تحریم مشکل حادی برای کشور ایجاد نمی‌کند/ ورودمان به "اقتصاد مقاومتی" با تأخیر بود

تحریم مشکل حادی برای کشور ایجاد نمی‌کند/ ورودمان به "اقتصاد مقاومتی" با تأخیر بود

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) گفت: امروز بعد از آنکه دشمن تمامی راهها از جمله راه‌های نظامی و سیاسی را امتحان کرد و دید که نمی‌تواند به صفوف متحد مردم نفوذ کرده و آسیبی به کشور برساند، بخش اقتصادی کشور را هدف گرفته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، چهل سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می‌گذرد و در این مدت، با همت جوانان غیور این مرز و بوم، نهادها و ارگان‌هایی در بستر جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده‌اند که با تلاشی جهادگونه، توانمندی‌ها و دستاوردهای متعددی برای کشور عزیزمان ایران به‌ارمغان آورده‌اند.

بدون شک یکی از این نهادهای مؤثر در عرصه اقتصادی کشور، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) است که کنار دولت و بخش خصوصی، به‌عنوان بازوی توانمند ایران اسلامی ظاهر شده و هر جا نیاز به حضور جهادگونه متخصصان این قرارگاه بوده، شاهد نقش‌آفرینی آنها در پروژه‌های مهم و زیربنایی کشور بوده‌ایم.

در چهل‌سالگی انقلاب اسلامی با «سعید محمد» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) به گفت‌وگو نشسته‌ایم تا دستاوردها و توانمندی‌های این نهاد موفق جمهوری اسلامی ایران را از زبان فرمانده جویا شویم.

آنچه در ادامه آمده حاصل بخش نخست این گفت‌وگو است.

تسنیم: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) به‌حق مولود خلف انقلاب اسلامی است. بفرمایید که این فرزند خلف چه دستاوردهایی برای کشورمان داشته و در چهل‌سالگی انقلاب به چه توانمندی‌هایی رسیده؟

محمد: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) از سال 1368 بلافاصله بعد از اتمام جنگ تحمیلی بر اساس اصل 147 قانون اساسی که به نیروهای مسلح این اجازه را می‌دهد که در زمان صلح بتواند با توان و تجربه خودشان به سازندگی کشور عزیزمان کمک کنند و در آن زمان هم با فقدان پیمانکاران توانمند و تحلیل رفتن توان پیمانکاری در کشور مواجه بودیم، لذا مجموع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر آن شد که در حوزه احداث زیرساخت‌های کشور کمک کند و با آرایش تیم‌های مهندسی خودش که از تجربه بسیار غنی در دوران دفاع مقدس برخوردار شده بودند، در حوزه‌های مختلف به‌کمک دولت در آن زمان شتافت و سعی بر آن شد که خلأ شرکت‌های خارجی پر شود.

همه زیرساختها در زمان جنگ تحمیلی آسیب دیده بود و در بخش‌های مختلف سدسازی، نیروگاه‌سازی، راه‌سازی، ریلی، پالایشگاهی، پتروشیمی و تقریباً در تمامی حوزه‌ها کشور خلأ داشت و اگر قرار بود در آن زمان ساخت‌وساز ما به‌صورت جدی پیگیری شود، قطعاً یک نگاه عمیقی باید به توان خارج از کشور می‌شد؛ منتها با خودباوری مجموعه نیروهای انقلاب و تکیه بر جوانان و اعتقاد به مبحث "ما می‌توانیم" که حضرت امام در وجود تک تک مردم عزیز کشورمان نهادینه کرده بودند، قرارگاه هم به‌عنوان فرزند حضرت امام در تلاش بود تا در همین حوزه بتواند خدمات‌رسانی کند و تقریباً قرارگاه در تمامی حوزه‌های ساخت در همان دهه اول مسلط شد و با توجه به اینکه 30 سال از عمر قرارگاه می‌گذرد، در این مدت قرارگاه در تمامی حوزه‌های فنی و مهندسی ورود کرد و بسیار سریع توانست کیفیت کار در بخش‌های مختلف پیمانکاری را ارتقا دهد و کمک دولت‌ها باشد و به‌عنوان یک بازوی امین و قدرتمند کنار همه دولت‌ها طی این سالها خدمت‌رسانی کرده است.

تسنیم: بعد از اتمام جنگ تحمیلی، بحث ورود شرکت‌های خارجی نیز به عرصه پیمانکاری پروژه‌های کشور مطرح بود؟

محمد: در همان ابتدای ورود قرارگاه، این بحث مطرح بود که یک‌سری از شرکت‌های خارجی بیایند بحث‌هایی مثل سدسازی را انجام دهند، منتها با عملکرد خوب قرارگاه در همان سالهای اول، نه‌تنها قرارگاه توانست جای خودش را بین سیستم‌های اجرایی کشور باز کند، بلکه شروع به توانمندسازی بخش خصوصی هم کرد و کنار قرارگاه، شرکت‌های خصوصی نیز شکل گرفتند. عملاً طی این مدتی که بر مجموعه پیمانکاری کشور گذشت، تقریباً در اجرای تمامی حوزه‌ها، کشور به خودکفایی رسیده است. در حوزه طراحی، اجرا و تأمین کالا، که معمولاً تمامی پروژه‌ها در این سه حوزه تعریف می‌شوند، حرکت‌های بسیار خوبی انجام شده و تقریباً در حوزه‌های طراحی و اجرای کشور در تمامی بخش‌ها خودکفا شده و در حوزه تأمین کالا هم در بسیاری از بخش‌ها توانسته‌ایم خودکفا شویم و در برخی بخش‌ها نیز نیاز هست تا کار بیشتری انجام شود تا کشور در تمامی حوزه‌ها بتواند روی خودباوری و توانمندی داخلی حساب کند.

در حوزه طراحی، اجرا و تأمین کالا، که معمولاً تمامی پروژه‌ها در این سه حوزه تعریف می‌شوند، حرکت‌های بسیار خوبی انجام شده و تقریباً در حوزه‌های طراحی و اجرا کشور در تمامی بخش‌ها خودکفا شده و در حوزه تأمین کالا هم در بسیاری از بخش‌ها توانسته‌ایم خودکفا شویم

 

تسنیم: شاید یک نگرانی مردم شریف ایران داشته باشند که آیا با خروج آمریکا از برجام و تلاش‌هایی که برای اعمال تحریم‌های سرسختانه علیه ایران دارد، ممکن است ایران در اجرای پروژه‌های بزرگ بماند؟ آیا بخشی هست که نیاز داشته باشیم در آن بخش دست یاری به‌سوی شرکت‌های خارجی دراز کنیم و اگر آنها ما را تحریم کنند، کار ما بر زمین بماند؟

محمد: امروز بعد از آنکه دشمن تمامی راهها را امتحان کرد، از جمله راه‌های نظامی و سیاسی، و دید که نمی‌تواند به صفوف متحد مردم نفوذ کرده و آسیبی به کشور برساند، امروز بخش اقتصادی کشور را هدف گرفته و سعی کرده با تحریم‌های سخت، مشکلاتی را برای کشورمان به‌وجود بیاورد، به‌گونه‌ای که این مشکلات بیشتر در معیشت مردم خودش را نشان دهد. وظیفه مجموعه سپاه پاسداران به‌عنوان پاسدار انقلاب این است که هر جا تهدید‌ها جدی‌تر شود، سپاه ورود می‌کند و ما نیز در قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) به‌عنوان یکی از بخش‌هایی که در سازندگی کشور نقش عمده‌ای دارد، تمام تلاشمان این است که بتوانیم توطئه‌ها را خنثی کنیم.

تحریم‌هایی که رخ داده، در ساخت‌و‌ساز کشور هم می‌تواند اثر بگذارد، منتها با توجه به توانمندی که امروز در قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) و همین‌طور در بدنه پیمانکاران خصوصی در کشور ایجاد شده، عملاً مشکل حاد و خاصی را برای مجموعه کشور نمی‌تواند ایجاد کند، ضمن اینکه ما باید از تهدیدی که امروز علیه کشور اعمال می‌شود به‌عنوان فرصت استفاده کنیم؛ البته جا داشت که ما بسیار پیش از این تمام تلاش‌مان را معطوف این می‌کردیم که بتوانیم مباحث اقتصاد مقاومتی را پیاده‌سازی کنیم؛ شاید کمی با تأخیر به مباحث اقتصاد مقاومتی ورود کرده‌ایم اما امروز به همه آشکار شده که غربی‌ها به‌دنبال مصالحه و حل‌وفصل مسائل نیستند، بلکه بعد از مذاکراتی هم که در برجام اتفاق افتاد مجدداً از جریان مذاکره و توافق‌ها خارج شدند. باید در زمان تحریم‌ها تمام توان را چه در دولت و چه در مجموعه پیمانکاران به‌سمت بومی‌سازی و داخلی‌سازی ببریم.

وظیفه مجموعه سپاه پاسداران به‌عنوان پاسدار انقلاب این است که هر جا تهدید‌ها جدی‌تر شود، سپاه ورود می‌کند و ما نیز در قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) به‌عنوان یکی از بخش‌هایی که در سازندگی کشور نقش عمده‌ای دارد، تمام تلاشمان این است که بتوانیم توطئه‌ها را خنثی کنیم.

 

در جاهایی که کشور توانمند شده، اسمی از تحریم‌ها نیست و در جاهایی که ضعف داشته باشیم به‌سمت تحریم‌ها حرکت می‌کنند. یک زمانی در دوره قبل، در تحریم‌هایی که اتفاق افتاد، بحث تحریم بنزین را مطرح کردند، در آن زمان شرکت اسنم پروجتی، در پروژه ستاره خلیج فارس در حال کار بود، اما کار را رها کرد و رفت؛ و بعد هم بحث تحریم‌های بنزین مطرح شد که اگر تحریم بنزین به‌طور جدی اجرا می‌شد، کشور دچار مشکل می‌شد. همان زمان به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) به‌عنوان یک پیمانکار توانمند ایرانی اعتماد شد و این پروژه به قرارگاه واگذار شد و شما امروز شاهد آن هستید که بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان با ظرفیت پالایش روزانه 360 هزار بشکه و تولید روزانه بالغ بر 37 میلیون لیتر بنزین یورو4 و یورو5 در حال تولید است و با ظرفیت کامل اکنون در اختیار کشور است، ازاین‌رو، عملاً بحث تحریم بنزین برچیده شد و ملاحظه می‌کنید که در دوران جدید تحریم‌ها هم اسمی از تحریم بنزین آورده نمی‌شود.

در واقع در هر حوزه‌ای که ما خودمان را با اعتماد به توان داخلی تقویت و قوی کنیم، آن نقطه از تهدید تحریم‌ها خارج می‌شود.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon