ثمرات انقلاب ۴۰ ساله - استان‌ها| گیلان به قطب پرورش ماهیان خاویاری تبدیل شد+فیلم


ثمرات انقلاب 40 ساله - استان‌ها| گیلان به قطب پرورش ماهیان خاویاری تبدیل شد+فیلم

۳۳ شهرک صنعتی و ۴۱ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری پس از انقلاب در گیلان فعالیت تولیدی دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به‌طور کامل متکی به درآمدهای حاصل از صادرات نفت بود و درامد هنگفت آن سبب شده بود تا اکثر کالاهای صنعتی مورد نیاز کشور از خارج تامین شود و آنچه در داخل تولید می‌شد فقط مونتاژ قطعات وارداتی بود.

در دوران پیش از انقلاب انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری صنعتی با هدف استقلال کشور نبود و مدیران بیشتر تمایل به مصرف کالاهای خارجی داشتند و ارمغان درخشان انقلاب اسلامی برای ایران، رشد صنعتی و فاصله گرفتن از اتکاء به درآمدهای نفتی بود.

ایران کشوری مستعد و غنی از ذخایر معدنی است که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه تولید و توقف خام فروشی باشد و بر همین اساس ظرف چهار دهه گذشته در این حوزه گام‌های بلندی برداشته شده است.

رشد صنعتی ایران با تلاش صنعتگران به‌قدری شتابان بود که علاوه بر ساخت شهرک‌های صنعتی متعدد در حاشیه شهرهای کشور، ساخت مجموعه‌های تولیدی در روستاها نیز به یک برنامه مستمر تبدیل شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی گیلان در طلیعه چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شرکت شهرک‌های صنعتی گیلان از سال 1372 در جهت تعادل بخشی به تولید و اشتغال و عدالت‌محوری در جای جای این استان شروع به فعالیت کرد.

احمد‌علی شهیدی با بیان اینکه قبل از انقلاب فقط یک شهر صنعتی در رشت داشتیم گفت: در حال حاضر 33 شهرک و ناحیه صنعتی با بیش از هزار و 600 واحد صنعتی در گیلان قرارداد داریم که بیش از 850 واحد در حال بهره‌برداری هستند و بقیه در حال ساخت و ساز هستند.

وی با اشاره به اینکه 14 هزار و 600 نفر جواز تاسیس و اشتغال را دریافت کرده‌اند خاطرنشان‌ کرد: در دهه فجر امسال هم 18 طرح صنعتی در 12 شهرک و ناحیه صنعتی با سرمایه‌گذاری 63 میلیارد تومان و اشتغال بیش از 250 نفر به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی گیلان گفت: در دهه فجر 2 طرح مهم احداث پست 63 به 20 شهرک صنعتی سپیدرود با قدرت 72 مگاوات که سرمایه‌گذاری آن توسط شرکت شهرک‌های صنعتی و شرکت توزیع برق منطقه‌ای گیلان و یک خط دو مداره از مسکن مهر به شهرک صنعتی سپیدرود به قدرت 14 مگاوات در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

شهیدی با بیان اینکه بازفعال‌سازی واحد‌های صنعتی یکی از عمده‌ترین فعالیت‌های شرکت شهرک‌های صنعتی است گفت: یکی از واحدهای صنعتی لنگرود بازفعال‌سازی شد و اکنون تمامی محصولاتش به کشور امارات صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از سال 92 تاکنون بیش از 300 واحد صنعتی در گیلان بازفعال شدند افزود: شرکت شهرک‌های صنعتی علاوه بر امکانات زیربنایی در بخش نرم‌افزاری هم حامی شهرک‌های صنعتی است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی گیلان عنوان کرد: آموزش‌های رایگان در سطوح مختلف مدیریتی، عارضه‌یابی واحد صنعتی و مطالعات خوشه‌های صنعتی چای، زیتون و برنج توسط شرکت شهرک‌های صنعتی جهت توسعه صنعت و تولید استان انجام می‌شود.

استان گیلان به دلیل بهره‌مندی از مواهب طبیعی فراوان، ظرفیت مناسبی در زمینه صنعت آبزی‌پروری دارد که با توسعه فعالیت‌های صید و صیادی و تکثیر و پرورش آبزیان علاوه بر تامین بخشی از پروتئین مورد نیاز کشور، زمینه افزایش درآمد و گردش چرخ اقتصاد را بیش از پیش مهیا می‌کند.

این استان شمالی در تمامی محورهای بخش آبزی‌پروری اعم از ماهیان گرم آبی، ماهیان سرد آبی، ماهیان خاویاری حتی ماهیان زینتی فعالیت چشمگیری دارد.

معاون آبزی‌پروری شیلات استان گیلان در آستانه چهل‌سالگی پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: گیلان در حوزه صید قدمتی طولانی دارد و پس از انقلاب سرعت رشد در حوزه آبزی‌پروری بسیار چشمگیر بوده است.

احمد قناعت‌پرست با بیان اینکه ما در سال 1357 میزان تولید در حوزه آبزی‌پروری 2 هزار تن بود و اکنون به بیش از 53 هزار تن رسیده است گفت: پیش از انقلاب تنها یک مجموعه تحت حمایت دولت مبادرت به تولید کپورماهیان می‌کرد و امروزه بیش از 7 هزار واحد پرورش کپورماهیان، فعال است.

وی با اشاره به اینکه در پرورش ماهیان خاویاری ما در قدیم فقط به دریا متکی بودیم اما امروزه 50 درصد مزارع تولید ماهیان خاویاری کشور در گیلان است خاطرنشان کرد: 41 مزرعه در استان گیلان به پرورش ماهیان خاوری اشتغال دارند.

معاون آبزی‌پروری شیلات استان گیلان تصریح کرد: امروز هزار و 300 تن گوشت ماهیان خاویاری و بیش از 13 تن پرورش خاویار در برنامه کاری شیلات گیلان قرار دارد.

قناعت‌پرست با بیان اینکه قبل از انقلاب در حوزه ماهیان سردابی اصلاً فعالیتی نداشتیم خاطرنشان کرد: امروز بیش از 5 هزار تن ماهیان سردآبی و 47 هزار تن از کپورماهیان در گیلان تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پرورش ماهی در قفس از سیاست‌های راهبردی اداره شیلات گیلان است گفت: قبل از انقلاب میزان مصرف سرانه ماهی 2 کیلوگرم بود و امروز به 16 کیلوگرم برای هر نفر رسیده است که استاندارد جهانی آن 21 کیلوگرم است.

معاون آبزی‌پروری شیلات گیلان با تاکید بر اینکه متوسط مصرف سرانه ماهی در کشور 11 کیلوگرم است افزود: امیدواریم در افق 1404 با توسعه بیشتر پرورش ماهی در قفس متوسط مصرف سرانه استان گیلان را به بالای 20 کیلوگرم برسانیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon