مراجعه‌کنندگان بین‌المللی بیمارستان رضوی مشهد رشد ۲ برابری داشته است

مراجعه‌کنندگان بین‌المللی بیمارستان رضوی مشهد رشد 2 برابری داشته است

مدیرعامل بیمارستان رضوی مشهد از رشد ۲ برابری مراجعه‌کنندگان بین‌المللی به این بیمارستان خبر داد.

رضا سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: بیمارستان رضوی که به همت آستان قدس رضوی از حدود 14 سال پیش راه اندازی شده، دارای 320 تخت مصوب بوده و در قسمت‌های خاصی دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است.

مدیرعامل بیمارستان رضوی مشهد ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه بیماری‌های قلبی و عروقی با وجود چهار کت‌لب و اتاق‌های عمل ویژه و ارائه خدمات پیشرفته در حوزه جراحی مغز و اعصاب، تشخیص و درمان بیماری‌های خونی و انواع سرطان، چشم پزشکی و درمان و اصلاح عیوب انکساری چشم، IVF و نازایی و... بسیار شاخص و در سطوح ملی و بین‌المللی شناخته شده است. هم‌چنین پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی نیز جزو مراکز بسیار فعال و معتبر در سطح کشور است. این بیمارستان دومین مرکز فعال در کشور است که دارای تجهیزات پت‌اسکن و تولید رادیودارو است.

سعیدی گفت: در حقیقت باید بگوییم که این مرکز از ابتدا و طی سه سال اخیر به صورت ویژه‌تری به امور اجتماعی توجه داشته و در بنیان آن، کمک به ساختار اجتماعی از خانواده تا اجتماع را مد نظر داشته است. بر همین اساس توجه بر مسائل خاص سلامتی که برای کشور و مسلمانان استراتژیک محسوب می‌شود مهم‌ترین نگاه مدیریتی در این مجموعه است. به عنوان مثال، توجه ویژه به مسئله بیماران سرطانی یا نوزادان و تشخیص و اهتمام ویژه به درمان در این گروه‌ها می‌تواند از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و هزینه‌‌کردهای کشور در آینده بکاهد.

وی خاطرنشان کرد: خدمات بیمارستان رضوی را باید به دو قسمت عمومی و تخصصی تقسیم بندی کرد. خدمات عمومی این مرکز درمانی همانند سایر مراکز درمانی سطح شهر و کشور ارائه می‌شود، اما برخی از خدمات تخصصی که در این مرکز انجام می‌شود بسیار پیشرفته و خاص هستند و در مراکز معدودی ارائه می‌شوند.

مدیرعامل بیمارستان رضوی مشهد اظهار داشت: در نتیجه اگر فردی خدمات عمومی این مرکز را درخواست داشته باشد باید هزینه‌های آن را بپردازد چرا که مراکز دیگری وجود دارند که می‌توانند به جای این مرکز انتخاب شوند، اما اگر کسی نیازی به خدمات انحصاری این مرکز داشته باشد و چاره‌ای جز خدمت‎گیری از این مرکز نداشته باشد، واحد مددکاری که در سال‌های گذشته در این بیمارستان راه‌اندازی شده از او حمایت کرده و در صورت نیاز برای پرداخت هزینه‌ها کمک می‌شود.

سعیدی با اشاره به اینکه افراد کم‌بضاعت مانند افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و معرفی‌شدگان از سوی معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی از خدمات و حمایت‌های ویژه در این مرکز درمانی برخوردار خواهند شد گفت: هم‌چنین یکی از وظایف این کمیته، شناسایی دقیق مراجعه‌کنندگان است.

وی افزود: در 9 ماه سال جاری، بالغ بر 3 میلیارد تومان، در سال 96 نیز حدود 3 میلیارد تومان و در سال 95 حدود 2 میلیارد و 800 میلیون تومان کمک مددکارانه در این مرکز انجام شده و در مجموع اگر بخواهیم گزارش سه ساله‌ای را ارائه دهیم حدود 9 میلیارد تومان کمک مددکاری و ارائه تخفیف به بیماران بی‌بضاعت و کم‌بضاعت برای دریافت خدمات انحصاری این مرکز درمانی صورت گرفته که این نکته یکی از افتخارات بیمارستان رضوی است.

سعیدی تصریح کرد: حوزه درمان تعاملات و ارتباطات حمایتی متقابلی را می‌طلبد، جابه­‌جایی بیمار بین مراکز، جابه­‌جایی وسیله و تجهیزات و ملزومات مصرفی، جابه­‌جایی نیرو و ... امری اجتناب ناپذیر برای مراکز درمانی بوده و بیمارستان رضوی نیز از این قاعده مستثنی نیست.به طور ویژه اگر بخواهیم اشاره کنیم، باید بگوییم که در حوزه اختصاصی، ارتباط بیمارستان با بنیاد سلامت آستان قدس رضوی، دارالشفا امام رضا(ع) و قسمت‌های مربوط به خادمیاران سلامت بسیار مستمر است و برنامه‌های مشترک مانند تبادل دارو، تبادل تجهیزات و تبادل نیرو تاکنون صورت گرفته است.

وی بیان کرد: در حوزه خدمات مشترکی که از سوی آستان قدس رضوی ارائه می‌شود مانند دهه آخر صفر، این مرکز با کمک خادمیاران سلامت، بیمارستان سیار در مسیر پیاده روی زائران اربعین حسینی را طی دو سال اخیر احداث کرده و خدمات فراوانی ارائه داده است. هم‌چنین در ایام رحلت پیامبر اکرم(ص) و امام هشتم(ع) نیز با احداث و راه‌اندازی پایگاه‌های موقت و نیز کمک به ارائه خدمات درمانی در موکب‌های گوناگون مانند موکب جوانان، موقوفه مهر فاطمی و... بر هم‌افزایی فعالیت‌ها کوشیده‌ایم.

سعیدی با اشاره به اینکه از ویژگی‌های شاخص بیمارستان رضوی، وجود واحد آموزش و پژوهش است تاکید کرد: درست است که این مرکز به ظاهر یک سازمان خصوصی است و باید خودگردان باشد و طبیعتاً باید مباحث سود و هزینه مطرح باشد و معمولا هیچ بیمارستان خصوصی به سمت راه‌اندازی واحدهایی مانند مددکاری و آموزش و پژوهش نمی‌روند، اما بیمارستان رضوی هزینه‌های هنگفتی را در واحد مددکاری متقبل شده و نیز واحد معاونت آموزشی و پژوهشی را راه‌اندازی کرده که در این واحد بخشی به برگزاری کنگره‌های ملی و بین‌المللی و کارگاه‌های آموزشی اختصاص دارد.

وی ادامه داد: در 9 ماه نخست سال جاری 26 کنگره و همایش و سمینار در سطوح شهر، استان و به صورت ملی و بین‌المللی برگزار کرده که یکی از شاخص‌ترین آن‌ها دومین کنگره پزشکان قلب ایران و اروپا در نیمه آذرماه سال جاری بوده است. این کنگره هم سال گذشته و هم در سال جدید با کیفیت بسیار بالایی برگزار شده و با تلفیقی از مباحث دقیق علمی و کارگاهی، میزبان انجمن‌های اروپایی قلب و عروق بوده است و تعداد فراوانی از میهمانان خارجی و متخصصان از کشورهای خارجی به ایران آمدند. در حقیقت، این کنگره از سطح بسیار بالایی برخوردار بود و استقبال فراوانی از این کنگره به عمل آمد.

وی گفت: بیمارستان رضوی این ظرفیت را دارد که به عنوان یک مرجع علمی و درمانی در منطقه معرفی شود، در حوزه گردشگری سلامت، خوشبختانه سیر صعودی داشته‌ایم و یکی از موفقیت‌های ما در بیمارستان همین امر بوده است.

سعیدی خاطرنشان کرد: در شرایطی که بسیاری از بیمارستان‌ها متأسفانه به دلیل نوسانات نرخ ارز و مشکل تأمین تجهیزات و ملزومات مصرفی، در روند عادی فعالیت خود با مشکل مواجه شدند، بیمارستان رضوی به لطف خداوند و با عنایت امام هشتم(ع) در این قسمت بسیار موفق عمل کرده و در سال 95 حدود 3 هزار بیمار خارجی و در سال 96 نزدیک به 4 هزار بیمار خارجی داشتیم.

وی بیان کرد: در 9 ماه سال 97 بیش از 7 هزار و 300 بیمار خارجی به این مرکز مراجعه کردند و می‌توان گفت که در همین بازه زمانی، نزدیک به دو برابر افزایش مراجعه‌کننده بین‌المللی داشته‌ایم. طبیعتاً به همین منوال درآمدها نیز افزایش پیدا کرده و پیش‌بینی می‌شود که درآمد این بیمارستان از محل گردشگری سلامت تا دو برابر سال‌های گذشته افزایش یابد‌. در حقیقت ورود گردشگران سلامت به یک مرکز فقط برای آن مرکز درآمد نداشته بلکه باعث رونق اقتصادی در شهر و کشور می‌شود.

مدیرعامل بیمارستان رضوی خاطرنشان کرد: استقبالی که از بیمارستان رضوی طی سال‌های اخیر شده، بسیار عالی بوده و در برخی از بخش‌ها به ضریب اشغال تخت بالای صددرصد رسیده‌ایم و در برخی از بخش‌ها نیز مشکل تأمین فضا داریم؛ به‌عنوان مثال، اتاق عمل‌های ما به هیچ وجه دیگر گنجایش نداشته و با توجه به اینکه بیمارانی که نیازمند جراحی هستند نمی‌تواند خیلی منتظر بمانند چاره‌ای جز گسترش اتاق‌های عمل نداریم. پس از عمل نیز این بیماران باید مدتی بستری مانده و دوره نقاهت خود را بگذرانند که بخش‌های بستری ما گنجایش زیادی ندارند.

سعیدی اظهار داشت: در مجموع ضریب اشغال تخت‌های بیمارستان سیر صعودی داشته و در برخی از اوقات و برخی از بخش‌ها به بالای صددرصد رسیده است و با کمبود جدی فضا مواجه هستیم. برای حل این مشکل اقداماتی صورت گرفته و دانشگاه علوم پزشکی مشهد استقبال کرده و این وعده را به ما داده‌اند که مجوز کتبی را ابلاغ کنند تا فاز سوم این مرکز را به لطف خداوند احداث کنیم و بتوانیم 150 تخت بیمارستانی دیگر به این مرکز اضافه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ضریب اشغال این بیمارستان بسیار بالا رفته و در بسیاری از بخش‎ها با کمبود فضا مواجه شدیم، یکی از تدبیرها راه‌اندازی فاز 3 بود که طبیعتا بازه زمانی چند ساله خواهد داشت و یکی دیگر از تدبیرهای اندیشیده شده، فعال کردن فضاهای غیرفعال بود. برخی از فضاها را با تغییر کاربری به بخش‌های لازم تبدیل کردیم.

سعیدی افزود: در همین راستا طی 9 ماه امسال، علاوه بر اینکه اتاق عمل چشم را فعال کردیم، قسمت‌هایی از اعمال جراحی را به آن اتاق‎ها منتقل کردیم که فقط در ماه گذشته 130 عمل جراحی چشم در آن اتاق‌ها انجام شد. قراردادهای پیمان‌کاری اتاق عمل‌های یازده گانه‌ای را منعقد کردیم و امیدواریم تا در ابتدای سال جدید این فضا را افتتاح کنیم.

وی ادامه داد: این بیمارستان با تمام عظمتش تنها با 7 اتاق عمل فعالیت می‌کرده و اگر این 11 اتاق عمل نیز به این تعداد افزوده شود ظرفیت خدمت رسانی در این عرصه دو و نیم برابر افزایش می‌یابد و هم‌چنین می‎توان گفت که این اتاق عمل‌های یازده‌گانه، بیش از 100 میلیارد تومان هزینه ساخت و تجهیز دارد و خود این اتاق عمل‌ها معادل ساخت یک بیمارستان مجهز است.

سعیدی با اشاره به اینکه هم‌چنین در 9 ماه گذشته حدود 30 تخت ویژه را فعال کردیم که نزدیک به 14 تخته ICU داخلی، 9 تخت PICU یا بخش مراقبت‌های ویژه از اطفال و 5 تخت CCU بود اظهار داشت: برخی از این تخت‌ها برای راه‌اندازی نیاز به تعمیرات ساختمانی فضا و حتی تجهیز داشته و همچنین تامین نیرو و پرسنل و راه‌اندازی نیز هزینه‌بر بوده که تقریباً برای راه‌اندازی هر تخت ویژه حدوداً یک میلیارد تومان هزینه شده است.

وی تصریح کرد: یکی از برنامه‌ریزی‌هایی که در بیمارستان رضوی انجام شد، حمایت از تولید داخلی بود. ما تا جایی پیش رفتیم که حتی برخی از قراردادهای خارجی منعقد شده را لغو کرده و مشابه‌های ایرانی را خریداری کردیم. اعلام کردیم از کالاهای باکیفیت ایرانی به شدت حمایت می‌کنیم و اگر جنسی مشابه باکیفیت نمونه داخلی داشته باشد محال است اجازه دهیم که جنس خارجی خریداری شود و باید حتما از مشابه داخلی استفاده شود.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon