ثمرات انقلاب ۴۰ ساله. استانها| صنعت سدسازی بعد از انقلاب اسلامی در اردبیل متحول شد
پیشرفت و ترقی در حوزه آبرسانی و برخوردار کردن مردم از این نعمت طبیعی و ارزشمند از اصلیترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در اردبیل بوده که این مهم تحت هیچ شرایطی قابل قیاس با دوره پهلوی نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، دستاوردهای انقلاب اسلامی در بخش عمران و آبادانی از سطح توسعه، گستردگی و تنوع بالایی برخوردار است که با وضعیت پیش از انقلاب هرگز قابل قیاس نبوده به طوری که رشد دولتها بعد از انقلاب به قدری سریع اتفاق افتاد که این مهم در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر در منطقه دستاوردهای جهشی متکی بر ایمان و اراده انقلابی فراوانی به ارمغان آورده است که صاحب نظران و کارشناسان بینالمللی نیز بر این موضوع در ادوار مختلف اذعان داشتهاند.
در این راستا پیشرفت و ترقی در حوزه آبرسانی و برخوردار کردن مردم از این نعمت طبیعی و ارزشمند از اصلیترین دستاوردهای انقلاب اسلامی بوده که این مهم در قیاس با دوره پهلوی در نوع خود بینظیر بوده است.
به طوری که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 51 درصد از مردم به آب آشامیدنی سالم دسترسی داشتهاند و تنها 15 شهر با 2 هزار و 800 مشترک از سیستم فاضلاب برخوردار بودهاند و در این میان فقط 11 و 8 درصد از مردم روستانشین کشور میتوانستند از نعمت آب استفاده کنند.
در کنار این موضوع زیرساختهای خدماتی و بهداشتی در مراکز شهری و روستایی اسفبار بود. در همین حاشیه پایتخت زاغهنشینان برای تامین مقدار آب شرب با مشکل مواجه بودند و عمده مراکز شهری در ایران آب مورد نیاز خود را از چشمهها و قناتها تامین میکردند.
اما در این میان استان اردبیل نیز از این دستاوردها جدا و به دور نبوده به طوری که تعداد کل آحاد انشعاب آب در این استان در طول 4 دهه بعد از پیروزی انقلاب از تعداد 86 هزار و 547 به حدود 274 هزار و 882 فقره ارتقا یافته است.
انقلاب؛ فرصتِ بینظیرِ بالندگی ملی
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری اردبیل در تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه آب شهری در اردبیل گفت: هم اکنون 100 درصد جمعیت شهری اردبیل تحت پوشش خدمات آبی هستند که این مهم قبل از انقلاب تنها شامل 70 درصد مردم استان بود.
یحیی سیفاللهی با بیان اینکه در کنار رشد 30 درصدی جمعیت مشمولان طرح آبرسانی شهری خدمات ارزندهای در راستای افزایش خطوط انتقال آب و افزایش تعداد مشترکین انشعابدار انجام شده است، افزود: قبل از رخداد انقلاب هیچ مشترکی در بخش فاضلاب شهری تحت پوشش نبودند که هماکنون خوشبختانه بیش از 51 و 6 درصد از جمعیت کل استان تحت پوشش فاضلاب شهری قرار دارند که این مهم 176 هزا رو 253 مورد انشعاب را شامل میشود.
وی با تاکید بر توسعه و پیشرفت تصفیهخانههای مجاز در سطح استان نیز اظهار داشت: هماکنون در سطح استان 8 مورد تصفیهخانه آب شهری در دست اقدام و بهرهبرداری است که این مهم پیش از انقلاب مطرح نبود همچنین هماکنون تعداد 4 باب تصفیهخانه فاضلاب در دست بهرهبرداری و 6 مورد نیز در دست ساخت و اقدام میباشد.
به گفته سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری استان طول شبکه جمعآوری فاضلاب در سطح استان پیش از انقلاب به میزان ناچیزی بوده است که هماکنون یک هزار و 228 کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب شهری در استان انجام شده است.
برخورداری 75 درصد جمعیت روستایی از آب شرب سالم
فرامرز بهنژاد، سرپرست شرکت آبفار اردبیل در خصوص آبرسانی روستایی در سطح استان اردبیل و وضعیت این مهم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: در حالحاضر تعداد 119 هزار و 792 مشترک در تعداد 971 روستای اردبیل از آب شرب سالم بهرهمند هستند.
وی با بیان اینکه این تعداد انشعاب جمعیت 321 هزاری روستایی را در بر میگیرد، اضافه کرد: در این رابطه 95 هزار و 780 خانوار روستایی تحت پوشش بوده و در مجموع 75 و 41 درصد جمعیت روستایی استان اردبیل از آب شرب سالم برخوردار میباشند.
وی ادامه داد: طول خط انتقال آب روستایی در استان 2 هزار و 421 کیلومتر بوده که حجم مخازن به کار گرفته شده در این رابطه نیز در حالحاضر طبق آخرین برآوردهای در دست حدود 102 هزار و 584 مترمکعب است.
سرپرست شرکت آبفار اردبیل از ساخت و بهرهبرداری تعداد 7 تصفیهخانه آب شرب روستایی در استان خبر داد و یادآور شد: تعداد تصفیهخانه فاضلاب نیز 2 مورد بوده که در این زمینه برنامههایی نیز برای آینده به منظور افزایش تعداد مشترکین تحت پوشش در مناطق روستایی و محروم مدنظر میباشد.
صنعت سدسازی بعد از انقلاب در اردبیل متحول شد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اردبیل با اشاره به شاخص طرحهای حوزه آب و سدسازی در اردبیل اظهار کرد: ساخت سدهای مخزنی، ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی مدرن مطابق با آخرین متدها و تغییرات روز و احداث تصفیهخانههای آب شرب و بهداشتی در سطح استان اردبیل از جمله اقدامات شاخصی است که بعد از انقلاب اسلامی با جدیت در منطقه انجام گرفته است.
اصغر سلیمانزاده با بیان اینکه با وقوع انقلاب تحول وصفناپذیری در عرصه سدسازی استان اردبیل ایجاد شد، اضافه کرد: هماکنون تعداد سدهای مخزنی در دست اقدام و ساخت 7 مورد بوده که حجم این مخازن 303 و 99 میلیون مترمکعب میباشد که در این رابطه تعداد 48 سد مخزنی با حجمی بالغ بر 303 میلیون مترمکعب در دست بهرهبرداری و استفاده است.
وی با بیان اینکه دردوره پهلوی و پیش از وقوع انقلاب هیچ سدی در سطح استان ساخته نشده و مورد استفاده عموم نبوده است، گفت: در عوض پس از پیروزی انقلاب طرحهای بزرگی در سطح استان انجام گرفت که از طرحهای مهم سدسازی که هم اکنون در استان یا در دست اجرا یا در دست بهرهبرداری بوده و اعتبارات خوبی از ردیف بودجه ملی به آنها اختصاص یافته است میتوان به سد بفراجرد، سد عمارت، پایاب اراضی خداآفرین، سد تازه کند و سد احمدبیگلو در استان اشاره داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اردبیل تصریح کرد: پیش از انقلاب در استان اردبیل 72 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی اجرا شده بود که این میزان پس از پیروزی انقاب اسلامی حدود 9 هزار و 25 هکتار بوده است که هماکنون نیز 6 شبکه دیگر به وسعت 89 هزار و 790 هکتار در دست اقدام و ساخت میباشد.
سلیمانزاده ادامه داد: هماکنون 6 مورد تصفیه خانه آب شرب و بهداشتی در احداث شده که 5 مورد از آن در دست بهرهبرداری و تنها یک مورد در حال احداث و راهاندازی است.
وی با اشاره به تحول عظیم در بخش آبهای گرم معدنی استان بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی اظهار داشت: درحالی که قبل از انقلاب اکثر آبهای معدنی استان به شکل کاملا سنتی اداره میشد، اما به برکت انقلاب در حالحاضر 20 مجتمع آبدرمانی در قالب بخش خصوصی با میزان سرمایهگذاری بالغ بر 810 میلیارد ریال مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
و اما کلام آخر؛
شاید نتوان در دوره کوتاه و محدود چند روزه به صورت اکمل دستاوردهای حاصل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی را بیان و اطلاعرسانی کرد اما خوشبختانه این امر هماکنون بر هیچ کس پوشیده نیست که دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف به ویژه عمران و آبادانی رشد قابل توجهی داشته و همچنان در حال توسعه و تعالی است و هیچگاه نیز متوقف نخواهد شد.
گزارش از نوشین سلامت
انتهای پیام/ش