مدرسه‌های عالی مهارتی، حلقه مفقوده اشتغال

مدرسه‌های عالی مهارتی، حلقه مفقوده اشتغال

رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای اشتغال که دغدغه خانواده‌های ایرانی است، دانش اجتماعی، مهارتی و تخصصی نیاز است و این مدارس حلقه مفقوده دستیابی به این سه مؤلفه است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ محمدمهدی طهرانچی در مراسم افتتاحیه مدرسه عالی مهارتی حقوق دانشگاه آزاد که پیش از ظهر امروز برگزار شد، با تبریک چهل سالگی انقلاب اسلامی اظهار کرد: آموزش عالی کشور از آموزش عالی نخبه‌گرا به آموزش عالی گسترده گذر کرده است.

وی افزود: آموزش عالی نخبه‌گرا سیستمی بود که در ابتدای قرن بیستم در اروپا و همچنین در ایران رواج داشت و فقط دانشمندان در دانشگاه حضور داشتند و قرار بود فقط دانش تخصصی در آن تدریس شود اما با گذار به دانشگاه گسترده، قرار بر ورود دانشگاه در زمینه دانش اجتماعی و دانش مهارتی شد.

رییس دانشگاه آزاد یادآور شد: در گذشته مهارت دانش نبود، بلکه حرفه‌ای بود که از استاد به شاگرد بدون در نظر داشتن جنبه‌های دانشی آن منتقل می‌شد اما بشر با تبدیل دانش در سینه به دانش مکتوب به این نتیجه رسید که در زمینه مهارتی هم می‌شود دانش داشت و در کنار آن دانش اجتماعی هم ظهور و بروز پیدا کرد و دانشگاه از صرفا دانش تخصصی به دانش تخصصی، مهارتی و اجتماعی در کنار هم گذار کرد.

طهرانچی خاطرنشان کرد: در کشور ما این گذر از لحاظ جمعیت صورت گرفت اما آموزشها نسبت به این تغییر نکرد. البته این کار در حوزه پزشکی انجام گرفته است اما در حوزه وزارت علوم، از این مورد غفلت شد و مهارت اجتماعی به خود دانشجویان سپرده شد و دانش مهارتی وجود نداشت.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: وقتی از دانش مهارتی گفته می‌شود، برخی فکر می‌کنند منظور فقط فوق دیپلم است و پژوهش مربوط به دانش تخصصی است اما در دانش مهارتی هم پژوهش وجود دارد.

طهرانچی گفت: یکی از رشته‌هایی که در دانشگاه آزاد جدی به آن پرداخته شده، حقوق است اما در این رشته تا قبل از این به دانش مهارتی توجهی نمی‌شد؛ اکنون با تاسیس معاونتهای تخصصی مانند معاونت علوم انسانی و علوم مهندسی، از نگاه اداری به نگاه تخصصی تغییر یافته است و در بحثی که در معاونت علوم انسانی وجود دارد، کاربردی کردن علوم انسانی است.

وی اظهار کرد: در مدارس مهارتی شبیه‌سازی کامل آنچه در جامعه اتفاق می‌افتد انجام می‌شود، در این مجتمع آنچه در یک مجتمع قضایی اتفاق می افتد، شبیه‌سازی شده است، تا دانشجوی حقوق زیر نظر یک هدایتگر خبره که می‌تواند قاضی یا وکیل باشد، می‌گذرانند.

رییس دانشگاه افزود: این فضایی است که با حقوق شروع شده است و به حقوق ختم نمی‌شود و در دیگر رشته‌ها نیز این مدارس راه‌اندازی خواهد شد.

طهرانچی تاکید کرد: برای اشتغال که دغدغه خانواده‌های ایرانی است، دانش اجتماعی، مهارتی و تخصصی نیاز است و این مدارس حلقه مفقوده دستیابی اینها در کنار یکدیگر است؛ این سیستم می‌توانست در برنامه درسی قرار داده شود اما این اجازه را نظام آموزش عالی نداد که مجبور به افتتاح این مدارس به عنوان دوره تکمیلی شدیم.

وی افزود: یک معاونت نیز در دانشگاه آزاد تحت عنوان معاونت دانش عمومی و مهارتی ایجاد شده است که توسعه این مدارس، به عهده این معاونت قرار داده شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon