سال مالیِ سخت کشتی را دوباره به مدل ترکان- طالقانی بازمیگرداند؟
بلاتکلیفی این روزهای انتخابات فدراسیون کشتی این شائبه را ایجاد کرده که شاید سالِ مالی سختی که در انتظار ورزش ایران است، کشتی را به تکرارِ مدل مدیریتی ترکان- طالقانی بازگرداند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، امروز (15 بهمن) دوره سرپرستی حمید بنیتمیم در فدراسیون کشتی، به سه ماه کامل میرسد و با توجه به استنادی که به اساسنامه فدراسیون کشتی شده، دوره سرپرستی نایبرئیس سابق تا 15 اردیبهشت نیز میتواند ادامه پیدا کند و با توجه به اینکه هنوز تکلیف انتخابات این فدراسیون مشخص نشده، نیازی به معرفی سرپرست جدید یا تمدید حکم بنیتمیم نیست.
همه در انتظار تعیین تکلیف انتخابات فدراسیون کشتی هستند و هر روز گمانهزنیها در مورد آینده این فدراسیون و کاندیداهای احتمالی بیشتر میشود. این روزها حتی شایعهای از کشتی به گوش میرسد مبنی بر اینکه انتخابات این فدراسیون بعد از المپیک برگزار میشود که البته با توجه به اساسنامه فدراسیون کشتی که صراحتا در آن عنوان شده بعد از استعفای رئیس فدراسیون، باید ظرف مدت 6 ماه رئیس جدید با نظر اعضای مجمع انتخاب شود، چنین موضوعی اساسا محل اشکال است.
هرچند که روز گذشته سید شروین اسبقیان بعد از اینکه زمان برگزاری انتخابات فدراسیونهای ووشو (12 اسفند)، قایقرانی (7 اسفند) و کارگری (5 اسفند) را اعلام کرد، در ادامه با اشاره به اداره سه فدراسیون کشتی، همکاری و ورزشهای رزمی با سرپرست، تاکید کرد که تاریخ ثبتنام ازکاندیداهای این فدراسیونها هفته اول اسفند ماه اعلام خواهد شد.
پیش از این گفته میشد که دلیل تعلل در برگزاری انتخابات فدراسیون کشتی، وضعیت مبهم 4 رئیس بازنشسته هیئتهای کشتی استانهاست و با توجه به اینکه در قانون منع به کارگیری بازنشستهها در نهادهای دولتی صریحا در مورد هیئت های ورزشی صحبت نشده است و مشخص نیست که روسای هیئتهای گیلان، مرکزی، آذربایجان شرقی و مازندران میتوانند در مجمع انتخاباتی فدراسیون کشتی رای بدهند، انتخابات برگزار نمیشود.
بعد از چندی یکی از معاونان وزیر در مصاحبهای تاکید کرد که قانون بازنشستهها شامل روسای هیئتها نمیشود و آنها میتوانند به فعالیتشان در استانهای مختلف ادامه دهند که البته خیلی سریع از سوی وزیر اعلام شد که ابهامات در این خصوص همچنان ادامه دارد.
چیزی که بود علاوه بر ابهاماتی که از آن در خصوص قانون بازنشستهها یاد میشود، متولیان ورزش بیشتر راغب بودند که بعد از استعفای رسول خادم، انتخاب رئیس جدید کمی زمان بخورد تا به این شکل کشتی در فضای آرامتری دست به انتخاب بزند، اما بعید به نظر میرسد با توجه به احتمال حضور چندین قهرمان سابق جهان و رقابت گوش شکستهها برای جانشینی خادم، آرامشی که مد نظر مسئولان است، در فضای رقابتی و انتخاباتی به دست بیاید.
در این میان یک بحث محوری و مهم دیگر هم مطرح هست و آن در پیش داشتن سالِ اقتصادی دشواری در سال 98 است. با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و تحریمهایی که هر روز هم بیشتر و بیشتر میشود، طبیعتا ورزش هم از این سختیها و کاستیها در امان نخواهد بود.
همین امسال هم بعد از افزایش سرسامآور نرخ ارز، به جرات فدراسیونی نبود که با کسری بودجه و مشکلات عدیده در خصوص اعزامها و مسابقات خارجیاش مواجه نشود، سفرهای زیادی لغو شد و آنهایی هم که به مسابقات برونمرزی اعزام شدند، با مصائب زیادی مواجه بودند. این وضعیت در سال آینده هم ادامه خواهد داشت، به همین دلیل نگاه مسئولان ورزش به موضوع فدراسیونها میتواند نگاهی متفاوت از سالهای گذشته باشد.
آنها ترجیح میدهند که در این سال اقتصادی سخت، کسانی مسئولیت ریاست فدراسیونها را برعهده بگیرند که بتوانند درآمدزایی کرده و یا با حامیان مالی بزرگ ارتباطات گستردهای در جهت اجرای برنامهها با بودجهای مشخص و تعریف شده داشته باشند.
کشتی البته نزدیک به دو دهه قبل مدلی از مدیریت را در خود تجربه کرد که در آن وقت تجربه موفقی هم به نظر میرسید، مدلی که در آن رئیس فدراسیون، وزیر بود و هرگز در مسائل فنی ورود نمیکرد و همه تصمیمگیریهای فنی به محمدرضا طالقانی سپرده شده بود، دورهای که برای طالقانی پرافتخارتر از دوره ریاست خودش بر فدراسیون بود و تیمهای ملی ایران در کلیه ردههای سنی به مقام قهرمانی رسیدند.
البته اینکه دو دهه بعد از تجربه قبلی، چقدر جامعه کشتی از چنین طرحی استقبال خواهد کرد و آیا این مدل مدیریتی باز هم در کشتی جواب خواهد داد، چیزی است که بررسی کارشناسان ورزش و بزرگان کشتی را میطلبد، چیزی که به نظر میرسد در مورد انتخابات فدراسیون کشتی، نیم نگاهی نیز به این روش وجود دارد.
این روزها چند تن از قهرمانان سابق کشتی به صورت مداوم در حال رایزنی با هیئتهای استانها هستند، از سوی دیگر هنوز هیچ تصمیمی در مورد زمان آغاز فرآیند انتخاباتی اتخاذ نشده است.
در هر چیزی که ابهام و گمانهزنی وجود داشته باشد، یک اصل مهم در مورد انتخابات فدراسیون کشتی وجود دارد که رئیس جدید باید از سوی مجمع انتخاب شود و تجربه نشان داده مجمع کشتی زیر بار تحمیل نخواهد رفت.
انتهای پیام/