ادامه ماجرای ساماندهی کارگران ساختمانی قم؛ نه سوله‌ای احداث و نه به وعده‌ای عمل شده است


ادامه ماجرای ساماندهی کارگران ساختمانی قم؛ نه سوله‌ای احداث و نه به وعده‌ای عمل شده است

کارگران فصلی و ساختمانی قم از عدم ساماندهی میادین محل تجمع و بی‌توجهی مجموعه مسئولان استان نسبت به خود گله‌مندند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، کارگران ساختمانی قشری هستند که وسعت آن‌ها به‌اندازه تمام میادین شهر است، از دقایق ابتدایی روز کوله‌بار کوچک خود را برداشته و دریکی از میدان‌های شهر به امید کسب روزی حلال قرار می‌گیرند.

صحبت از افرادی است که اگر امروز مجتمعی، کارخانه‌ای، خانه‌ای، ویلایی، پاساژی و یا هر چیزی که به ذهن می‌رسد می‌شود آجرش را همین کارگران زحمت‌کش یک‌به‌یک روی‌هم گذاشته‌اند، همان قشر زحمت‌کشی که در گرما و سرما روزگار سرپناهی در میادین شهر بالای سرخود ندارند.

میدان کارگر قم ازجمله میادین شهری بوده که دقیقاً در مجاورت ساختمان شهید باکری یعنی محل شورای شهر قم واقع‌شده است. یعنی اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری که بیشترین رفت‌وآمد را با شورای دارند هرروز این معضل و نیاز را که از ابتدای صبح تا غروب آفتاب ادامه دارد را می‌بینند اما به نظر می‌رسد دغدغه‌ای از این نظر متوجه این افراد نیست.

شهرداری 3 سازه سبک برای ساماندهی کارگران ساختمانی در نظر گرفته است

پیرو گزارش انتقادی اخیر تسنیم از عدم ساماندهی کارگران فصلی، شهرداری قم جوابیه‌ای صادر و در آن این عمل را خارج از وظایف ذاتی این نهاد دانست اما تأکید کرد که سازمان میادین شهرداری از ابتدای سال 93 نسبت به جمع‌آوری اطلاعات و انجام طرح مطالعاتی کارگران ساختمانی و فصلی و برگزاری جلسات مکرر با نماینده اداره کار و تشکل‌های کارگری نموده است.

همچنین با توجه به توافقات صورت گرفته مقرر گردید این سازمان با همکاری مناطق 8 گانه فقط نسبت به تأمین مکان با توجه به ظرفیت‌های سازمان و شهرداری اقدام و در اختیار اداره کار تشکل‌های کارگری قرار دهد سپس با تعامل نماینده اداره کار و تشکل‌های کارگری ، کارشناسی لازم از 8 مکان تجمع کارگران ساختمانی جهت خرید یا اجاره ملک صورت پذیرفت ولی هیچ‌کدام پتانسیل لازم را نداشت.

این پاسخ شهرداری به‌صورت تلویحی نشان از عدم اهتمام لازم نسبت به این وظیفه اجتماعی این نهاد دارد، چراکه ایجاد چند سوله و سازه سبک برای ساماندهی و استقرار کارگران فصلی هزینه‌ای چندانی را به مدیریت شهری که از درآمدهای خود را از جیب همین شهروندان به دست می‌آورد ندارد.

درنهایت در جوابیه شهرداری قم آمده است: 3 سازه سبک استاندارد توسط سازمان خریداری و طی تفاهم‌نامه‌ای در مکان‌های معین‌شده به اداره کار و تشکل‌های کارگری واگذار گردد که توافق‌نامه مورد تاًیید و امضای مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی نرسید ضمناً تمامی اقدامات صورت گرفته علیرغم وظایف ذاتی این سازمان صورت پذیرفت.

به‌عبارت‌دیگر شهرداری قم از سال 93 قرار است 3 سازه کوچک و یا کانکس‌های ستاد مدیریت بحران برای قشر 30 هزارنفری کارگران ساختمانی در حاشیه سه میدان پرتجمع احداث کند که هنوز به دلایل نامشخصی  این خواسته کوچک کارگران ساختمانی جامه عمل نپوشیده است.

مسئولان استان در ساماندهی کارگران ساختمانی فقط سنگ‌اندازی کرده‌اند

گذشته از مشکلات معیشتی، اقتصادی، رکود بازار ساخت‌وساز و مسکن که بیش از هر قشر دیگری متوجه این افراد است یک مشکل دیگر نیز همواره کارگران ساختمانی را آزار داده و آن بی‌توجهی مسئولان استان و شهرداری در ایجاد محلی استاندارد برای استقرار آن‌هاست که می‌تواند در حفظ نظم شهری تأثیر بسزایی داشته باشد.

بازرس کانون کارگران ساختمانی سراسر کشور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به معضل کارگران ساختمانی قم اظهار داشت: برای ساماندهی کارگران فصلی و ساختمانی قم از سال 92 اقدام شده و مصوبه آن نیز سال 93 از شورای شهر و استانداری قم گرفته‌شده است.

عباس شیری ادامه داد: باگذشت بیش از 5 سال از آن زمان به کرار جلسات متعدد و مستمری با مدیران شهرداری، اعضای شورای شهر، استانداری و سازمان میادین شهرداری قم برگزار نشده اما متأسفانه علیرغم تمام وعده‌ووعیدهای فراوان درصحنه عمل و واقعیت تاکنون هیچ اقدام مفیدی در ساماندهی کارگران فصلی صورت نگرفته است.

سخنگوی کانون کارگران ساختمانی قم با انتقاد از کارشکنی‌های مجموعه مدیریت شهری و مسئولان استانداری قم در ساماندهی ابتدایی کارگران فصلی تصریح کرد: تنها چیزی که در این 5 سال از مجموعه مسئولان استان مشاهده‌شده سنگ‌اندازی در امر ساماندهی کارگران ساختمانی بوده است.

چیزی که از آن به‌عنوان ساماندهی کارگران ساختمانی قم یاد می‌شود یک اقدام بسیار شاق یا نمونه‌ای نیست که انجام آن هزینه و اعتبار چندانی لازم داشته باشد، منظور از ساماندهی کارگران فصلی امروز  صرفاً احداث یک سوله برای استقرار این افراد زحمت‌کش در آن برای حفظ مبلمان شهری بهبود نظم و انضباط میادین قم است و قرار نیست اتفاق خیلی ویژه‌ای برای این قشر محروم انجام بگیرد.

بازار ساخت‌وساز و مسکن راکد است

جمعی از کارگران ساختمانی در حاشیه یکی از میدان‌های قم از شدت سرما فشرده و متراکم در کنار یکدیگر نشسته‌اند. قدرت کریمی یکی از این افراد است او معتقد است شهرداری و دیگر مسئولان استان کارگران ساختمانی را به رسیمت نمی‌شناسند، اگر کوچک‌ترین ارزشی برای ما قائل بودند مثل بسیاری از شهرهای دیگر حداقل یک سوله کوچک برای در امان ماندن از سرما و باران اختصاص می‌دادند.

وی ادامه می‌دهد: پدیده کارگران فصلی یک واقعیت موجود در شهر است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت، کارگران نوعاً انسان‌های زحمت‌کش و آسیب‌پذیری هستند که در نوسانات اقتصادی جامعه بیشترین میزان آسیب را متحمل می‌شوند.

مهدی عروجی 15 سال قبل به دلیل خشک‌سالی فلج‌کننده از روستای محل تولدش دریکی از شهرهای اقماری به قم مهاجرت کرده است، عروجی انتظار خاصی از مسئولی ندارد اما از رکود و کساد بازار مسکن به‌شدت نگران است.

وی عنوان می‌کند: کارگران ساختمانی هم اهل همین آب‌وخاک هستند که بنا بر مشکلاتی که ناخواسته گریبان گیر آن‌ها شده مجبور به ترک دیار خود شده‌اند، اما انتظار می‌رود به این افراد نیز در بین مسئولان توجهی شود و از کنار آن‌ها بی‌تفاوت عبور نکنند.

مسئولان به وعده وعیدهای خود در قبال ساماندهی کارگران ساختمانی عمل‌نکرده‌اند

سخنگوی کانون ساختمانی استان قم خاطرنشان کرد: شهرداری و شورای شهر قم ابتدا قرار شد 8 میدان اصلی شهر که مهم‌ترین محل تجمع کارگران ساختمانی است را ساماندهی کند که بعدها این هشت میدان را به 3 میدان تقلیل داد.

شیری با انتقاد از عدم پایبندی شهرداری قم نسبت به ساماندهی کارگران ساختمانی تصریح کرد: سال 95 شهرداری قم قرار بود در 3 میدان اصلی شهر سوله‌هایی با سازه سبک به‌صورت نمادین اختصاص دهد که از این کار نیز درنهایت خودداری به عمل آورد.

وی عنوان کرد: درنهایت و باوجود مطالبات مردم در ساماندهی کارگران فصلی قرار شد که سه عدد از کانکس‌های ستاد مدیریت بحران را برای این امر اختصاص دهد که امروز در روزهای پایانی سال 97 قرار داریم هنوز این خواسته کوچک را نیز در حق قشر 30 هزارنفری کارگران ساختمانی قم انجام نداده است.

ساماندهی و احداث یک سقف خالی بر سر افرادی که در مسیر توسعه و عمران شهر نقش قابل‌توجهی دارند خواسته زیادی نبوده و شایسته است مجموعه مسئولان استانی از ایده‌های موفق و قابل‌تقدیر شهرهای دیگر در این مسئله که هزینه خاصی نیز بر شهر و استان ندارد الگو بگیرند.

گزارش از اصغر شهبازی

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon