سرنوشت تحویل ۵۰ هزار مسکن مهر به مددجویان کمیته امداد
مدیرکل تأمین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد امام خمینی(ره) میگوید طبق قانون بودجه، وزارت مسکن و شهرسازی مکلف شده ۵۰ هزار مسکن مهر فاقد متقاضی را به مددجویان کمیته امداد تحویل دهد اما این واحدها، پرژههایی هستند که در مرحله اسکلت قرار دارند.
ابراهیم بازیان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه مسکن یک مولفه اساسی و تاثیرگذار در جریان زندگی خانوادههاست، اظهار کرد: در جامعه مددجوی کمیته امداد، بحث مسکن بیش از سایر اقشار جامعه جلوه دارد زیرا بیمسکنی و بدمسکنی، مستقیم و غیرمستقیم خانواده را درگیر مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میکند.
این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی (ره) مسکن را یک عامل مصونساز در برابر آسیبهای اجتماعی و اقتصادی عنوان کرد و افزود: از این جهت، امروز بحث مسکن در صدر اولویتهای کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارد و توجه به آن روز به روز، بیشتر شده است.
بازیان یکی از راهبردیترین و گرانترین خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) را بحث مسکن خواند و گفت: تامین نیازهای مسکن مددجویان کمیته امداد، منشور چند وجهی به گستردگی کشور از دورترین تا مرکزیترین نقطه است و امروز مددجویانی داریم که باید به فوریترین نیازشان در حوزه مسکن توجه شود.
مدیرکل تامین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد امام خمینی (ره) توضیح داد: به عنوان مثال، موضوع توجه به مسکن ایتام، هم آنی و هم آتی است لذا مسکن برای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد هم یک عامل فرصتساز و هم پدافندغیرعامل در برابر تهدیدات و آسیبهای اجتماعی است.
بازیان با بیان اینکه خدمات حوزه مسکن از جنس مشارکت و همافزایی است، گفت: اگر مشکل مسکن مددجویان حل شود، بسیاری از مسائل و مصائب آنها رفع و رجوع میشود؛ نگاه به مسکن در امداد، یک نگاه راهبردی است و نمایشی نیست.
این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: خدمات حوزه مسکن گاهی در حد تعمیرات خانهها و منازل مددجویان است که تلاش داریم در این ارتباط صف را به صفر برسانیم و نیاز مددجوان برای تعمیرات خانه را از طریق تسهیلات بلاعوض یا قرضالحسنه مورد توجه قرار دهیم؛ بحث بعدی، مقاومسازی و بهسازی است کما اینکه بیشترین هزینه را در مقاومسازی و بهسازی منازل روستایی میکنیم زیرا به هر دلیل کشور ما زلزلهخیز است و در زلزله کرمانشاه نیز بیشترین تخریب منازل مربوط به روستاها بود.
وی گفت: طبق برنامه ششم امداد باید برای 150 هزار خانواده تحت پوشش فاقد مسکن، مسکن تامین کنیم؛ این به معنای آن نیست که برای همه خانه بخریم یا بسازیم اما حداقل معنای آن این است که وضعیت مسکن مددجویان را گاهی از طریق کمک به اجاره، گاهی از طریق کمک به ودیعه و گاهی از طریق تعمیرات و خرید یا احداث به وضعیت آبرومند برسانیم؛ خانوادههای سه نفر به بالا در اولویت احداث و خرید مسکن توسط کمیته امداد قرار دارند.
بازیان توضیح داد: در همین ارتباط، امسال در قانون به وزارت مسکن و شهرسازی اجاره داده شد تا 50 هزار واحد مسکن مهر فاقد متقاضی را به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واگذار کند؛ این ظرفیتی بود که باید دنبال میکردیم تا به مرحله تحویل منازل برسد.
وی تاکید کرد: در اثنای پیگیریها مشکلاتی را داشتیم و آن طور که باید انجام نشد زیرا اینها اساساً مسکن نیستند بلکه پروژههایی هستند که در مرحله فونداسیون و اسکلت متوقف شدند؛ یعنی مسکن تمام شده که متقاضی نداشته باشد، نیست بلکه پروژههایی است که در مرحله اسکلت و فونداسیون است یا مناسبت مکانی ندارند.
مدیرکل تامین مسکن و امور مهندسی کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: با همه این چالشها، تا 10 هزار واحد را به توافقات اولیه در حوزه تقاضا و عرضه رسیدیم که امیدواریم تا پایان امسال به مرحله قرارداد و نهایتاً ثبت متقاضی برسد و پیگیری شود؛ هر چند که ما همواره برای تامین مسکن مددجویان خود در شهرها، همواره از ظرفیت مسکن مهر استفاده کنیم زیرا تنها مسکنی که حداقل 50 درصد قیمت آن بهصورت وام 15 ساله و بیشتر است، مسکن مهر است.
بازیان با بیان اینکه الگو، محیط و منطقه مسکن مهر مناسب خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد است، افزود: در مناطقی که مسکن مهر دایر شده، خانوادهها تقریباً هم سطح هستند و مکانگزینیها در بحث مسکن مددجویان، مهم است زیرا ما نمیتوانیم در هر سطح و سطوحی به تامین مسکن مددجویان اقدام کنیم که بعضاً هم ممکن است منجر به ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی در خانوادهها شود.
وی تصریح کرد: در مجموع در برنامه ششم کمیته امداد، 150 هزار خانواده فاقد مسکن پیشبینی شده که تلاشمان این است تا پایان سال آخر برنامه پنجم امداد، این تعداد به صفر برسد ضمن اینکه 300 تا 350 هزار واحد مسکن مددجویان نیز نیاز به بهسازی و مقاوم سازی دارد.
انتهای پیام/