حماس: نشست گروه‌های فلسطینی در مسکو نتیجه‌ای نداشت

حماس: نشست گروه‌های فلسطینی در مسکو نتیجه‌ای نداشت

معاون رئیس جنبش حماس در خارج فلسطین خاطر نشان کرد گفت‌وگوهای گروه‌های فلسطینی در مسکو هیچ نتایج عملی به دنبال نداشت.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، محمد نزال معاون رئیس جنبش حماس در خارج فلسطین از وعده‌های مصر برای آزادی قریب الوقوع بازداشت شدگان فلسطینی در این کشور خبر داد. وی به تشریح نتایج مذاکرات گروه‌های فلسطینی در مسکو و تازه‌ترین تحولات مربوط به موضوع آتش‌بس در نوار غزه پرداخت.

نزال گفت رهبران حماس در قاهره به رهبری اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی، پرونده بازداشت شدگان فلسطینی در زندان‌های مصر را با رهبران این کشور بررسی کرد و حماس روند آزادی آنها را پیگیری می‌کند.

وی افزود سفر هنیه به قاهره تنها به دیدار با سرلشگر عباس کامل(رئیس سازمان اطلاعات مصر) منحصر نشد، بلکه دیدار با شیخ الازهر و شخصیت‌های سیاسی و فکری و نیز گروه‌های فلسطینی در این کشور را هم دربرگرفت.

نزال گفت حضور هنیه در قاهره مهم و حیاتی است،‌چرا که پایتختی است که شاهد تحرکات سیاسی فعالی در خصوص مسئله فلسطین است.

وی از تدابیر جدید برای دور جدید سفرهای خارجی اسماعیل هنیه خبر داد که به سبب بسته شدن گذرگاه رفح در پی خروج کارکنان تشکیلات خودگردان با وقفه و مشکل روبرو شده بود. به گفته نزال، ارتباط و تماس‌ها با مقامات مصری در این زمینه همچنان ادامه دارد.

نزال که با پایگاه خبری شهاب گفت‌وگو می‌کرد، به گفت‌وگوهای گروه‌های فلسطینی در مسکو که روز چهارشنبه پایان یافت، تاکید کرد این گفت‌وگوها به سبب تلاش فتح برای به دست آوردن زمان و منحرف کردن مسیر سیاسی فلسطین و عدم دستیابی به نتایج، هیچ نتایج عملی نداشت.

وی اظهار داشت تمام طرف‌های حاضر در گفت‌وگوهای مسکو جدی بودند به استثنای جنبش فتح که خواهان وقت کشی و به دست آوردن امتیاز سیاسی برای خود بود.

معاون رئیس جنبش حماس در خارج فلسطین خاطر نشان کرد جنبش فتح بارها از شرکت در تمام گفت‌وگوهایی که قبلی انجام شد، طفره رفت و از دیدار با حماس و رهبران مصر هم خودداری کرد، اخیرا هم قطر از این جنبش دعوت کرد، ولی فتح همچنان از دیدارهای مستقیم طفره می‌رود.

نزال افزود فتح مجبور شد در گفت‌وگوهای مسکو حضور پیدا کند، زیرا خواهان  غیبت نیست و فقط برای اثبات حضور خود به مسکو رفت، در جنبش فتح هیچ تمایلی برای اینکه گفت‌وگوهای فلسطینی فلسطینی نتایجی به همراه داشته باشد، ندارد و محمود عباس(ابومازن) و کمیته مرکزی جنبش وی مسئول آن هستند، آنها فقط خواهان وقت کشی هستند.

این عضو مطرح جنبش حماس اظهار داشت بیانیه‌هایی که در مسکو صادر شد، تنها برای مصرف سیاسی و رسانه‌ای بود.

وی وجود اطلاعاتی مبنی بر برگزاری نشست‌های قریب  الوقوع درمصر در خصوص آشتی فلسطینی را تکذیب کرد و اظهاراتی را که در این زمینه بیان می‌شود، در حد تعارف دانست.

نزال درباره واقعیت اوضاع فلسطین گفت مسیر آشتی و تمام گام‌های عملی که بتوان با (توطئه) معامله قرن مقابله کرد، به سبب جنبش فتح بسته شده است.

وی با اشاره به بیانیه گمراه کننده جنبش فتح درباره نشست مسکو درباره عکس منتشر شده از نشست موسی ابومرزوق عضو حماس و عزام الاحمد مسئول پرونده آشتی در جنبش فتح اظهار داشت این عکس بیانگر واقعیت‌های میدانی نیست و من امیدوارم بودم که این عکس، حقیقت روابط میان دو جنبش را منعکس کند، اما در هر حال این عکس در چارچوب تعارفات سیاسی قرار دارد.

نزال از اظهارات مسئولان جنبش فتح و ادعایشان مبنی بر مقابله با معامله قرن در حالی که همچنان به سرکوب مقاومت مردمی و همچنین حفظ همکاری و هماهنگی امنیتی با اشغالگران ادامه می‌دهند، تعجب کرد و گفت محمود عباس رئیس تشکیلات تاکید کرده است که با رئیس شاباک(رئیس سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی) به توافق دست یافته است، در واقع جنبش فتح و در راس آن، ابومازن رئیسش در مراسم آغاز و تثبیت معامله قرن که ترامپ به دنبال اجرای آن در خاک فلسطین است، شرکت می‌کنند.

تاکید بر ادامه راهپیمایی‌های بازگشت

نزال درباره پرونده آشتی در نوار غزه تاکید کرد تفاهمات روشنی در این زمینه وجود دارد، اما اشغالگران آن را نقض می‌کنند و در نتیجه نزاع ودرگیری داخلی اسرائیلی به آن پایبند نیستند، با این حال تلاش‌های جنبش حماس برای تثبیت این تفاهمات ادامه دارد.

معاون رئیس جنبش حماس افزود تفاهمات مربوط به آتش‌بس به سبب نزاع و درگیری داخلی اسرائیلی و انتخابات داخلی رژیم از یک سو و فشار تشکیلات خودگردان برای اختلال در تفاهمات و کمک گرفتن از برخی طرف‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای تحریک علیه آن بر زمین محکم و استواری قرار ندارد.

وی درباره راهپیمایی‌های بازگشت هم تاکید کرد راهپیمایی‌های بازگشت همچنان ادامه دارد و افزایش و کاهش استفاده از ابزارهای راهپیمایی به میزان پایبندی اشغالگران به تفاهمات بستگی دارد، حماس بر ملادینوف(نماینده سازمان ملل) فشار وارد کرده تا به مسئولیت‌های خود عمل کند، سازمان ملل، متعهد به رفع محاصره نوار غزه شده است و ما این مسئله را پیگیری می‌کنیم.

نزال تاکید کرد حماس تمام تلاش‌های خود را از طریق همکاری با طرف‌های ذیربط سازمان ملل و مصر و قطر برای پایان دادن به رنج مردم ما در نوار غزه به کار خواهد گرفت، برخی طرف‌ها خواهان پایان محاصره نیستند و به دنبال تسلیم و به زانو درآمدن غزه هستند که در راس این طرف‌ها، حکومت محمود عباس قرار دارد. وی تشکیلات خودگردان را به توطئه چینی علیه نوار غزه و تلاش برای رساندن آن به مرحله انفجار به جای عمل کردن به مسئولیت خود در قبال این منطقه متهم کرد.

معاون رئیس دفتر حماس در خارج فلسطین درباره وعده‌های مصر برای عدم بستن گذرگاه رفح تصریح کرد مصر علاقه‌مند است که ملت فلسطین را مجازات نکند و قربانی مناقشه و نزاع سیاسی نباشد.

وی خاطر نشان کرد جنبش حماس با تمام وسایل و شیوه‌ها به دنبال حل مشکل برق و آب آلوده و  تامین بیشترین کمک‌های مالی برای نوار  غزه است.

نزال درباره روابط حماس با قاهره اظهار داشت این روابط در بهترین حالت و شرایط خود از سال 2013 میلادی قرار دارد، این روابط به شکل قابل ملاحظه‌ای پیشرفت کرده که همچنان ادامه دارد.

وی درباره روابط حماس با جمهوری اسلامی ایران هم گفت این روابط به وضعیت عادی خود بازگشته است و توافقی درباره یک مسئله اساسی وجود دارد مبنی بر اینکه مسئله فلسطین، مسئله محوری و مرکزی  امت اسلام است و باید در سطوح مختلف از آن حمایت شود.

نزال تصریح کرد ایران قلبا و عملا در کنار مسئله فلسطین قرار دارد و از آن حمایت می‌کند و تمام مسائل اساسی مربوط به مسئله فلسطین مورد توافق حماس و مقامات ایران قرار دارد.

معاون رئیس دفتر جنبش حماس در خارج فلسطین درباره تب عادی‌سازی روابط میان کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی، به دیدار وزیر خارجه عمان با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ورشو اشاره و آن را محکوم کرد. وی گفت جنبش حماس با هرگونه عادی‌سازی روابط در هر سطحی میان کشورهای عربی اسلامی و دشمن صهیونیستی مخالف است.

نزال گفت این موضع قابل تعارف نیست، ما از کشورهای عربی می‌خواهیم به مسئولیت خود عمل کنند، زیرا روند عادی‌سازی روابط به نفع مسئله فلسطین نیست.

وی درباره آمادگی دولت آمریکا برای اعلام معامله قرن خاطر نشان کرد کاخ سفید زمان‌های مختلفی را برای اعلام معامله ترامپ اعلام کرده است، اما تنها طرفی که می‌تواند این معامله را به شکست بکشاند، فلسطینی‌ها هستند.

نزال اظهار داشت نقطه قوت امروز ما این است که هیچ طرف فلسطینی که جرات امضا یا قبول معامله قرن را به خود بدهد، وجود ندارد،‌حتی تشکیلات خودگران با همه سرسپردگی و سازشکاری‌اش نمی‌تواند معامله قرن را به رسمیت بشناسد.

این عضو مطرح جنبش حماس درباره کنفرانس ورشو اظهار داشت کنفرانس ورشو به درخواست آمریکا و مشارکت 60 کشور از جمله برخی کشورهای عربی در سایه تحریم کامل آن از سوی فلسطینی‌ها برگزار شد که هدف از برگزاری این نشست، تشکیل ائتلاف جدیدی بود که اولویت رویارویی را به رویارویی با ایران بدهد و رویارویی با اشغالگران را کنار بگذارد.

وی تاکید کرد هدف از برگزاری کنفرانس ورشو، ایجاد فضای جدید در صحنه منطقه‌ای برای جذب و پذیرش اسرائیل و قلمداد کردن آن به عنوان یکی از عناصر منطقه و تحمیل دیدگاه سیاسی جدید آمریکا بر خاورمیانه  است، اما هرگز موفق نخواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon