۶۰ برابر شدن روند اهدای عضو در ۱۸ سال گذشته


60 برابر شدن روند اهدای عضو در 18 سال گذشته

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت گفت: روند رشد اهدای عضو در ۱۸ سال گذشته در ایران، ۶۰ برابر شده است.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ مهدی شادنوش در کارگاه آموزشی بهره‌برداری از سامانه رجیستری مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها اظهار کرد: سامانه رجیستری، حلقه مفقود حوزه پیوند بود که با راه‌اندازی آن، در حوزه درمان، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت کشور اقدامات مهمی انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه عمل پیوند می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در صرفه‌جویی و ارتقای کیفیت زندگی بیماران داشته باشد، افزود: از سال 68 به همت استاد فاضل و با فتوای امام خمینی(ره) مساله پیوند به صورت شرعی حل شد و 11 سال طول کشید تا به قانون تبدیل و آیین نامه‌های مربوطه نیز 2 سال بعد از آن در هیات دولت به تصویب رسید.

شادنوش بیان کرد: روند رشد اهدای عضو در 18 سال گذشته در ایران، 60 برابر شده است که در مقیاس جهانی، شاخص قابل قبولی نیست، زیرا کشوری مانند چین، طی ١ سالی که موضوع اهدای عضو را با جلسات آموزشی متخصصین کشور ما آغاز کرده است، در زمینه اهدای عضو رشد 122 برابری داشته است.

وی با بیان اینکه در گذشته بیشتر پیوندهای کلیه از افراد زنده بوده، اما در حال حاضر 57 درصد پیوندهای کلیه در کشور از افراد دچار مرگ مغزی است، تصریح کرد: در کشور ما، بیش از 5500 مورد پیوند کبد صورت گرفته، در این مورد به همت استاد ملک‌حسینی، مرکز شیراز با 700 پیوند کبد در سال، رتبه اول را در جهان کسب کرده است؛ رتبه بعدی مربوط به بیمارستانی در کالیفرنیای آمریکا با 400 پیوند کبد در یک مرکز بوده، از این رو، این موضوع افتخاری برای دانشگاه شیراز محسوب می‌شود.

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: رتبه اهدای عضو ایران در رنکینگ جهانی 26 است اما می‌تواند وضعیت بهتر داشته باشد و البته با توجه به فعالیتهایی که آغاز شده، نتایج بهتری در انتظار خواهد بود و در سال 98 نیز جهش خوبی را شاهد خواهیم بود، چرا که چالشهای موجود در سال 97 رفع شده است.

هزینه پیوند کلیه یک هفتم دیالیز است

شادنوش با بیان اینکه هزینه پیوند کلیه یک هفتم دیالیز است، یادآور شد: هزینه دیالیز در طول یک دوره 5 ساله، حدود 350 میلیون تومان برای خزانه کشور هزینه دربر خواهد داشت، در حالی که پیوند کلیه حدود 50 میلیون تومان هزینه دارد.

وی گفت: از نظر مالی نیز با وجود نوسانات ارزی اجازه نداده‌ایم، بیماران پیوندی تحت تاثیر قرار گیرند؛ همچنین تا پایان اسفندماه سال جاری، پرداختهای مربوط به تیم فعال پیوند، تمامی دانشگاه انجام خواهد شد.

 رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر 8600 نفر در لیست انتظار پیوند کلیه قرار دارند، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم این آمار را کاهش دهیم و از آلام این بیماران بکاهیم. 

وی تاکید کرد: پیوند از مرگ مغزی به 60 درصد رسیده است؛ در پیوند از مرگ مغزی رتبه 21 و در پیوند از فرد زنده رتبه 14 را در جهان داراییم و امیدواریم آمار پیوند از مرگ مغزی افزایش پیدا کند.

شادنوش با بیان اینکه انجام حدود 3000 اهدای عضو در سال، نرمال به نظر می‌رسد، خاطرنشان کرد: مشکل ما ضعف شناسایی افراد است که  با راه‌اندازی سیستم رجیستری این مشکل برطرف خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال 72، میزان  PMP(نسبت اهداکنندگان مرگ مغزی به جمعیت) برابر با 0.2 بوده و در سال 96 این میزان به عدد 11.6 رسیده است که بازهم عدد پایینی محسوب می‌شود چراکه رسیدن به عدد 30، شاخص مطلوبی برای ما به حساب می‌آید، بنابراین نه تنها روند رو به رشد برای دستیابی به این شاخص با جدیت در حال پیگیری است، بلکه روند کند گذشته نیز باید جبران شود.

شادنوش تاکید کرد: چنانچه براساس روند فعلی پیش رویم، پیشرفت ما تا سال 1404 حدود 45 درصد خواهد بود اما اگر براساس برنامه‌ریزی های صورت گرفته پیش رویم، میزان پیشرفتمان به  75 درصد خواهد رسید، تا بتوانیم به PMP مطلوب دست یابیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon