کمبود مراکز دفن زباله از معضلات زیست محیطی روستاهای خراسان رضوی است

کمبود مراکز دفن زباله از معضلات زیست محیطی روستاهای خراسان رضوی است

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی گفت: کمبود مراکز مناسب دفن زباله از معضلات زیست محیطی روستاهای خراسان رضوی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قوچان، تورج همتی امشب در نشستی که به منظور بررسی موضوعات زیست محیطی این شهرستان با فرماندار قوچان داشت، ضمن اشاره به اینکه مشارکت مردم و انتفاع پایدار آنها از مواهب طبیعت زمینه حفظ محیط زیست را فراهم می‌آورد، از ضرورت حمایت از ظرفیت‌های اقتصادی در روستاها سخن گفت.

وی ادامه داد: معیشت پایدار و آشتی با طبیعت با نگاه به توان اکولوژیک و آمایش سرزمین گامی مهم در راستای توسعه پایدار و جلب مشارکت زیست محیطی در راستای رویکرد اقتصاد محلی و جلوگیری از تخریب محیط زیست است.

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی گفت: توجه به محیط زیست در حال حاضر به صورتی فراگیر در تمامی عرصه‌ها و به ویژه محیط‌های روستایی در جریان است و هدف از آن بهره‌برداری مناسب از محیط در عین حفاظت از آن است.

همتی ادامه داد: مناطق روستایی به واسطه نزدیکی بیشتر به طبیعت و اثرات مستقیمی که بر اجزاء طبیعت می‌گذارند و نیز تاثیراتی که از طبیعت می‌پذیرند، از اهمیت بسزایی برخوردارند و این امر ضمن اینکه حفظ محیط زیست روستاها و مناطق اطراف را حائز اهمیت می‌کند، ضرورت توسعه تحقیق در حوزه‌های مختلف محیط زیست روستایی را دو چندان می‌سازد. 

همتی به مشکلاتی چون فرسایش، کاستی‌های مراکز مناسب دفن زباله، عدم احداث تاسیسات فاضلاب به همراه مشکلات ناشی از کمبود آب و آلودگی منابع آب موجود به عنوان گوشه‌ای از مشکلات زیست محیطی روستاها اشاره و افزود: تغییر کاربری اراضی، آلودگی هوای محیط‌های روستایی، تخریب مناطق حفاظت شده را باید به این فهرست افزود؛ هرچند اصلاح سیستم شخم زنی، بهره‌برداری بهینه از منابع آبی با اصلاح کانال‌های آبیاری و اجرای طرح‌های توسعه فیزیکی روستایی و افزایش کارایی منابع موجود می‌توانند راهکارهایی موثری در این زمینه باشند.

وی در ادامه ضمن مروری بر مهم‌ترین اقدامات محیط زیست استان در جلب مشارکت بومیان حاشیه مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان گفت: اجرای طرح‌های متعددی همچون مدیریت کاربری اراضی، آموزش و مدیریت محیط زیست به همراه اجرای طرح‌های مشارکت‌جویانه در جهت حفاظت روستاها از جمله برنامه‌های موثر جهانی است که در استان به مرحله اجرایی رسیده و بازخوردهای مثبتی را درپی داشته است.

فرماندار شهرستان قوچان نیز ضمن تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته اظهار داشت : واگذاری قرق‌های اختصاصی و بهره‌مندی بومیان از منافع اقتصادی مناطق می‌تواند راهگشای حضور و همراهی مردم با متولیان حفظ محیط زیست در روستاها باشد.

هادی رجائی‌نیا همچنین ضمن اشاره به اینکه منابع طبیعی، محیط زیست و آب سه اولویت نخست فرمانداری قوچان است اظهار داشت: توسعه اکوتوریسم و دخالت جوامع محلی در حفظ طبیعت در این شهرستان نیاز به برنامه ریزی و پیگیری دارد که در دستور کار قرار گرفته است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon