آلمان: همه اروپایی‌ها خواهان حفظ توافق هسته‌ای با ایران هستند

آلمان: همه اروپایی‌ها خواهان حفظ توافق هسته‌ای با ایران هستند

وزیر خارجه آلمان با تاکید بر اینکه آمریکا اروپا را برای منافع خود می‌خواهد، همچنین از تمایل همه اروپائیان برای حفظ برجام سخن گفت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبه‌ای با روزنامه "هانوفرشه آلگماینه سایتونگ" درباره انتظاراتش از 55 امین کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: من تعهد آشکار آمریکا و اروپا به مناسبات دو سوی آتلانتیک را آرزو می‌کنم و من می‌خواهم که این مسئله آشکار شود که یک جهان بدون قواعد دنیای بدی است. اگر همه کشورهایی که از چند جانبه گری سود می برند از آن حمایت کنند این یک کنفرانس موفق خواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا می‌خواهد اروپا را از هم جدا کند گفت: آمریکایی‌ها اروپا را به خاطر منافع خود می خواهند. اما منافع کشورهای عضو اتحادیه اروپا همواره با منافع آمریکا مشابه نیست. بنابراین اروپا باید قاطعانه و در حد ممکن از منافع خود حمایت کند.

ماس در پاسخ به این پرسش که آیا اروپا توانایی این کار را دارد گفت: بله، اروپایی‌ها قاطعانه و با اقدامات متقابل به تعرفه‌های گمرکی بالای آمریکا روی محصولات فولاد و آلومینیوم واکنش نشان داده‌اند و همه اروپاییان از حفظ توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند. مطمئنا اغلب دشوار است که همه در اتحادیه اروپا با یک رای سخن بگوییم. اما نمونه‌ها نشان می‌دهد که اروپاییان می‌دانند که این تنها راه شنیده شدن است.

وزیر امور خارجه آلمان در بخش دیگری از این گفتگو به پروژه گازی نورد استریم 2 پرداخته و در این باره که آیا موضع برلین در حمایت از این پروژه تلاش‌ها برای انسجام بیشتر در اتحادیه اروپا را تهدید نمی کند گفت: نمی توان از تکروی آلمان  در این راستا سخن گفت. همچنین از دیگر کشورهای اروپایی هم شرکت هایی در این پروژه مشارکت دارند چرا که در این کشورها هم فکرهایی درباره تامین گاز آینده وجود دارد. این پروژه بیش از حد سیاسی شده است. اتهام وابستگی ما به روسیه در این پروژه قابل اثبات نیست.

وی روسیه، آمریکا و چین را تهدیدهایی برای چند جانبه گری دانسته و گفت: روسیه در کریمه آشکارا قوانین بین المللی را نقض می کند. آمریکا از سازمان هایی که خود تاسیس کرده و در طول دهه ها آن را توسعه داده کناره گیری می کند. چین هم قواعد بین المللی را تضعیف می کند و همه این ها اساس مدل رفاه و صلح اروپایی ما را تضعیف می کند.

وی درباره درخواست آمریکا در ناتو برای افزایش بودجه نظامی نیز گفت: ما بودجه دفاعی خود را افزایش می دهیم. اما امنیت تنها به بودجه دفاعی ربط ندارد. اقدامات  بزرگ ما در پیش گیری از بحران ها هم در امنیت ما نقش مهمی ایفا می کند.

ماس همچنین به مسئله لغو موقتی توافق موشکی از طرف آمریکا به مدت 6 ماه و فرصتی که به روسیه برای پایبندی به این توافق داده شده است اشاره کرده و گفت: ما می خواهیم این مسئله را در ناتو در طول سال جاری میلادی روشن کنیم. لغو این توافق در عرض 6 ماه به صورت موثر انجام می شود. تا آن زمان هنوز فرصت برای مذاکرات هست. ما می خواهیم مسئله خلع سلاح و کنترل تسلیحات را بالاخره دوباره به موضوع بزرگی در سیاست بین المللی تبدیل کنیم. امروزه کشورهای دارنده سلاح اتمی بیشتری نسبت به سال های هشتاد وجود دارد و ما با تسلیحات جدیدی روبرو هستیم که برای آن هیچ قاعده  قانونی وجود ندارد.

وی عقب نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان و سوریه را هم نادرست ارزیابی کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon