۳۵ درصد اشتغال استان اردبیل به بخش کشاورزی برمی‌گردد

35 درصد اشتغال استان اردبیل به بخش کشاورزی برمی‌گردد

نماینده مردم شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر ۳۵ درصد اشتغال استان اردبیل در بخش کشاورزی محقق شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، صدیف بدری ظهر امروز در برنامه هفته انتقال یافته‌های تحقیقاتی نوین در بخش کشاورزی اردبیل اظهار داشت: بخش کشاورزی موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی کشور است و زیربنای رونق اقتصادی بسیاری از استان‌های کشور بخش کشاورزی بوده و با توسعه مناسب محصولات تولیدی و توجه به صادرات می‌توان توسعه متوازنی در بسیاری از مناطق محروم کشور شاهد بود.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه 35 درصد اشتغال استان اردبیل به بخش کشاورزی برمی‌گردد، افزود: با هدف صرفه‌جویی در مصرف منابع آبی و افزایش بهره‌وری باید از مسیر اعتبارات بودجه‌های ملی و کشوری در مکانیزه کردن آبیاری به شکل بهتری استفاده شود.

وی تصریح کرد: توجه به وضعیت تولیدی محصولات کشاورزی، بازار صادرات، قیمت‌گذاری و فروش مناسب در بازارهای داخلی و مکانیزه کردن سیستم‌های آبیاری از جمله مهم‌ترین چالش‌های بخش کشاورزی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل نیز در این برنامه بیان کرد: استان اردبیل در زمینه تولید محصولات کشاورزی دارای ظرفیت قابل توجهی است و چهار درصد از تولید محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید می‌شود.

حسین کربلایی خیاوی افزود: تنوع اقلیمی، وجود دشت‌های حاصلخیز اردبیل، مشگین‌شهر و مغان از قابلیت‌های کشاورزی این استان است که به مدد وجود 120 هزار بهره‌بردار، بخش کشاورزی توانسته است 30 درصد از تولید ناخالص استان را به خود اختصاص دهد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان این که 100 درصد چغندر و سورگوم بذری و حدود 90 درصد ذرت بذری کشور را استان اردبیل تأمین می‌کند، گفت: استان اردبیل در تولید عدس و کلزا رتبه اول، در تولید سیب‌زمینی رتبه دوم و در تولید عسل رتبه سوم را در سطح کشور از آن خود کرده و از نظر سطح زیر کشت محصولات زراعی رتبه دهم را داراست.

وی وظایف حاکمیتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را در شش حوزه پژوهش و فناوری، تولید محصولات فناورانه، ترویج کشاورزی، آموزش کشاورزی، نظارت، ثبت و گواهی بذر و نهال و مدیریت ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی برشمرد و بیان کرد: اجرای 182 فقره طرح تحقیقاتی در دیسیپلین‌های مختلف، معرفی 39 رقم جدید زراعی از سال 93 تا 97، واگذاری 35 مورد دانش فنی از دستاوردهای تحقیقاتی تجاری شده به بخش خصوصی در حوزه پژوهش و فناوری صورت گرفته است.

کربلایی خیاوی با اشاره به اینکه سیاست سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اجرای تحقیقات کاربردی با خروجی اثربخش است، اظهار کرد: تاکنون 270 دانش فنی حاصل از دستاوردهای تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شده که به‌طور میانگین به ازای هر دانش فنی 2 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی و 142 فرصت شغلی ایجاد می‌شود که تاکنون 35 دانش فنی حاصل از دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به بخش خصوصی واگذار شده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تامین هسته‌های اولیه بذری را از اقدامات مهم تحقیقاتی این مرکز برشمرد و تصریح کرد: امسال در حوزه تولید محصولات فناورانه به‌ویژه تولید هسته‌های اولیه بذر محصولات کشاورزی، موفق به تولید یک هزار و 700 تن بذر پرورشی 1، 3،2 و مادری ویژه مناطق نیمه گرمسیر و سردسیر استان شده‌ایم که پس از پروسس در اختیار کشاورزان استان و سایر مناطق کشور قرار گرفت. هم‌چنین در مجموع، حدود 48 هزار تن بذر و بیش از 400 هزار اصله نهال از سطح 15 هزار هکتار مزرعه تولید بذر کشاورزی و 5 نهالستان با دریافت گواهی کیفیت به دست کشاورزان رسیده است.

وی گفت: اثربخشی ارقام جدید زراعی و استفاده از بذور استاندارد و اصلاح شده و آموزش و ترویج یافته‌های نوین کشاورزی سبب شده تا میزان تولید گندم از 4.7 میلیون تن در سال 92 به 11.7 میلیون تن در سال 96 افزایش یابد.

کربلایی خیاوی با بیان اینکه توسعه یا عدم توسعه یافتگی بخش کشاورزی در معیشت آحاد مردم نقش اساسی دارد، افزود: کشاورزی بدون پشتوانه علمی تاثیر چندانی در امنیت غذایی و توسعه پایدار ندارد، لذا تحقق توسعه پایدار و امنیت غذایی منوط به توانایی استفاده کشاورزان از دستاوردهای تحقیقاتی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تصریح کرد: افزایش دانش بهره‌برداران و به‌کارگیری شیوه‌های نوین علمی در بخش کشاورزی از طریق ارائه آموزش‌های مهارتی امکان‌پذیر است و ترویج و آموزش کشاورزی به عنوان مهمترین پایه و رکن کشاورزی در انتقال یافته‌های تحقیقاتی و دانش فنی تولید شده به بهره‌برداران نقش بسزایی دارد.

وی گفت: پیش از اجرای طرح نظام نوین ترویج در سال 92 به ازای هر سه هزار و 300 بهره‌بردار، یک مروج کشاورزی در عرصه حضور داشت اما در حال حاضر به ازای هر 550 بهره‌بردار کشاورزی یک مروج در کشور فعالیت می‌کند.

کربلایی خیاوی رسالت اصلی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان را شناسایی چالش‌ها و محدودیت‌های بخش کشاورزی و ارائه راهکارهای لازم به تنگناها و محدودیت های پیش رو دانست و افزود: با توجه به خشکسالی، بحران آب و افزایش دما بایستی بیشتر پروژه‌های تحقیقاتی به سمت پایداری منابع آب موجود، اصلاح و معرفی ارقام محصولات زراعی با نیاز آبی کمتر و پر پتانسیل سوق داده شود که در همین راستا مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل از بین 29 رقم معرفی شده در کشور، در معرفی 16 رقم زراعی مشارکت فعال داشته که این امر در افزایش تولید و درآمدزایی کشور نقش مهم و اساسی داشته است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه ظرفیت بسیار خوبی برای دانش‌بنیان کردن کشاورزی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: ضرورت دارد بین مراکز تحقیقات، پارک علم و فناوری و دانشگاه‌های داخلی و بین‌المللی ارتباط منظم و منسجمی وجود داشته باشد تا با تقویت و تعامل سازنده بتوانیم دستاوردهای تحقیقاتی را به ثروت تبدیل کنیم.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon