زیرساختهای اجراییشدن مدیریت سبز در خراسانرضوی فراهم میشود
مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی گفت: زیرساختهای اجرایی شدن مدیریت سبز در خراسان رضوی به ویژه در میان دستگاههای اجرایی فراهم میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، تورج همتی ظهر امروز در همایش مدیریت سبز ضمن اشاره به اینکه مدیریت سبز یکی از ملاکها و شاخصهای ارزیابی عملکرد دوایر دولتی است اظهار داشت: امتیاز کسب شده توسط دستگاهها در زمینه مدیریت سبز در امتیاز ارزیابی این دستگاهها وارد و به همین دلیل برنامه محوری سازمانها بسیار موثر خواهد بود.
همتی ادامه داد: ایجاد بسترهای مناسب جهت ارتقا بهرهوری، کیفیت، رقابتپذیری، خلاقیت و نوآوری در مصرف بهینه مواد و بهرهمندی از محیط زیست مطلوب در کنار شاخصهای رشد اقتصادی و اجتماعی میتواند از طریق استقرار نظام مدیریت سبز در سطح کشور و در نهایت پیادهسازی و اجرای دولت سبز امکان پذیر شود.
وی افزود: برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، لزوم دقت در مصرف منابع طبیعی کشور مورد تاکید قرار میگیرد و از آنجایی که رعایت الگوی مصرف یکی از مهمترین راهبردهای نیل به اهداف توسعه پایدار است، اهمیت تدوین و رعایت الگوهای مصرف دربرنامههای توسعه در کانون توجه قرار گرفته است.
مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی همچنین به ضرورت برنامهریزی هدفمند دستگاههای اجرایی برای اجرای قانون مدیریت سبز اشاره و گفت: استقرار نظام دولت سبز در نهادها و ارگانها به جدیت پیگیری نشده و لزوم اعمال آن و ارائه راهکارهای مدیریتی صحیح در سطح خرد و کلان نیازمند توجه بیشتری است.
همتی ادامه داد: از نظر فنی، فقدان دانش مورد نیاز در زمینههای بهینهسازی مصرف مواد و انرژی به ویژه در بخش اجرا و همچنین نبود متخصصان کافی در این زمینه از جمله محدودیتهای مهم استقرار مدیریت سبز به شمار میرود و از طرفی فقدان دید و مسئولیتپذیری مدیران در رابطه با لزوم حفظ منابع و ذخائر و نیز ناکافی بودن آگاهیها و آموزشهای ضروری از مهمترین موانع تحقق اهداف مورد انتظار بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی برگزاری این همایش آموزشی را گامی در جهت ارتقاء سطح آگاهی سفیران اجرایی مدیریت سبز در دستگاههای اجرایی استان برشمرد و ادامه داد: تحقق اهداف مدیریت سبز با نهادینه ساختن نگاه خردمندانه و پایدار به فعالیتها در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از جمله توجه به پایداری برنامهریزی در بخش محیط زیست در پرتو مصرف بهینه منابع و حفاظت محیط زیست واقعیت مییابد.
همتی اظهار داشت: اجرای مدیریت سبز در دستگاههای اجرایی نیازمند پیوستگی و یکپارچگی وظایف اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی است و به همین دلیل همه دستگاههای اجرایی باید در این زمینه برنامه داشته و پیش نیازهای لازم اجرایی را فراهم سازند.
رئیس گروه ارزیابی عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در ادامه از پیشینه استقرار نظام مدیریت سبز در کشور سخن گفت و افزود: از آنجا که برنامهریزی مستلزم آگاهی از فرصتها و تهدیدهای آتی و پیشبینی شیوه مواجهه با آنهاست و ارزیابی عملکرد نیز سبب هوشمندی سیستم و برانگیختن افراد در جهت رفتار مطلوب است، لذا ارزیابی دستگاههای اجرایی در موضوع استقرار مدیریت سبز خود نوعی محرک برای اجرای آن در کشور به حساب میآید.
علیرضا اعجازی ادامه داد: با عنایت به اهمیت موضوع مدیریت سبز، پیگیریهای لازم از سوی ستاد مرکزی به منظور افزایش سطح امتیاز مدیریت سبز از 30 امتیاز کنونی به حداقل 70 امتیاز از امتیازات شاخصهای عمومی ارزیابی عملکرد صورت گرفته است.
وی افزود: پیش بینی های لازم برای تجلیل از دستگاههای اجرایی برتر در حوزه مدیریت سبز درجشنواره شهید رجایی دردستور کار قرار گرفته است و این برنامه درسال آینده مورد بازبینی قرار خواهد گرفت و بر اساس آن دستگاه های اجرایی رتبه بندی خواهند شد.
انتهای پیام/ ز