نیمی از جنگلهای استان کرمانشاه در معرض خطر نابودی قرار دارند
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت: نیمی از جنگلهای استان کرمانشاه در معرض خطراتی قرار دارند که ناشی از عوامل انسانی و محبط زیست است.
حمیدرضا الفتمیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه 527 هزار هکتار جنگل در استان کرمانشاه وجود دارد اظهار داشت: براساس نقشهبرداریها و تصاویر ماهوارهای نیمی از جنگلهای استان در معرض خطر قرار دارند و زوال آنها اکنون نیز ادامه دارد.
وی عنوان کرد: بیتفاوتی نسبت به نابودی جنگلها سبب میشود تا یک یا دو دهه آینده اغلب این جنگلها از بین بروند و باید به طور حتم راهکاری جامع برای آن اندیشیده شود.
الفتمیری با بیان اینکه جنگلهای زاگرس به مساحت 6000 کیلومتر در چند استان پراکنده شده است گفت: این جنگلها چند ویژگی تعارضی دارند و به خاطر اکوسیستم و فرهنگ مردم مستقر در حاشیه جنگل با مشکلاتی مواجه هستند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان کرمانشاه یکی از مشکلات موجود در جنگلهای استان را وجود دام مازاد عنوان کرد و افزود: وجود بیش از اندازه دام سبک همچون گوسفند و بز به عنوان یکی از معضلات در داخل جنگل محسوب میشوند و علاوه بر تأمین علوفه از کف جنگل سبب از بین رفتن نهالها نیز میشوند.
وی با اشاره به اینکه حرکت سمکوبی دامها سبب متراکم شدن خاک، کاهش نفوذ بارندگی به خاک جنگل و در نهایت تضعیف جنگلها از نظر آبیاری طبیعی میشود گفت: از طرف دیگر روانآب ایجاد شده در پایینترین بخشهای جنگل سبب وقوع سیل میشود.
الفتمیری با بیان اینکه در جنگلهای زاگرس زادآوری طبیعی درختان وجود ندارد افزود: جنگلها به مرور در حال پیر شدن هستند و از طرفی آبرسانی هم نمیشوند.
وی با اشاره به اینکه عامل دیگر زوال جنگلها معدنکاری، جادهسازی، زراعت و قطع درختان برای تهیه ذغال است گفت: برخی از مردم برای بهرهبرداری از محصولاتی همچون صمغ سقز از تکنولوژی پایین استفاده میکنند و این موضوع خود سبب آسیب به درخت میشود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه معضل دیگری گرد و خاک، کاهش بارندگی و بالا رفتن دمای هوا به صورت سالانه از عوامل زیستی نابودی جنگلها است اظهار کرد: این عوامل اکوسیستم زاگرس را تحت فشار قرار دادهاند و بروز برخی از بیماریها، قارچها و خشکیدگیها ناشی از این مشکلات است.
الفتمیری با اشاره به اینکه بخش عمدهای از جنگلهای استان به صورت غیرمتراکم هستند گفت: گونه اصلی موجود در این جنگلها بلوط ایرانی است و گونههای دیگری از جمله زالزالک، بنه و انواع بادامهای وحشی نیز وجود دارد.
وی بیان کرد: گونه بلوط ایرانی در استان کرمانشاه به دلیل هجوم مردم در 40 تا 50 سال گذشته از حالت دانهزاد خود خارج شده و بیشتر دارای فرم شاخهزاد هستند به این معنی که تنه واحد در آنها به ندرت دیده میشود.
انتهای پیام/ ت