آلمان: در مناقشات درباره پیمان موشکی همه گزینه‌های ما باز است

آلمان: در مناقشات درباره پیمان موشکی همه گزینه‌های ما باز است

وزیر اقتصاد آلمان در سخنانی با تاکید بر اینکه این کشور خواهان توافق روسیه و آمریکا در مناقشات بر سر پیمان موشکی است در عین حال تصریح کرد که در این بحث‌ها همه گزینه‌های از جمله ارتقاء تسلیحات پیشرفته باز است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "پیتر آلتمایر"، وزیر اقتصاد آلمان در مصاحبه‌ای با روزنامه "دی ولت" آلمان به مسئله تصمیم آمریکا و روسیه برای لغو پیمان موشک های میان برد هسته ای پرداخته و تاکید کرد که می خواهد در بحث ها درباره لغو این پیمان موشکی همه گزینه ها را باز نگه دارد. وی از جمله در این راستا به راه اندازی سیستم های تسلیحاتی پیشرفته اشاره کرد.

 مسئله مناقشات بر سر توافق موشکی بین روسیه و آمریکا بحث های سیاسی داغی را در آلمان ایجاد کرده است. "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان اخیرا اعلام کرده است که باید از زمان باقی مانده برای دگرگونی در این مناقشات و نجات این پیمان موشکی استفاده کنیم.

همچنین برخی سیاستمداران بلند پایه آلمانی از احزاب دولتی پیشنهادی را برای حل این مناقشات ارائه داده اند.

"رودریش کیس وتر"، از نمایندگان حزب دموکرات مسیحی در پارلمان آلمان و "رالف موتسنیش" از نمایندگان حزب سوسیال دموکرات در پارلمان این کشور هم اخیرا  این پیشنهاد را مطرح کرده اند که روسیه موشک های میان برد جدید و بحث برانگیز تیپ SSC-8 خود را تا آنجا که ممکن است به شرق منتقل کند تا دیگر نتواند به اروپا دسترسی پیدا کند. در مقابل آمریکا هم باید تاسیسات پرتاب کننده موشکی خود در اروپا را برای کنترل ها و بازرسی های روسیه باز نگه دارد. این پیشنهاد مربوط به تاسیساتی می شود که در رومانی و در آینده همچنین در لهستان مستقر می شود.

آلتمایر هم در بخش دیگری از سخنانش گفت: من بر این مسئله تاکید دارم که آمریکایی ها و روس ها در مناقشات در این باره بالاخره به توافقی دست یابند. من اما این را غلط می دانم که برخی ها ایده ارتقاء تسلیحاتی را از ابتدا رد می کنند. این موضع مذاکرت ما را تضعبف می کند.

آلتمایر تصریح کرد که تنها اگر اروپا و ایالات متحده قاطعیت و شایستگی عمل خود را نشان دهند مسکو آماده خواهد بود نگرانی های غرب را در نظر بگیرد. این بدین مفهوم است که اگر ما در نهایت خواهان خلع سلاح واقعی هستیم نباید هیچ گزینه ای را اساسا رد کنیم.

ایالات متحده اخیرا اعلام کرد که به زودی از پیمان نیروهای هسته‌ای میان برد با روسیه خارج خواهد شد. واشنگتن تهدید کرده است که اگر روسیه به نقض این پیمان پایان ندهد تا 6 ماه آینده رسما از پیمان نیروهای هسته‌ای میان برد خارج می شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا چندی پیش روسیه را متهم به نقض این پیمان کرده و تهدید کرده بود که از این توافق خارج می شود. وی دلیل این تصمیم خود را عدم پایبندی روسیه به این پیمان موشکی عنوان کرد.

روسیه بارها هشدار داده است که سامانه‌های دفاعی آمریکا که در اروپا مستقر شده قادر به شلیک موشک‌های کروز میان برد است و این مسئله تهدیدی جدی علیه روسیه به شمار می‌رود.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان با میخائیل گورباچوف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق مذاکره شد. این پیمان در سال 1998 به تصویب مجلس سنای آمریکا رسید. هدف این پیمان ممانعت از تولید و نیز نابودی موشک‌های هسته‌ای کوتاه برد و میان برد و همچنین موشک‌های متعارف هر دو کشور بود.

حمایت  قاطع آلتمایر از پروژه گازی "نورد استریم 2"

"پیتر آلتمایر"، دربخش دیگری از سخنانش  همچنین از پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم 2 که از طرف آمریکا مورد انتقاد شدید قرار دارد حمایت کرده و گفت: اول از همه هر کشوری این آزادی را دارد که مناسبات تجاری و اقتصادی خود را که درست ارزیابی می کند حفظ کند. "نورد استریم "2 یک پروژه خصوصی است که توسط بسیاری کشورها تایید شده است.

وزیراقتصاد آلمان با تاکید بر اینکه ما نگرانی های شرکای اروپایی خود در قبال این پروژه را جدی می گیریم همچنین گفت: اتحادیه اروپا در این هفته نشان داده است که در این مسئله می تواند مشترکا عمل کند. اشتراک آلمان- فرانسه شکل گرفته است. این یک نتیجه بسیار مهم است. اخیرا انتقادهایی با انگیزه های ایدئولوژیک به این پروژ گازی وجود داشته است.

وی افزود: تصمیم گیری جمعه این هفته درباره این پروژه گازی که از طرف اکثریت قاطع کشورهای اروپایی گرفته شد یک پیام قدرتمندانه به منتقدان است.آل

لتمایر در واکنش به انتقادهای آمریکا به این پروژه گازی مبنی بر اینکه برلین را در زمینه تامین انرژی به روسیه وابسته می کند گفت: ما هرگز اجازه اخاذی را نداده ایم و در آینده هم این طور نیست.

حملات شدید آمریکا به ساخت این پروژه گازی مناسبات آلمان-آمریکا را خدشه دار کرده است.

سفرای آمریکا در آلمان، دانمارک و اتحادیه اروپا  اخیرا در مقاله ای در خبرگزاری آلمان از اتحادیه اروپا درخواست کردند که علیه این پروژه انتقال گاز رای دهد. آن ها در این مقاله تاکید کردند که نورد استریم 2 آسیب پذیری اروپا برای اخاذی های روسیه در زمینه انرژی را همچنان افزایش می دهد.

کشورهای اروپایی روز جمعه به پیشبرد این پروژه گازی رای مثبت دادند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon