پژوهشهای کاربردی حلقه مفقوده توسعه در کهگیلویه و بویراحمد؛ دانشگاه یاسوج چه دغدغهای دارد؟
معاون پژوهشی دانشگاه یاسوج انجام پژوهشهای کاربردی را حلقه مفقوده توسعه دانست و گفت: دغدغه کاربردی کردن پژوهشها را داریم.
ابوالقاسم عوضپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: دنبال راهکارهایی برای انجام پژوهشهای منتج به کاربرد هستیم و سیاستهای پژوهشی دانشگاه در همین راستا بازنگری شده است..
وی عنوان کرد: امسال 286 مقاله علمی-پژوهشی توسط محققان دانشگاه یاسوج تولید و در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ رسیده که تعدادی از این مقالات کاربردی است.
عوضپور ابراز کرد: با توجه به افزایش تعداد طرحهای برون دانشگاهی، افزایش تفاهم نامههای منعقد شده و گسترش همکاریهای پژوهشی در دانشگاه، به نظر میرسد تعامل خوبی بین دانشگاه یاسوج و کاربران تولیدات علمی برقرار شده است.
وی با بیان اینکه امسال طرحهای پژوهشی از لحاظ تعداد و میزان اعتبار چند برابر سال گذشته است، ادامه داد: در از ابتدای سال 97 تاکنون 18 تفاهم نامه و 49 قرارداد پژوهشی و فناوری با دستگاههای اجرایی در سطح استانی و ملی منعقد شده است.
عوضپور با اشاره به اینکه بودجه پژوهشی از سال 95 تاکنون از 7 درصد به 13 تا 15 درصد رسیده است، ادامه داد: تحریم، افزایش قیمت ارز و گران شدن تجهیزات مشکلاتی را در این حوزه ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 151 مقاله در همایشهای ملی و داخلی و 11 مقاله در همایشهای خارجی توسط پژوهشگران دانشگاه یاسوج ارائه شده است و در این مدت 8 عنوان کتاب تالیف و یا ترجمه شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه یاسوج در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که آیا آئین نامه طرح اعطای پژوهانه در دانشگاه یاسوج رعایت میشود؟ افزود: هر ساله مبلغی تحت عنوان پژوهانه به اعضای هیئت علمی دانشگاه برای امور تحقیقاتی از جمله شرکت در همایشها، خرید مواد، تجهیزات و امکانات نرم افزاری مورد نیاز و چاپ مقاله اعطا میشود.
وی تصریح کرد: طرح پژوهانه در سال 88 توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری به منظور ارتقای کیفیت رسالههای دکتری در راستای انطباق با نیازهای اساسی کشور، گسترش نهضت تولید علم و دستیابی به جایگاه اول علمی و فناوری در منطقه آسیای جنوب غربی تصویب شد و اما آئین نامه پژوهانه در اسفندماه 90 در شورای دانشگاه یاسوج به تصویب رسید ولی به دلیل تنگناهای مالی از سال 92 اجرایی شد.
عوضپور خاطرنشان کرد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه یاسوج برای سهولت و تسریع امور آموزشی و تحقیقاتی دانشجویان و اساتید دانشگاه در سال 96 دایر و تجهیزات آن در سال 97 راه اندازی شده و آماده ارائه خدمات است و قابلیت ارائه خدمات به متقاضیان بیرون از دانشگاه را نیز دارد.
وی افزود: با راه اندازی سامانه گلستان تمام فعالیتهای پژوهشی از طریق این درگاه دریافت شده و همچنین تمام امور مربوط به تشویقهای پژوهشی، انتخاب پژوهشگر برتر آمارهای پژوهشی، ترفیع پایه سالیانه اعضای هیئت علمی و ارتقای هیئت علمی و سایر موارد پژوهشی از طریق این سامانه رصد میشود و نیازی به حضور فیزیکی در حوزه ستادی پژوهش برای پیگیری نیست.
انتهای پیام/ن