حاج‌علی‌اکبری: "گام دوم" بیانیه افق‌گشا و مسئولیت‌آفرین است/ جوانان به میدان بیایند

حاج‌علی اکبری: "گام دوم" بیانیه افق‌گشا و مسئولیت‌آفرین است/ جوانان به میدان بیایند

خطیب نماز جمعه تهران بیانیه گام دوم انقلاب را که اخیراً از سوی رهبر انقلاب صادر شده است تبیین کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام محمدجواد حاج‌علی‌اکبری خطیب موقت نمازجمعه این هفته تهران با بیان اینکه ملت ایران در هفته گذشته، یکی از زیباترین جلوه‌های تقوای جمعی را به‌نمایش گذاشت، گفت: از ملتی که از چنگال فرعونیان نجات یافته و طعم آزادی و استقلال را می‌چشد و در پرتو استقرار ولایت الهی به بسیاری از آرزوهای خود می‌رسد و در مسیر فتح قله‌های بزرگ قرار می‌گیرد به‌مناسبت تقوای جمعی، انتظار یک شکر بزرگ جمعی می‌رود.

وی ادامه داد: جامعه‌ای که یوم‌الله را درک کرد و مورد بزرگترین نعمت خدا؛ یعنی آزادی از چنگال فرعون و قرار گرفتن در سایه‌سار ولایت الهی، قرار گرفت، به او فراخوان داده می‌شود که به تقوایی فراخوان می‌شود که متجلی در شکر است، در این صورت، ظرفیت‌های مادی و معنوی را برکت می‌دهد.

خطیب موقت نمازجمعه تهران اضافه کرد: ملت ایران ملتی هستند که نعمت بزرگ شامل آنها شده است و ملت عزیز ما حق تقوا را در شکر نعمت ولایت الهی به‌جا آورد، ملت ایران یک ملت قدرشناس و شاکر است.

حاج‌علی‌اکبری صبر و شکر را دو بالی دانست که ملت را به‌سوی قله‌های شرف و کرامت حرکت می‌دهد اضافه کرد: دو ستون اصلی شکل‌گیری یک امّت برگزیده و مفتخر به ولایت الهی صبر و شکر است؛ صبر، ملت انقلاب‌کرده و به ولایت الهی رسیده را در برابر آفت‌ها و چالش‌ها حفظ می‌کند؛ و شکر، ظرفیت‌های یک ملّت را شکوفا می‌کند و آن‌ها را در مسیر تعالی قرار می‌دهد. این دو، بال‌های پرنده خوشبختی ملت را تأمین می‌کند و به‌سوی قله‌های افتخار پرواز می‌دهد.

وی عنوان کرد: ملت ما در چله گذشته، هم صبور بود و هم شکور، نماد شکر ملّی ملّت ایران، هر سال 22 بهمن بوده و 22 بهمن چهلمین سال انقلاب، بین سال‌های قبل، جلوه بدیعی داشت.

خطیب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: میان نبرد سنگین رسانه‌ای و بین چالش‌ها و دشمنی‌ها و تحریم‌ها و شرایط دشوار اقتصادی و شرایط خاص آب‌وهوای روز 22 بهمن، یک حماسه فاطمی را ملت عزیز ما آفریدند و همه آمدند، یک 22 بهمن بی‌نظیر بود، همه به این اعتراف کردند.

حاج‌علی‌اکبری اضافه کرد: شمارندگان جمعیت‌های ما در داخل و خارج، بر کیفیت و کمیت این حضور سرافرازانه اعتراف کردند، همه آمدند؛ از همه اقوام و سلیقه‌ها و نسل‌ها؛ جوی‌هایی بودند که به دریا پیوستند. به‌نظر می‌رسید شهدا هم بین ملّت هستند. 22 بهمن امسال حال‌وهوای عجیبی داشت؛ می‌شد حضور شهدا را درک کرد.

وی حضور نسل جوان در 22 بهمن امسال را شگفتی‌ساز توصیف کرد و گفت: 22 بهمن امسال یک سجده شکر ملّی و دو رکعت سجده شکر به ساحت قدس ربوبی، از سوی ملّتی صبور، خوش‌فکر و باوفا و یک عرض ادب به ساحت مقدس ولی‌الله الاعظم(عج) به‌عنوان کارگردان انقلاب و صاحب اصلی این انقلاب بود؛ یک خداقوت عاشقانه به‌رهبری حکیم بود؛ یک دست‌مریزاد هوشیارانه به خادمان مردم و یک بوسه عارفانه بر جبین خانواده‌های شهدا و ایثارگران و جانبازان و یک لبخند مهر به مستضعفان عالم؛ و در عین حال، یک طوفان خشم و یک سیلی به‌یادماندنی بر چهره سیاه شیاطین و دشمنان ملّت و یک تحقیر تاریخی برای دشمنان و یک هشدار جانانه برای خائنان و «کم‌گذاران» و نفوذی‌ها و ناراضی‌تراش‌ها بود.

حاج‌علی‌اکبری اظهار داشت: حقیقتاً حماسه بزرگی بود و امیدواریم خداوند ملّت عزیز را به‌خاطر این صبوری و شکر و به‌خاطر این وفا و صفا در زمره سپاهیان و انصار امام عصر(عج) قرار دهد.

وی راجع به حادثه تروریستی خاش گفت: سبزپوشان امنیت و پاسداران رشید و شجاع و دلاوری که تأمین کنندگان امنیت کشور امام عصر(ع) هستند، در ماجرای خاش و زاهدان به شهادت رسیدند. خدا این عزیزان را به‌لطف الهی در عالی‌ترین درجات و با امام و شهدا، محشور و دست جنایتکاران را رسوا و آنها را هرچه سریع‌تر به قهر الهی مبتلا کند.

خطیب نمازجمعه این هفته تهران به بیانیه راهبردی رهبر معظّم انقلاب اشاره کرد و گفت: در آستانه چلّه دوم انقلاب اسلامی، خداوند هدیه‌ای بسیار بزرگ و دوست‌داشتنی به ما داد که امیدوارم خداوند متعال توفیق قدرشناسی از آن را به ما عنایت بفرماید. رهبر حکیم و عالی‌قدر در پاسخ به این سؤال که در ادامه راه چگونه می‌توانیم شکرگزار انقلاب کبیر اسلامی باشیم، در قالب یک بیانیه به‌عنوان گام دوم انقلاب اسلامی به ملّت شریف و عزیز و باوفای ما هدیه دادند. 

وی ادامه داد: صادرکننده این بیانیه یک رهبر الهی، نورانی، عارف، باصفا، شجاع، ولی فقیه زمان، دارای تجربه عالی مدیریت ولایی، حکیم، ژرف‌نگر، مصلح، یک مجاهد کارکشته پیر، با بیش از 55 سال سابقه مجاهدت؛ در اوج فرزانگی و فرهیختگی با اشراف تاریخی، با شناخت از جهان معاصر و تاریخ ملّت‌ها، سرشار از مهربانی و احساس پدری و بهره‌مند از قلم استوار است.

امام‌جمعه موقّت تهران ادامه داد: آرزوهای بزرگ ملت عزیز ایران و آرمان‌ها؛ همچنین مسیر طی‌شده و شرایط کنونی و مسیر پیشِ‌رو را رهبر انقلاب در نقشه راهی روشن، خلاصه‌ کرده‌اند و در اختیار ملت عزیز و عالی‌قدر ایران قرار داده‌اند. در شرایطی که بحمدالله ملّت ما از دستاوردهای عظیم انقلاب و به‌تعبیر زیبای ایشان، از خون‌آوردها بهره‌ای وافر دارد؛ چالش‌ها، بحران‌ها و آسیب‌ها و غفلت‌هایی را پشت سر گذاشته؛ پیروزی‌ها و فتوحات فراوانی را هم‌ به‌دست آورده، آماده انتقال میراث عظیم انقلاب اسلامی در نقطه آغاز شکوفایی و درخشش خود در چهل سال اول به نسل جوان جدید باطراوت و ازراه‌رسیده است؛ در آستانه قرن پانزدهم که به‌اذن‌الله و به‌لطف پروردگار متعال، قرن طلوع و استقرار تمدن نوین اسلامی به‌دست باکفایت ملّت عزیز و شریف ملّت ایران خواهد بود.

حاج‌علی‌اکبری با ابراز اینکه "در این بیانیه رهبر عزیزمان، امید واقع‌بینانه و خوش‌بینی مؤمنانه را به‌عنوان رکن و روح اصلی که برخاسته از خودآگاهی، خودباوری و ایمان به خدای متعال و شناخت سنت‌های الهی و تجربه شگرف انقلاب اسلامی است مدنظر قرار داده‌اند"، تصریح کرد: شرایطی درست در نقطه مقابل تحقیر تاریخی و ملّی که ملت ایران بر اثر حاکمیت مستکبران و دستگاه ستم‌شاهی به آن مبتلا شده بود و سالها به او تحمیل کرده بودند مبنی بر اینکه نمی‌شود و نمی‌توانید، این روح خودباوری به ملّت ما برگشت و خلاصه شد در این پیام و بیانیه نورانی که توانستیم و می‌شود و خواهیم توانست.

وی اظهار داشت: این پیام نورانی، ویژگی‌ها و ابعاد بسیار جالب و قابل توجهی دارد؛ از یک سو، عقلانیت و حکمت و ژرف‌نگری بر این بیانیه حاکم است؛ بسیار پخته، نغز، مستدل، منطقی و مستند؛ هم مستند به سنت‌های الهی و هم مستند به تجربه‌های روشن تاریخ مبارک انقلاب اسلامی است و از طرف دیگر، شما با یک بیانیه و منشور جامع روبه‌رو هستید. یک جامعیت کم‌نظیر؛ هم بُعد فقاهتی و الهی دارد، هم بُعد تمدّنی و تاریخی دارد؛ هم بُعد جامعه‌شناختی دارد و هم دارای بُعد تربیتی و هم دارای بُعد آسیب‌شناسانه و هم دارای ویژگی‌ جهادی و حماسی است.

خطیب نمازجمعه این هفته تهران با تأکید به اینکه زیبایی و رَوایی پیام رهبر انقلاب فوق‌العاده است، تصریح کرد: بدون تکلف این بیانیه مملو از آرایه‌های هنری است؛ زیباترین واژه‌ها؛ واژه‌های خوش‌ساخت، ترکیب‌های بدیع، استعاره‌های استادانه، متنی عمیق، آرام، روان و دلنشین و البته فشرده و خلاصه را به‌عنوان نقشه راه ملّت ایران در دسترس من و شما و جامعه جوان عزیزمان قرار دادند.

حاج‌علی‌اکبری گفت: ویژگی بعدی این بیانیه نورانی این است که یک روایت متفاوت، خلاقانه، نوآورانه و هنرمندانه و بدیع از انقلاب کبیر اسلامی است. تبیین فوق‌العاده، دلبرانه و افتخارآمیز و در عین حال عمیقی که در این بیانیه نسبت به انقلاب انجام شده، یک روایت به‌روز و پیش‌برنده؛ فعّال و مستند و باورپذیر و واقع‌بینانه و منصفانه در اختیار ملّت عزیز ماست.

وی با بیان اینکه در عین حال این بیانیه آرمان‌گرا، افق‌گشا و مسئولیت‌آفرین است، تصریح کرد: این پیام، سرشار از آرمان‌خواهی و سرشار از امید و طراوت است، تکلیف را روشن می‌کند.

حاج‌علی‌اکبری خاطرنشان کرد: نکته بسیار بدیع و زیبایی که در این بیانیه نهفته است مسئله انتقال هوشمندانه میراث عظیم انقلاب به نسلی است که دارد از راه می‌رسد؛ این آن نقطه چالشی همه انقلاب‌هاست که اگر ملّتی بتواند میراث خودش را از نسل انقلاب‌کننده و مؤسس به نسل ادامه‌دهنده، به‌شایستگی بسپرد به نتایج عالی دست پیدا کرده و این از ویژگی‌های این بیانیه نورانی است.

وی صداقت و صراحت انقلابی بیانیه رهبر انقلاب را مورد اشاره قرار داد و گفت: این بیانیه متواضعانه و صادقانه، کاستی‌ها و نقص‌ها را می‌پذیرد و انعطاف انقلابی را به‌عنوان یک روش نقد و بررسی دشواری‌ها و آسیب‌ها پیشِ‌رو قرار می‌دهد و فاصله گرفتن از روح و حقیقت انقلاب و عمل انقلابی و مدیریت انقلابی را علّت چالش‌ها و غفلت‌های پشت‌سر گذاشته‌شده می‌بیند.

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه "پیام روشن این بیانیه آن است که برای پیشرفت بیشتر، باید انقلابی‌تر بمانیم"، افزود: مقام معظم رهبری در چند توصیه، رسالت امت را ترسیم کردند که اعم از توجه به علم و پژوهش، اقتصاد مقاومتی، استقلال، آزادی، عدالت، مبارزه با فساد و سبک زندگی است.

وی با ابراز اینکه این بیانیه با یک پرداخت فوق‌العاده در 6100 واژه نوشته شده است، گفت: در تمام این بیانیه، عواطف سرشار رهبر معظم انقلاب نسبت به امت و به‌ویژه جوانان دیده می‌شود و دشمنان به‌کوری چشمشان ببینند زمانی که درباره فروپاشی نظام جمهوری اسلامی صحبت می‌کنند، رهبر معظم انقلاب نقشه راه 40 سال آینده را برای ملت اسلامی ترسیم کردند و پیام روشنی برای دشمنانی دارد که در سیرک مسخره ورشو نشستند، گفتند و شنیدند.

علی‌اکبری با تأکید بر اینکه این بیانیه برای مسئولان و مدیران هم پیام زیادی دارد، اظهار داشت: باید مدیران شرایط را برای حضور نسل جوان و انقلابی فراهم کنند و باید خود را به نصاب یک مدیر جهادی، ساده‌زیست، فسادستیز و عدالتخواه برسانند. مقامات و مسئولان باید خطوط اصلی این نقشه پرافتخار را در سیاستگذاری‌ها و قانونگذاری‌های خود مورد توجه قرار دهند.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری شدیداً به جوانان دلبسته هستند و بسیار خوب، آنان را می‌شناسند و بهتر از هر کسی از رویش‌های عظیم انقلاب در تربیت یک نسل جوان متفاوت باخبر هستند.

حجت‌الاسلام علی‌اکبری گفت: ما حدود 36 میلیون جمعیت در آستانه 40سالگی داریم و این آمار به‌کوری چشم دشمنانی است که اغلب گرفتار پیری جمعیت هستند و امیدواریم جوانان ما به میدان آیند و نگذارند این بیانیه بایکوت شود و روی زمین بماند و باید با تکیه با تجارب نسل گذشته، وارد میدان شوند.

امام جمعه موقت تهران در پایان ضمن تشکر از همه کسانی که در اقصی نقاط دنیا جشن 40سالگی انقلاب را برگزار کردند، خاطرنشان کرد: به‌طور ویژه از سید مقاومت که به‌شایستگی به میدان آمد، تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon