کنفرانس مونیخ؛ صحنه جدال لفظی مرکل و معاون ترامپ

کنفرانس مونیخ؛ صحنه جدال لفظی مرکل و معاون ترامپ

صدر اعظم آلمان و معاون رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ به تحولات و چالش‌های بین‌المللی پرداختند و در این راستا انتقادهای متقابلی را به هم وارد کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان و "مایک پنس"، معاون رئیس جمهور آمریکا روز گذشته در سخنانی در کنفرانس امنیتی مونیخ صحبت های مهمی را درباره چالش‌های بین‌المللی ایراد کردند و در این باره هشدارهای متقابلی را به هم دادند.

مرکل در بخشی از سخنانش در مونیخ تصریح کرد که ما در دورانی زندگی می کنیم که آثار انسان ها عمیقا در آن نفوذ کرده است از جمله از طریق آزمایش‌های تسلیحات اتمی و یا کثیف کردن محیط زیست. همه این ها تاثیراتی بر امنیت جهانی دارد.

وی بر این مسئله تاکید کرد که ساختارهای امنیت جهانی همچنان ریشه در دوران جنگ سرد دارد. وی همچنین اظهار داشت که ما همچنان به ناتو به عنوان یک جامعه ارزشی نیاز داریم.

مرکل درباره مناسبات با روسیه ابراز نگرانی کرده و الحاق کریمه به روسیه را نقض قوانین بین‌المللی دانسته و همچنین لغوتوافق موشکی را خبر بدی دانست.

وی همچنین از چین خواست که درباره موضوع خلع سلاح فکر کند. وی فعالیت‌های موشکی چین با توجه به توافق موشکی را ممنوع دانسته و این موشک‌ها را تهدید مستقیمی برای روسیه دانسته و در این باره ابراز خرسندی کرد که چین هم به جریان خلع سلاح بپیوندد.

مرکل همچنین در واکنش به انتقادها درباره افزایش بودجه نظامی کشورش از طرف آمریکا از اقدامات بیشتر کشورش در این راستا سخن گفته و افزایش بودجه نظامی کشورش به 1.5 درصد تولید ناخالص ملی را صعودی عالی دانست. وی همچنین گفت که درباره پیشبرد عملیات افغانستان باید تصمیمی مشترک گرفته شود.

وی همچنین از پروژه خط لوله انتقال گاز روسیه به اروپا موسوم به نورد استریم 2 حمایت کرد. وی اوکراین را همچنان کشوری ترانزیتی برای انتقال گاز روسیه به اروپا دانسته و خطاب به آمریکا گفت: ایالات متحده هم باید به آلمان گاز صادر کند. اینکه عمدا روسیه را به لحاظ سیاسی رد کنیم را من رویکرد اشتباهی می دانم. از نظر ژئو استراتژیک اروپا علاقه‌ای به این امر ندارد.

وی در مسئله ایران و سوریه هم موضع آمریکا را رد کرده و در بخش دیگری از سخنانش به مناقشات تجاری که آمریکا به راه انداخته اشاره کرده و گفت: برای او به عنوان صدر اعظم آلمان این مسئله قابل درک نیست وقتی که وزیر تجارت آمریکا آشکارا خودروهای آلمانی را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی ارزیابی می کند. این مسئله ما را می ترساند. وی خواستار راه حل های مشترک به جای تک روی شده و به این ترتیب آشکارا از استراتژی ترامپ در این راستا فاصله گرفت.  

مرکل همچنین اروپا را درگیر مشکلات بزرگی دانسته و گفت: ما باید برای اروپا و چند جانبه گری مبارزه کنیم.

مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا هم در سخنرانی خود از سیاست های ترامپ حمایت کرده و تاکید کرد که آمریکا انتظار دارد همه شرکای ناتو 2 درصد تولید ناخالص ملی خود را در زمینه دفاعی هزینه کنند. وی همچنین بار دیگر به پروژه نورد استریم 2 انتقاد وارد کرده و آشکارا در این باره به آلمان هشدار داده و گفت: ما نمی توانیم دفاع از غرب را تضمین کنیم وقتی که شرکای ما در ائتلاف خود را به شرق وابسته می کنند. وی از همه شرکای ناتو که با پروژه گازی نورد استریم 2 مخالفت کرده اند تشکرکرد.

وی بار دیگر ادعاهای خود علیه ایران را تکرار کرده و این کشور را بزرگترین تهدید برای امنیت در منطقه نامید و از اروپاییان خواست از برجام خارج شوند. وی به این ترتیب یک پیام آشکار به مرکل فرستاد که خروج آمریکا از برجام را نادرست ارزیابی کرده بود.

پنس با نگاهی به مناقشات تجاری با چین گفت: چین باید تجارت آزاد را بپذیرد. وی همچنین با نگاهی به تحولات ونزوئلا گفت که رئیس جمهور مادورو باید برود. وی این مسئله را تمجید کرد که ترامپ به عنوان اولین نفر رئیس جمهور خود خوانده این کشور را به رسمیت شناخت.

یانگ جیچی، وزیر امور خارجه سابق چین هم در سخنانی در این کنفرانس امنیتی از چند جانبه گری حمایت کرد. وی همچنین با تاکید بر اینکه چین هیچ تهدیدی علیه کسی ایجاد نمی کند با نسخه چند جانبه توافق موشکی مخالفت کرد.

سرگئی لاوروف هم در سخنانی انتقاد شدیدی به ناتو برای حمایت از کودتا در اوکراین وارد کرده و گفت: بین روسیه و اتحادیه اروپا زمانی برنامه‌های مشترکی وجود داشته است و هیچ کس دیگر آن را یادآوری نمی کند. وی اروپا را متهم به رقابت بی معنی با روسیه کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon