لرستان| ایران جزو کشورهای برتر دنیا در سلول‌های بنیادی است

لرستان| ایران جزو کشورهای برتر دنیا در سلول‌های بنیادی است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه پیشرفتی که ما در صنایع هسته‌ای داریم کار دانشگاه‌های ماست گفت: در بحث سلول‌های بنیادی امروز جزو چند کشور دنیا هستیم که از این سلول‌ها برای درمان بیماری‌های غیرقابل علاج استفاده می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجرد، منصور غلامی عصر امروز در دانشگاه آیت‌الله بروجردی اظهار داشت: فعالیت حدود 300 مرکز پیام نور به‌دلیل کم‌ شدن دانشجو و تغییر مأموریت‌ها متوقف‌ شده و بعضاً در حال ادغام‌ شدن هستند و تمامی واحدهای دانشگاه‌ جامع علمی کاربردی وابسته به دولت به‌خاطر اینکه باید بخش خصوصی از آن‌ها حمایت کند تعطیل شده‌ است.

وی افزود: هدف دانشگاه‌های علمی و کاربردی این است که در کنار صنایع و مشاغل، دانشگاهی به‌کمک بخش خصوصی ایجاد تا مورد حمایت وزارت علوم واقع شود و به افراد شاغل در رشته‌های شغلی‌شان مهارت جدید و افزایش توان علمی اضافه کند، نه این‌که این دانشگاه جایی برای تولید مدرک شود، متأسفانه دانشگاه‌های علمی و کاربردی وابسته به دستگاه‌های دولتی بیش‌تر محل تحصیل کارمندان دولت تا ارتقای شغلی و مهارت حرفه‌ای صاحبان حِرف و شاغلین شده بود کهبه‌سختی ساماندهی شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: به فعالیت 50واحد غیرانتفاعی به دلیل اینکه نتوانسته‌بودند در فرصت ایجادشده شرایط حداقل را فراهم کنند از طریق روش قانونی و براساس اساس‌نامه خاتمه داده شد، هم‌چنین به 70واحد غیرانتفاعی توقف فعالیت داده شده تا به شاخص‌های ما برسند و اگر نتوانند این اقدام را انجام دهند به فاز ماده 9 ارجاع و برای آن‌ها نیز خاتمه فعالیت لحاظ می‌شود.

وی بیان کرد: ما به دانشگاه‌هایی احتیاج داریم که حداقل کیفیت را داشته باشند، در سال گذشته تعیین‌تکلیف بحث کنکور سراسری جدی‌شده و از بهمن دانشگاه‌های ما به‌صورت آزمایشی پذیرش بهمن خود را بدون دخالت نمره آزمون داوطلبان و مستقیم از طریق سایت دانشگاه‌ها ثبت‌نام برای ورود به دانشگاه‌ها انجام می‌دهند، سازمان سنجش نظارت و هماهنگی این فرایند را برعهده دارد، اگر این فرایند موفقیت‌آمیز اجرا شود کنکور 98 در دو بخش خواهد بود، یکی از بخش‌ها برای افرادی‌ است که آزمون از طریق رشته‌های پرطرفدار داده و یک بخش دیگر نیز بدون نیاز به آزمون و برای دانشگاه‌هایی بوده که سازمان سنجش اعلام می‌کند که این دانشگاه‌ها فقط براساس سوابق تحصیلی دانشجو را پذیرش می‌کنند و نمره آزمون سراسری لازم نیست.

غلامی گفت: متأسفانه بعضی از پذیرش‌هایی که در سال‌های قبل انجام شده‌بود به‌دلیل اینکه ظرفیت دانشگاه‌ها بیش از داوطلبان بود، داوطلبان با نمره منفی وارد دانشگاه شده‌بودند و این امر خوبی نیست، تلاش ما بر این است اگر کسی نمره منفی در آزمون سراسری دارد حق ورود به دانشگاه را نداشته باشد، بتوانیم این کار را ساماندهی کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در جامعه و کمک آن‌ها در بخش صنعت خاطرنشان کرد: با وزارت صنعت، معدن و تجارت قرارداد فرصت مطالعاتی اساتید و دانشجویان دکتری را صنعت داریم، این افراد قبلاً برای تحصیل به خارج کشور می‌رفتند، اما الان با ارائه تسهیلات تعداد قابل‌توجهی ورود پیدا کرده و در حال ادامه است، این افراد وارد کار در بخش صنعت شده، هم‌چنین کارآموزی صنعت را برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد و مهارت‌آموزی دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد در حین تحصیل تعریف کرده‌ایم. ارزیابی سال گذشته نشان می‌دهد که دانشجویان ما از این عملکرد راضی بودند.

غلامی اظهار داشت: با ستاد مشترک نیروهای مسلح برای آموزش مهارت‌ها در حین سربازی هماهنگی‌هایی انجام‌شده تا برای آموزش آنان از دانشجویان ارشد و دکترا و از بخش‌های دانشگاهی ما استفاده شود، بخشی از این همکاری‌ها باعث توسعه ارتباطات دانش‌آموخته‌های ما با بخش‌های دیگر جامعه خواهد شد.

وی افزود: ما در سال گذشته با وزارت نفت شش یا هفت قرارداد اکتشاف منعقد کرده‌ایم، دانشگاه‌های ما مسئولیت بررسی و کشف منابع نفت و گاز را برعهده گرفته‌اند و از این دانشگاه‌ها پنج دانشگاه جزو دانشگاه‌های شهرستان هستند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: در چند ماه پیش قرارداد و بزرگی با سازمان حفاظت محیط‌زیست منعقد کرده‌ایم که در آن چند دانشگاه‌ بزرگ ما از جمله 4یا5دانشگاه بزرگ استانی حضور دارند، به‌صراحت اعلام کردیم که این قرارداد یک قرارداد کنسرسیومی‌ست، چون مسائل اصلی و مهم محیط‌زیست مانند ریزگردها، خشک‌سالی، خشک‌شدن تالاب‌ها، بحث بازیافت‌ها و محصولات قابل‎‌بازیافت، حفظ گونه‌های جانوری و گیاهی ومسائلی از این قبیل موضوعاتی کلان و ملی و حتی فراملی هستند.

وی بیان کرد: آن‌چه که در صنایع دفاعی به‌عنوان افتخارات دفاعی ما مطرح است، تمام قراردادهایش با دانشگاه‌ها انجام‌شده و سال‌هاست دانشگاه‌های ما در تک‌تک جزئیات مربوط به صنایع دفاع حضور و حمایت‌هایی مالی نیز داشته‌اند، شاید تاکنون مانور زیادی روی این بخش انجام نشده‌بود.

غلامی گفت: پیشرفتی که ما در صنایع هسته‌ای داریم کار دانشگاه‌های ماست، وقتی بخشی از عملکردهای علمی دانشگاه‌های ما در همین رابطه منتشر شد مورد تحریم کشورهای اروپایی و آمریکایی قرار گرفتند که چرا ما در بخش صنعت هسته‌ای کار کرده‌ایم؟ طبق ضرب‌المثل«کافر همه را به کیش خود پندارد» به تصورات ذهنی آنان هرکسی وارد مبحث هسته‌ای شود حتماً در فکر ساخت بمب است؛ در حالی که همیشه نظام جمهوری اسلامی اعلام کرده‌است که ما انرژی هسته‌ای را برای رفع نیازهای صلح‌آمیز و تأمین انرژی مورد نیاز در سلامت و بهداشت لازم داریم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در بحث سلول‌های بنیادی امروز جزو چند کشور دنیا هستیم که از این سلول‌ها برای درمان بیماری‌های غیرقابل علاج استفاده می‌کنیم، این اقدام حاصل کار اساتید و محققان دانشگاهی بوده و منکر حمایت‌های مالی و آزمایشی برخی نهادها نیستیم.

غلامی گفت: در حوزه علوم و تحقیقات کار بسیار انجام‌شده و کارهای زیادی نیز در حال انجام است، هم‌چنین در این حوزه آینده خوبی تعریف‌شده، ما باید بازنگری و ساماندهی جدی در آموزش عالی کشور انجام دهیم؛ باید طرح نو برای استفاده بیش‌تر و جلوگیری از اتلاف منابع موازی‌کاری انجام دهیم. ما حمایت‌های جدی لازم داریم که امیدواریم مورد حمایت‌های معنوی، قانونی مالی مراجع مختلف واقع شویم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران داشتن دستاوردهای علمی و توجه به علم در اسلام است، امروزه استکبار جهانی طرح و توطئه اسلام‌هراسی را در همه‌جای دنیا انجام می‌دهد ما نشان می‌دهیم که اسلام با دانش و پیشرفت مشکلی ندارد بلکه همه این اقدامات را در خدمت بشر می‌داند.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon