57 نسبت به اکنون 109 برابر بوده است، اضافه کرد: این امتیاز از تنها 9 مگاوات در سال 57 به 984 مگاوات در اکنون رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اردبیل از ایجاد و رشد قابل توجه طول خطوط انتقال شبکه برق اردبیل بعد از انقلاب خبر داد و تصریح کرد: طول خطوط انتقال در صورتی که در دوره فعالیت رژیم پهلوی صفر کیلومترمدار بوده هماکنون به 891 و 3دهم کیلومترمدار رسیده است و این مهم یک پیشرفت قابل توجه در حوزه توزیع نیروی برق اردبیل میباشد.
بهگفته محمدی قبل از انقلاب هیچ پست انتقال برقی در استان اردبیل احداث نشده بود که تا 5ماهه نخست امسال خوشبختانه 6 ایستگاه پست انتقال برق در سطح استان اردبیل راهاندازی شده است.
طبق اظهارات این مسئول تعداد کنتور برق که با تعداد مشترکین فعال در سطح استان میباشد از 22 هزار دستگاه در سال 57 به 542 هزار دستگاه در سال 97 رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق اردبیل در ادامه تحول ایجادشده در صنعت برقرسانی به روستاهای اردبیل را نیز از دیگر دستاوردهای اصلی انقلاب اسلامی دانست و یادآور شد: در زمان رژیم پهلوی تنها 20 روستای استان اردبیل از نعمت برق برخوردار بودند که هماکنون بهلطف خدا و همت مسئولان استانی تعداد یکهزار و 708 روستای استان اردبیل از نعمت روشنایی برخوردار هستند.
محمدی با بیان اینکه تا قبل از انقلاب اسلامی روشنایی برق در اغلب روستاهای استان وجود خارجی نداشت، خاطرنشان کرد: امروز حتی برقرسانی به روستاهای کمتر از 10 خانوار نیز رسیده و نهتنها تمامی شهرهای استان از نعمت برق برخوردار است بلکه اغلب روستاها برقدار شده و امروز تعداد محدودی قشلاقات باقی مانده که با شیوههای مختلف در صدد رفع نیاز آنها هستیم.
افزایش تصاعدی فروش انرژی برق
معاون برنامهریزی و مدیریت شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل با اشاره به افزایش 5برابری فروش انرژی برق در استان اردبیل در مقایسه بازه زمانی 57 تا 5ماهه سال 97 اظهار داشت: فروش انرژی برق در سال 57 تقریباً 103 میلیون کیلووات ساعت بوده که این مهم در 10 سال پس از انقلاب (1367) حدود 270، در انتهای سال 77 حدود 664، پایان سال 87 نزدیک به یکهزار و 151 و تا 5ماهه نخست سال جاری 547 میلیون کیلووات ساعت بهثبت رسیده است.
مسعود عباسی با اشاره به وقوع انقلاب نور در اردبیل بهیمن پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: خوشبختانه امروز در جایگاهی در شبکه گسترده توزیع نیروی برق ایستادهایم که حرفهای زیادی برای بازگو کردن داریم و این مهم تنها بهبرکت انقلابی سرپا و استوار رقم خورده است.
وی با بیان اینکه کادر مجرب شرکت توزیع نیروی برق اردبیل همواره در راستای ارائه خدمات کوشا و پرتلاش بودند، یادآور شد: در این زمینه سعی بر جذب نیروهای کارآمد با سطح آگاهی و سواد بالا بوده که در این زمینه نیز خوشبختانه بسیار خوب عمل کردیم.
بنا بر گفته معاون برنامهریزی و مدیریت شرکت توزیع نیروی برق استان در حالحاضر کل نیروی انسانی شاغل در حوزه برق اردبیل 966 نفر بوده که این میزان نیروی کار در قبل از پیروزی انقلاب 95 نفر بوده است.
پوشش 90درصدی جمعیت روستا و 100درصدی جمعیت شهری
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل گفت: بعد از تأسیس شرکت گاز و آغاز به کار رسمی این ارگان تا به اکنون که در دوره بعد از انقلاب اتفاق افتاد، حدود 90 درصد جمعیت روستایی استان اردبیل و تعداد یکهزار و 132 روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
فیروز خدایی با ابراز اینکه تمام شهرهای 20گانه استان نیز از این امتیاز بهرهمند شدند، افزود: قبل از دهه شصت به هیچ نقطهای از استان گازرسانی نشده بود که هماینک تمام شهرهای 20گانه استان نیز از گاز طبیعی بهرهمند شدهاند.
وی در تشریح چشمانداز ارتقای زیرساختهای عمران و آبادانی در حوزه گاز و گازرسانی اظهار داشت: در این زمینه انتظار میرود ما تا پایان سال 98 جزو استانهای سبز در سطح کشور باشیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان از شبکهگذاری بهطول 9 هزار و 320 کیلومتر در سطح استان اردبیل خبر داد و بیان کرد: از دهه شصت شمسی تا به امروز با این مقدار شبکهگذاری در سطح استان 226 هزار و 600 عدد انشعاب گازی وصل شده است.
خدایی پیشرفت در پوشش جمعیت شهری استان در امر گازرسانی را بعد از سال 68 بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: هماکنون تعداد 464 هزار و 300 مشترک به شبکه گازی استان متصل هستند.
وی مصرفکنندگان صنعتی در سطح استان را یکهزار و 360 مشترک عنوان کرده ادامه داد: ارتقای سطح فعالیت گازرسانی در سطح استان کنار مشترکین خانگی در امر صنعت نیز غیرقابل کتمان است و در این موضوع توانستهایم بهنحو احسن تا به امروز عمل کنیم.
این مسئول اعتبارات اختصاصیافته به حوزه گازرسانی در استان را نیز خوب ارزیابی و اضافه کرد: سقف اعتبارات تخصیص دادهشده به حوزه گازرسانی شهری از سال 92 تا به اکنون چیزی حدود 354هزار میلیون ریال بوده است.
خدایی با اشاره به اهمیت استفاده از گاز در صنعت حملونقل تعداد جایگاههای CNG فعال در سطح استان را 66 جایگاه دانست و افزود: عمده دستاوردهای ما در حوزه گازرسانی و توسعه زیرساختهای منطقهای و بومی از سال 92 تا به اکنون بوده است که خوشبختانه امروز توانستهایم با روی آوردن به روشهای نوین دنیا در صدد رفع نیاز جوامع و مردم خود برآییم.
افتتاح 621 پروژه عمرانی ملی و استانی در دهه فجر 97
استاندار اردبیل اظهار کرد: 47 پروژه از محل اعتبارات ملی و 574 پروژه عمرانی از محل اعتبارات استانی در دهه فجر 97 افتتاح میشود که بیش از 674 میلیارد تومان در این پروژهها هزینه شده است.
وی افزود: توزیع متوازن اعتبارات در شهرستانها نشان میدهد که دولت برای همه شهرها و روستاها توجه ویژهای دارد.
بهنامجو تصریح کرد: برش شهرستانی این پروژهها احصا شده که 208 پروژه در شهرستان اردبیل، 63 مورد در پارسآباد، 31 مورد در گرمی، 53 پروژه در شهرستان مشکینشهر، 45 پروژه در شهرستان بیلهسوار افتتاح میشود و به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: سهم شهرستان خلخال 110 پروژه، سرعین 28، نیر 18، نمین 28 و شهرستان کوثر 37 مورد است که شاهد افتتاح این پروژهها طی بازه زمانی 12 تا 22 بهمن ماه در سطح استان اردبیل خواهیم بود.
استاندار اردبیل واحدهای اقتصادی قابل بهرهبرداری در استان را 105 مورد اعلام کرد و افزود: برای این پروژهها حدود 200 میلیارد تومان هزینه شده است و سهم هر شهرستان در این مورد نیز مشخص و شفاف است.
بهنامجو با اظهار اینکه در این واحدهای تولیدی و اقتصادی بیش از 1هزار و 450 نفر صاحب شغل میشوند افزود: میزان تسهیلات حدود 26میلیارد تومان مصوب و پرداخت شده و 174 میلیارد تومان آورده سرمایهگذاران در شهرستانهای مختلف استان است.
فاصله از سازندگی تا بالندگی
در طول تاریخ، انقلاب اسلامی ما ناملایمات بسیاری را به خود دیده که هر یک از این هجمهها و مشکلات در دورهای مشخص گرچه زخمی بر پیکره انقلاب دیرنده ایران فرونشاندهاند اما بهلطف پروردگار و همت مردم غیور و اسلامی کشور امروز با سربلندی هرچهتمامتر در نقطهای از پیشرفت و سازندگی ایستادهایم که دلیل اصلی هراس بسیاری از قدرتهای جهانی هستیم.
انقلابی که امروزه دستاوردهای آن شاید قابل شمارش نباشند، انقلابی که بهیمن وقوع و وجود آن امروزه در استان اردبیل 90 درصد جمعیت روستایی و محروم و تمامی جمعیت شهری از نعمت گرما و روشنایی برخوردار هستند.
و اما کلام آخر؛
در عصری که عصر تبادلات و ارتباطات بوده تمام کشورها در تلاش هستند تا با رعایت موازین و قوانین در چارچوب تجارت، روابط خود را با کشورهای دارای قدرت جهان حفظ کنند و ما امروزه بهقدری در حوزههای مختلف از نانوفناوری گرفته تا سادهترین بحث؛ تقویت زیرساختها و تلاش در عمران و آبادانی میهن ترفیع جایگاه داشته و به پیشرفت دست یافتهایم که کنار رقابت کشورهای مطرح دنیا، تمایل و رغبت برای تحکیم روابط با کشور ما بسیار بالا بوده است.
باید بدانیم که تمامی این ایجاد فرصتها و ارزندگی در سایه انقلابی میباشد که چهار دهه پیش از این با همت، تلاش و مجاهدت پدران، مادران و برادران ما رخ داد و تا برای همیشه ماندگار شد تا امروز ما جملگی مسئول تبیین دستاوردهای بیحد آن باشیم.
گزارش از نوشین سلامت
انتهای پیام/ش*