۱۴۰۰۰ هکتار از باغات گیلان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شد


14000 هکتار از باغات گیلان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تجهیز ۱۴ هزار هکتار از اراضی باغی استان به سیستم آبیاری تحت فشار گفت:‌ استفاده از روش‌های نوین آبیاری در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی گیلان قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت،‌ علی درجانی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استفاده از روش‌های نوین آبیاری برای استفاده بهینه از منابع در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی گیلان است به طوری‌که تاکنون 14 هزار هکتار از اراضی باغی استان به این سامانه مجهز شده‌اند.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان ساماندهی آب‌بندان‌های استان با هدف افزایش ذخیره آب و استفاده چند منظوره از آن‌ها را برنامه‌های بسیار مطلوب استان خواند و عنوان کرد:‌ شیوه‌نامه این طرح توسط استانداری گیلان تهیه شده که با مشارکت بخش خصوصی در حال پیگیری است.

درجانی از تفاهم‌نامه وزارت جهاد کشاورزی با سازمان برنامه و بودجه و استانداران سه استان شمالی کشور با محوریت ساماندهی آب‌بندان‌ها خبر داد و گفت:‌ در این طرح که از سال 98 شروع می‌شود کلیه آب‌بندان‌های موجود در سه استان در عرض 2 سال، ساماندهی و حجم ذخیره آب آنان افزایش پیدا می‌کند.

وی دستاوردهای بخش کشاورزی پس از پیروزی انقلاب اسلامی را چشمگیر اعلام کرد و ابراز داشت: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی سالانه حدود 30 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌شد که با تغییر شیوه‌ها هم‌اکنون این مقدار به 120 میلیون تن در سال افزایش پیدا کرده است.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان ضریب خودکفایی کشور در حوزه کشاورزی را 85 درصد اعلام کرد و بیان داشت:‌ به غیر از خوراک دام و طیور و روغن خوراکی که از خارج کشور وارد می‌شود بسیاری از محصولات و نیازمندی‌های کشورمان در داخل و به همت کشاورزان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

درجانی کاهش هزینه‌های تولید،‌ افزایش بهره‌وری و مدیریت مزرعه را از برنامه‌ها و سیاست‌های جدی وزارت جهاد کشاورزی خواند و افزود:‌ از جمله اقداماتی که در گیلان در راستای بهره‌وری آب انجام شد می‌توان به تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی با محوریت اراضی شالیزاری اشاره کرد.

وی از تجهیز و نوسازی بیش از 85 هزار از اراضی شالیزاری استان با استفاده از منابع دولتی و با مشارکت کشاورزان در سنوات اخیر سخن گفت و تصریح کرد: در حال حاضر امکان تجهیز و نوسازی 180 هزار هکتار از اراضی استان وجود دارد که جهاد کشاورزی گیلان برای آن برنامه مجزایی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از اجرایی شدن عملیات تجهیز و نوسازی 10 هزار هکتار از اراضی استان پس از تأمین اعتبار خبر داد و عنوان کرد:‌ افزایش ضریب مکانیزاسیون،‌ کاهش مصرف آب در واحد سطح و کنترل آفات و بیماری‌ها از جمله مزایای اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon