همدان|رکود در ساختمان سازی و مشکلات اقتصادی برخی معادن را غیرفعال کرده است
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: شرایط آب وهوایی و فصلی، شرایط اقتصادی، رکود در ساختمانسازی ، کاهش طرحهای عمرانی و مشکلات محلی از مهمترین علل غیر فعال بودن برخی معادن استان همدان است.
محمد خاکی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: ظرفیت تولید اسمی برداشت از منابع معدنی استان 17 میلیون تن است که سال گذشته در حدود 7.5 میلیون تن از این منابع در استان برداشت شده است.
وی با اشاره به اینکه پروانههای بهرهبرداری جدید سالانه صادر میشودتصریح کرد: اکنون منابع معدنی مهم مانند فلدسپات، سیلیس، دولومیت، تزیینی، آهن، آندالوزیت، آهک، پگماتیت و غیره در معادن استان همدان وجود دارد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ابراز کرد: در حال حاضر 150 معدن فعال متناسب با شرایط زمانی و منطقهای در استان همدان وجود دارد.
خاکی به تعداد افراد فعال در این معادن اشاره کرد و افزود: درهر معدن فعال بین 10 تا 15 نفر اشتغال دارند و به طور استاندارد در ازای هر شغل مستقم در معادن، 16 شغل غیرمستقیم نیز ایجاد شده است.
وی به دلیل غیر فعال بودن برخی معادن استان اشاره کرد و گفت: شرایط آب و هوایی و فصلی، شرایط اقتصادی، رکود ساختمانسازی، کاهش طرحهای عمرانی و مشکلات محلی مهمترین علت غیرفعال بودن معادن است.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان درباره تعداد معادن سنگهای قیمتی در استان هم اظهار داشت: دو معدن سنگ نیمه قیمتی در استان وجود دارد که ذخیره آنها در مجموع حدود یک هزار و 500 تن است که از این معادن سنگهای نیمهقیمتی مانند رزکوارتز و یاقوت آبی برداشت میشود.
خاکی تصریح کرد: افزون بر ظرفیتهای موجود این معادن در استان، معادنی مانند کیانیت، آندالوزیت، کردیریت، سیلیس،کوارتز دودی و غیره هم داریم که میزان برداشت از این معادن به دلیل جدید بودن زیاد نیست.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم که کدام مواد معدنی استان فرآوری میشود، گفت: همه مواد معدنی موجود در استان ظرفیت فراوری دارد و اکنون بخش عمده تولیدات معدنی استان کانهآرایی شده و به واحدهای مصرف کننده در سایر نقاط کشور ارسال میشود و برخی از این مواد مانند سیلیس و غیره چرخه تولید را در استان تکمیل میکنند.
انتهای پیام/ن