نگاهی به مطالب ستون نویس‌های ترکیه|ایران هراسی و گروگان‌گرفتن کشورهای عربی

نگاهی به مطالب ستون نویس‌های ترکیه|ایران هراسی و گروگان‌گرفتن کشورهای عربی

آنها به دنبال آن هستند که برای دست یافتن به استیلای غرب در این حوزه جغرافیایی گسترده و مهم با بهانه‌های واهی ایران و ترکیه را همچون دو تهدید جدی به کشورهای عربی نشان دهند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ستون‌نویس‌های روزنامه‌های ترکیه که در زبان ترکی از آنها به "گوشه‌نویس" یاد می‌شود٬ بخشی از فعالان رسانه‌ای توانمند و اثرگذار هستند که معمولاً یادداشت‌هایشان تاثیر قابل توجهی بر افکار عمومی و معادلات حزبی ترکیه می‌گذارد.

تسنیم تلاش می‌کند تا با انتخاب گزینه‌های قابل توجهی از نوشته‌های ستون‌نویس‌های ترکیه تصویری کوچک از تحولات سیاسی٬ فعالیت‌های رسانه‌ای و هدایت افکار عمومی این کشور را به دست دهد.

ایران هراسی و گروگان‌گرفتن کشورهای عربی

ابراهیم کاراگل/ روزنامه ینی شفق

امروزه یکی از اصلی‌ترین و جدی‌ترین معضلات منطقه خاورمیانه این است که بعضی‌ها می‌خواهند با دامن زدن به ایران هراسی و ترساندن کشورهای عربی از تهدیدی به نام ایران کاری کنند که سران و دولتمردان همه کشورهای عربی٬ عملاً همچون گروگان مورد استفاده قرار بگیرند و با دامن زدن به ایران هراسی٬ به منافع خود برسند.

این یک پروژه سیاسی مهم است و می‌خواهند با چنین بهانه‌ای کنترل تمام منطقه را در دست بگیرند. این یک مداخله آشکار است که تفاوت جدی با پروژه‌های مداخله در عراق، لیبی و سوریه دارد این بار می‌خواهند ملت عرب و جغرافیای عربی را با چنین بهانه‌ای در اختیار خود بگیرند و برنامه‌های خود را در آینده در این منطقه پیاده کنند. در نتیجه می‌توان چنین چیزی را یک مداخله بسیار مهم برای یک دوران طولانی مدت توصیه کرد.

آنها به دنبال آن هستند که برای دست یافتن به استیلای غرب در این حوزه جغرافیایی گسترده و مهم با بهانه‌های واهی، ایران و ترکیه را همچون دو تهدید جدی به کشورهای عربی نشان دهند.

عربستان سعودی و مصر این تهدیدات را باور کردند و امارات متحده عربی نیز به جایگاهی رسیده که عملاً نقش داعش را بر عهده گرفته است. آن نقشی که در سوریه به پ.ک.ک و در افغانستان به القاعده داده‌اند حالا به امارات متحده عربی نیز داده شده و کاری می‌کنند که عربستان سعودی٬ مصر امارات و دیگران در مسیری بیفتند که ایران و ترکیه را همچون تهدید منطقه‌ای به شمار آورند. این در حالی است که پشت این بهانه‌ها و سناریوها تلاش غرب برای گسترش قلمرو در خاورمیانه کاملاً مشهود است.

وزیر امور خارجه بحرین در سخنرانی خود در کنفرانس ورشوی لهستان اعلام کرد دیگر از این به بعد اولویت نخست ما فلسطین نیست بلکه مقابله با تهدید ایران است.

 چرا باید وزیر امور خارجه بحرین چنین چیزی بر زبان بیاورد؟ به این دلیل که نخست وزیر رژیم صهیونیستی یعنی بنیامین نتانیاهو چنین چیزی از او خواسته است و آنها فلسطین را به چنین بهایی می‌فروشند.

این همان تداوم سیاست آمریکا است که قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل اعلام کرد. آری بحرین٬ ولیعهد امارات و دیگران چنین عمل می‌کنند و قطعاً پیام ترسناکی نیز در ژست‌های معنی دار محمد بن‌سلمان بر بام کعبه وجود دارد و در آینده خواهیم فهمید که چرا او بر بام کعبه عکس گرفته و آن را منتشر کرد.

20 سال پس از دستگیری اوجالان

مهمت ییلماز/ پایگاه تحلیلی خبری تی 24

بیست سال سپری شد. دیروز 15 فوریه بود. یعنی بیستمین سالگرد دستگیری عبدالله اوجالان رهبر پ.ک.ککه در کنیا دستگیر و به دولت ترکیه تحویل داده شد.

دستگیری اوجالان٬ اتفاق بسیار مهمی بود و ترکیه نتوانست به خوبی از آن استفاده کند. من هنوز هم تعجب می‌کنم چرا کسی حاضر نیست فیلم عملیات دستگیری و تحویل دادن اوجالان به ترکیه را بسازد. شاید از دولت می‌ترسند٬ شاید از پ.ک.ک و شاید هم از هر دو.

اوجالان به عنوان رهبر حرکتی دستگیر شد در سال 1984 میلادی یک جنگ وحشتناک را با ترکیه آغاز کرده بود جنگی که در جریان آن تاکنون 50 هزار نفر جان خود را از دست دادند و بر اساس آمار و اطلاعات رسمی که از سوی دولت فعلی و شخص رئیس جمهور منتشر شده این درگیری‌ها در مجموع تاکنون 350 میلیارد دلار به ترکیه ضربه زده است و یکی از مهمترین دلایل مشکلات اقتصادی کشور صرف بودجه‌های سنگین برای جنگ با پک بوده است و اگر این 350 میلیارد دلار در نظام اقتصادی ترکیه و برای توسعه و آسایش این کشور خرج می‌شد گام‌های بلندی در مسیر پیشرفت ترکیه بر می‌داشتیم.

طی سالیان اخیر٬ حکومت برآمده از حزب عدالت و توسعه بسیاری از نهادهای ترکیه را تحقیر و کوچک کرد و یکی از آنها نیز وزارت امورخارجه و بسیاری دیگر از نهادهای این کشور است. حکومت فعلی هنوز هم نمی‌تواند الگو بگیرد از شرایطی که در سال 1999 میلادی دولت وقت از آن استفاده کرد و توانست اوجالان را به ترکیه بکشاند.

تنها 9 روز پیش از دستگیری اوجالان٬ یکی از مامورین عالی رتبه سازمان سیای آمریکا به یکی از مسئولین سرویس اطلاعاتی میت ترکیه می‌گوید: اگر تمایل داشته باشید می‌توانیم عبدالله اوجالان را به شما تحویل دهیم.

وقتی که این خبر به مقامات آنکارا می‌رسد٬ فوراً یک جلسه محرمانه چهار نفره تشکیل می‌شود با حضور سلیمان دمیرل رئیس‌جمهور وقت٬ بلند اجویت نخست وزیر وقت٬ آتاسایگون رئیس وقت سرویس اطلاعاتی میت و ژنرال حسین کِورِک اوغلو رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ترکیه.

اجویت بعدها صادقانه اعلام کرد: من هنوز هم نفهمیدم که چرا آمریکا٬ اوجالان را به ما تحویل داد.

خود اوجالان نیز در دادگاه به قاضی پرونده می‌گوید: من هنوز نفهمیده‌ام که اصلی‌ترین هدف آنان از تحویل دادن من چه بوده است.

وقتی که اوجالان را به ترکیه آوردند٬ من سردبیر روزنامه رادیکال بودم.

شنکال آتاساگون رئیس سرویس اطلاعاتی میت در یکی از ساختمان‌های میت در پایتخت٬ ما روزنامه‌نگاران را به یک ضیافت شام دعوت کرد. خیلی طول کشید تا آتاساگون حرف اصلی‌اش را بزند و بفهمیم که ما را به چه منظور دعوت کرده‌اند.

او بالاخره حرف اصلی‌اش را زد و گفت: ما به شما نیاز داریم تا بتوانیم مردم را آرام کنیم. دولت ما از اعدام اوجالان سودی نمی‌برد. اگر زنده بماند٬ تمام کردن این دردسر برایمان راحت‌تر است. ما به شما نیاز داریم که مردم را آرام کنید و اجازه ندهید مساله ضرورت اعدام اوجالان در رسانه‌ها و افکار عمومی ترکیه برجسته شود.

من سردبیر و دارای اختیارات کامل بودم. نه نیازی به کسب مشورت داشتم و نه خودم با اعدام موافق بودم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon