وزیر ارشاد در مشهد: کتابخانههای نوع دوم باید در کشور گسترش یابد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید کتابخانه از نوع دوم در کشور داشته باشیم یعنی جایی صرفا برای کتابخوانی نیست بلکه جایی برای تمرین شهروند خوبشدن است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، سیدعباس صالحی صبح امروز در مراسم افتتاحیه کتابخانه مرکزی مشهد اظهار داشت: توفیقی است که در این ایام در خدمت اهالی فرهنگ و ادبیات و اندیشه این استان هستم؛ یاد امام راحل و شهیدان بزرگوار و مدافعان حرم را گرامی میداریم و امیدواریم در 40 سالگی انقلاب اسلامی مسیری که آنها آغاز کردند را دنبال کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این پروژه به فرجام رسید و باید از دست اندرکاران تشکر کرد؛ وقتی تمدنهای مختلف بشری را نگاه کنیم، به نظر میرسد در تمدن اسلامی دو پایگاه مسجد و کتابخانه در تمدنسازی پیشران بودند و این دو در تمدن اسلامی مهم بوده و بعدها بیت الحکمه و رصدخانه شکل گرفت.
صالحی افزود: کتابخانه را با این نگاه میتوان نگریست و صرفا یک گنجینه حفظ کتاب و نقل و انتقال کتاب نیست بلکه یک نقطه جهش جامعهسازی و تمدنسازی است؛ در فضای 40 ساله بعد از انقلاب اسلامی اتفاقات خوبی در حوزه کتاب و کتابخوانی شکل گرفت؛ در حوزه تعداد کتابخانهها شرایط بهتری داریم و در حوزه تعداد کتاب و تعداد مراجعان و کتب امانی نیز آمار بهتری داریم.
وی با اشاره به اینکه جریان رشد کتابخانهها از نظر خدمات وسیعتر شده، اظهار داشت: نیاز به موج دومی داریم که همان حرکتی است که امروز نهاد کتابخانهها شروع کرده و باید کتابخانه را به عنوان یک نهاد اجتماعی مولد سرمایه اجتماعی ببینیم و در این زمینه باید کتاب محور باشد و نهاد کتابخانه صرفا محل خواندن کتاب نیست بلکه محل رویش سرمایه اجتماعی نیز هست.
وزیر فرهنگ و ارشاد خاطرنشان کرد: باید کتابخانه از نوع دوم در کشور داشته باشیم یعنی جایی صرفا برای کتابخوانی نیست بلکه جایی برای تمرین شهروند خوب شدن است؛ با بیش از 43 خدمت این کتابخانه راهاندازی شده و 13 خدمت آن جدید است.
صالحی با اشاره به اینکه باید خدمات متنوعی در حوزه کتاب صورت بگیرد و جریان و جامعه دانش محور تشکیل شود، عنوان کرد: جامعهای که دانش یک ارزش گوهری برای آن باشد؛ همچنین این خدمات باید به این جامعه گفتوگو محور کمک کند. باید فرصتهای ارزش محورانه و فرهنگ مدارانه مهیا شود.
وی افزود: میتوانیم در کنار یکدیگر پایه نوع دوم کتابخانهها را جدیتر بگیریم و این احساس را پدید آوریم که کتابخانه میتواند محلی برای یک زندگی اجتماعی بهتر باشد.
انتهای پیام/ ز