ریابکوف: تحریم‌های آمریکا علیه ایران و سوریه تروریسم اقتصادی است

ریابکوف: تحریم‌های آمریکا علیه ایران و سوریه تروریسم اقتصادی است

معاون وزیر خارجه روسیه تحریم‌های آمریکا علیه ایران و سوریه را تروریسم اقتصادی نامید و از قصد تکمیل روند استفاده از ارزهای ملی در مبادلات بازرگانی مسکو ــ تهران خبر داده گفت: این بهترین ابزار برای دفاع در برابر سوء‌استفاده آمریکا از نقش دلار است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز (پنج‌شنبه) در کنفرانس مطبوعاتی در مسکو تأکید کرد که تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران و سوریه را چیزی جز تروریسم اقتصادی نمی‌توان نامید.

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره تفسیر تحریم‌های جدید آمریکا علیه سوریه و متحدانش (ایران و روسیه) گفت: «البته روش‌هایی برای به حداقل رساندن عواقب تحریم‌های آمریکا وجود دارد که قطعاً مورد استفاده قرار خواهند گرفت. شرکای جایگزین و شکل‌های مختلف فعالیت وجود دارد که لازم است تقویت شود. من اطمینان دارم که در رابطه با سوریه، روابط مسکو و دمشق تنها گسترش پیدا خواهد کرد و نه آمریکا و نه هیچ کشور دیگری نمی‌تواند دخالتی در این مسئله داشته باشد، ضمن اینکه من با این عبارت که تحریم‌های آمریکا تروریسم اقتصادی است، کاملاً موافق هستم».

ریابکوف در عین حال اعلام کرد که روسیه قصد دارد روند وارد شدن به مرحله مبادلات بازرگانی با ایران بر اساس ارزهای ملی را هرچه سریعتر تکمیل کند. وی افزود: «ما (روسیه و ایران) امکان ادامه روند صعودی در عرصه اقتصادی را داریم و طرح‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد. ما باید روند وارد شدن به مبادلات بازرگانی بر اساس ارزهای ملی را تکمیل کنیم و چنین اقدامی، بهترین ابزار برای دفاع از منافع ما در برابر سوء استفاده آمریکا از نقش دلار است».

وی همچنین گفت، روسیه امکان تغییر قدرت در ونزوئلا از طریق نظامی را بعید نمی‌داند، ولی چنین اقدامی اشتباه بزرگی از جانب آمریکا خواهد بود.

معاون وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه آمریکا ممکن است قطعنامه‌ای درباره تغییر قدرت حاکمه در ونزوئلا به شورای امنیت ارائه دهد، افزود: «چنین اقدامی اشتباه بزرگی از جانب آمریکا خواهد بود. در حال حاضر گزینه‌های نظامی مختلف دائماً میان ساختارهای آمریکایی که به مسئله وخامت اوضاع سیاسی در ونزوئلا می‌پردازند، بررسی می‌شود و به‌عقیده من، چنین گزینه‌ای بعید نیست».

ریابکوف یادآور شد که روسیه قصد ندارد ناظرین خود را به کنفرانس بین‌المللی گروه تماس درباره ونزوئلا اعزام کند.

معاون وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی خبر داد که طرف روسی در تاریخ 4 فوریه (15 بهمن ماه) یادداشتی رسمی را برای آمریکا ارسال کرده که در آن اتهامات وارده به مسکو درباره عدم اجرای تعهداتش در قبال پیمان نابودی موشک‌های برد کوتاه و متوسط رد شده و در آن تأکید شده واشنگتن هیچ اقدامی برای برطرف کردن ادعاهای مربوط به نقض این توافقنامه از سوی آمریکا انجام نداده است، در حالی که روسیه حاضر است به تمامی ادعاهای طرف آمریکایی پاسخ بدهد.

این دیپلمات بلندپایه افزود، آمریکا قصد دارد در موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای خود از مهمات هسته‌ای دارای توان کم استفاده کند و روسیه با توجه زیاد اظهارات مقامات بلندپایه پنتاگون در این باره را بررسی می‌کند. وی گفت: «منطق حکم می‌کند که در صورت آغاز مناقشه نظامی که در جریان آن روسیه یا هر کشور دیگری ممکن است هدف این نوع سلاح‌ها قرار بگیرند، خطر استفاده از چنین تسلیحاتی با مهمات هسته‌ای کم‌توان به حداقل برسد. به‌عقیده من که استفاده از چنین دستورالعمل‌هایی به‌منزله بازگشت به دهها سال قبل است».

ریابکوف تأکید کرد که دیپلمات‌ها و مقامات نظامی روسیه همه تلاش خود را به‌کار می‌گیرند تا اجازه ندهند تا موشک‌های آمریکایی در کشورهای حوزه دریای بالتیک مستقر شوند. وی گفت: «من اطمینان دارم که همه کسانی که در روسیه در عرصه سیاست خارجی، دفاعی و تأمین امنیت فعالیت دارند، مانند تیمی واحد برای جلوگیری از چنین وضعیتی که به‌منزله فروپاشی ماهیت امنیت اروپایی است که طی دهها سال اخیر وجود داشته، اقدامات لازم را انجام خواهند داد».

این دیپلمات بلندپایه همچنین یادآور شد: «روسیه و آمریکا تا سال 2021 چهار نشست کمیسیون دوجانبه درباره پیمان مربوط به اقدامات برای ادامه کاهش و محدودسازی تسلیحات راهبردی تهاجمی (معروف به "استارت‌ــ3") در پیش دارند، هر سال دو نشست برگزار خواهد شد».

وی گفت: البته لازم است در سال 2019 مسائل مربوط به ادامه اجرای این پیمان که به‌طور مستقیم به امنیت ما مربوط می‌شود، حل‌وفصل شوند، چرا که در سال آینده این مسئله ممکن است با مشکل مبارزات انتخاباتی در آمریکا روبه‌رو شود. در ایالات متحده به‌طور مرسوم در آخرین سال فعالیت دولت‌ها، تصمیمات مربوط به امنیت ملی صورت نمی‌گیرند، به همین دلیل لازم است تا ما در سال جاری به‌طور سریع و مؤثر مشکلات در این زمینه را رفع کنیم و من مطمئن هستم که در صورت عدم ادامه پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی، روسیه گزینه‌های مناسب برای پاسخگویی به وضعیت را پیدا خواهد کرد».

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon