اهواز| مرزهای اخلاقی باید در عدالتخواهی و انقلابیگری رعایت شود
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با اشاره به اینکه ائمه اطهار(ع) برای هدف والا راه غیراستاندارد و غیراخلاقی را استفاده نکردند گفت:کسی که در حوزه انقلابیگری به دنبال مطالبه است باید توجه کند که مرزهای اخلاقی رعایت شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، حجتالاسلام والمسلمین سید محسن شفیعی در بازدید از سیزدهمین نمایشگاه کتاب و دومین نمایشگاه رسانههای دیجیتال استان خوزستان در غرفه دفتر تسنیم حضور پیدا کرد و اظهار داشت: مهمترین نکته در عدالتخواهی و مطالبهگری نگاه جامع به مسأله است.
وی با اشاره به اینکه عدالت و عدالتطلبی به ویژه در حوزه مسائل اجتماعی بسیار با اهمیت است بیان کرد: استاد مطهری در مجموعه یادداشتهای خود و ذیل واژه عدل میگوید عدالت به دو قسمت فردی و اجتماعی تقسیم میشود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان ادامه داد: براساس تعریف شهید مطهری، عدالت فردی در محلی است که شخص نسبت به خود با عدالت رفتار میکند به تعبیر بنده از رانتخواری، زیاده طلبی و دیگر موارد خودداری کند.
وی با بیان اینکه شهید مطهری میگوید عدالت فردی انسان را محبوب میکند، افزود: براساس یادداشتهای استاد مطهری عدالت اجتماعی یعنی اینکه فردی که به این شکل عمل میکند بگوید که همه باید به این شکل عمل کنند یعنی اینکه نه تنها من نباید زیادهطلبی نداشته باشم دیگران هم نباید داشته باشند.
شفیعی افزود: شهید مطهری این نقطه را آغاز دشمنیها و مخالفتها میداند و حضرت امیرالمؤمنین(ع) تا زمانی که خود به عدالت ملتزم بود همه ایشان را دوست داشتند اما مشکل از زمانی شروع شد که به دنبال اعمال این نسخه در حوزه اجتماعی و مدیریتی بود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان عنوان کرد: عمل به صورت تک بعدی و غیرجامع در برابر مسأله عدالتخواهیهایی که جامع، پیچیده و چند بعدی است، امکان دارد گاهی ضرر و عوارض آن از نتایج و دستاوردها بیشتر باشد.
وی با اشاره به این که در حاکمیت نظام جمهوری اسلامی آرمانهایی را در پیشروی خود مشاهده میکنیم، ادامه داد: امام راحل این آرمانها را مطرح، به میدان آورد و به فرهنگ عمومی تبدیل کرد و بعد از رهبرمعظم انقلاب علاوه بر پافشاری بر این آرمانها، خواهان مطالبه آنها شد.
ابزارهای مشروع تنها راه مطالبهگری آرمانهای انقلابی، اسلامی و اخلاقی
شفیعی با بیان این که برای آرمانهای مقدس، انقلابی، اسلامی و اخلاقی تنها مجاز به استفاده از راهها و ابزارهای مشروع و اخلاقی هستیم، گفت: اگر در مسیر مطالبه آرمان یا ارزش در محلی احساس شد با کار غیراخلاقی یا چشم بستن میتوان مسیر کوتاهی را طی کرد باید دانست که این مسیر مورد تائید و قابل قبول نیست.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با اشاره به اینکه ائمه اطهار(ع) برای هدف والا و مهم، راه غیراستاندارد و غیراخلاقی را استفاده نکردند اظهار داشت: کسانی که در حوزه انقلابیگری به دنبال مطالبه و عدالتخواهی هستند باید توجه کنند که مرزهای اخلاقی رعایت شود.
وی ادامه داد: اگر مسألهای به صورت گمانه یا احتمال مطرح میشود و به صرف احتمال مطرح کردن آن در فضای عمومی و شخص را در معرض یک مسأله قرار دادن، اگر چه عنوان آن آرمانگرایی و ارزشخواهی باشد مورد تائید و قبول نیست.
شفیعی بیان کرد: نیروهای انقلابی هنگامی که در فضای نظام جمهوری اسلامی آرمانی را دنبال میکنند باید مراقب بود آن چنان طرح موضوع نشود که گویی در نظام غیرصالح و غیرالهی صحبت میشود. بنده در سه دهه حضور در دانشگاه به دانشجوها تأکید کردهام که مطالبه از نظام مشروع و قانونی با طرح در یک نظام غیرقانونی و غیرمشروع باید متفاوت باشد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با اشاره به اینکه مرز مطالبه نظام مشروع با نظام غیرمشروع بسیار دقیق و ظریف است، ادامه داد: اگر در فضای جمهوری اسلامی نقد میکنیم در واقع این است که در نظام مبتنی بر ارزشها و فضیلتهای اخلاقی چرا باید این چنین ناهنجاریهایی دیده شود.
ارائه مهندسی صحنه برای نقد جریان یا شخص در نظام جمهوری اسلامی ایران
وی اظهار داشت: هنگامی که در نظام جمهوری اسلامی بخواهیم شخص، جریان، فکر یا روشی را نقد کنیم باید ابتدا مهندسی صحنه را ارائه کنیم. گاهی در مقام نقد، منتقدان به میزانی مسأله را پر رنگ مطرح میکنند بنابراین جامعهای که در مقام نقد قرار میگیرد احساس میکند همه چیز از دست رفته است.
شفیعی با اشاره به اینکه عدالتخواهی و مطالبهگری باید براساس الفبای نظام جمهوری اسلامی انجام شود، عنوان کرد: نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر بُعد مشروعیت و مقبولیت است و باید عرصه فرهنگی را آنچنان مدیریت کرد تا عرصه برکسانی که میخواهند برخلاف مسیر و آرمانها حرکت کنند، تنگ شود.
انتهای پیام/ح