مطالعات آبخیزداری در بیش از یک میلیون هکتار از مراتع استان مرکزی انجام شد


مطالعات آبخیزداری در بیش از یک میلیون هکتار از مراتع استان مرکزی انجام شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: در استان مرکزی بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مطالعات آبخیزداری را انجام دادیم که مطالعات اجرایی بالغ بر ۷۰۰ هزار هکتار از آن انجام شده است و مابقی را هم به ترتیب اولویت در مرحله اجرا قرار می‌دهیم.

عبدالحسین محمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به اهمیت حفظ پوشش گیاهی اظهار داشت: جلوگیری از بیابان‌زایی یکی از مواردی است که می‌تواند کمک فراوانی به حفظ سفره‌های زیرزمینی داشته باشد. حفظ پوشش گیاهی بسیار حائز اهمیت بوده که باید پیشگیری از بیابان‌زایی را مورد توجه قرار دهیم چراکه بعد از خشک شدن پوشش‌های گیاهی هزینه‌های سنگین هم نمی‌تواند اثرگذار باشد و بهتر است به جای احیای این پوشش‌ها و صرف هزینه‌های سنگین، امروز به منظور جلوگیری از نابودی آنها هزینه کنیم.

وی ادامه داد: فرسایش خاک کشور از نرم جهانی بالاتر بوده درحالی که میزان خاک‌سازی آن پایین‌تر از نرم جهانی است و از این رو از دهه 70 به بعد فعالیت‌های آبخیزداری شدت گرفت و تا الان در استان مرکزی بالغ بر یک میلیون و 200 هزار هکتار مطالعات آبخیزداری را انجام دادیم که مطالعات اجرایی بالغ بر 700 هزار هکتار از آن انجام شده است و مابقی را هم به ترتیب اولویت در مرحله اجرا قرار می‌دهیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی عنوان کرد: تاکنون حدود 12 هزار و 500 نقطه پروژه اجرایی در سطح استان انجام دادیم که در قالب امنیت‌های مختلف از خشکه‌چین، قالب‌بندی‌، سنگ‌آلات، بندهای خاکی، بندهای خشکه‌چین، بندهای ترکینت کنترل سیلاب بخش سیلاب تغذیه مصنوعی و هچنین حالت بیولوژیک و سایر موارد بوده است.

محمدی اضافه کرد: فرونشست زمین معضلی است که در استان داریم، متأسفانه در بخشی از دشت کویر میقان در سمت کمیجان در میلاجرد و در بخش‌هایی از ساوه ما این فرونشست را داریم که علت اصلی آن هم پایین افتادن سطح آب‌های زیرزمینی است.

وی افزود: به سبب بهره‌برداری‌های بیش از حدی که انجام می‌شود با توجه به آماری که خود اداره کل در جریان است چاه‌های غیرمجاز زیادی داریم و با بهره‌برداری‌هایی که انجام می‌شود نیاز داریم تا اینها از یک طریق تغذیه شوند که آبخیزداری یکی از راهکارهای این امر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: تمام فعالیت ما در دل همین فعالیت‌های آبخیزداری تعریف می‌شود، با همین عملیات 15 تا 20 درصد از سطح آب‌های زیرزمینی افزایش پیدا کرده، برای مثال قناتی در خروجی حوزه آبخیز گردو داریم که دبی آن در سال 92 حدود دو و نیم لیتر در ثانیه بود اما طی این چند سال دبی این قنات به 5 لیتر درثانیه رسیده است.

محمدی بیان کرد: طبق تفاهمنامه‌ای که با استانداری امضاء کرده‌ایم قرار شد 20 میلیارد تومان استانداری به منظور آبخیزداری کمک کند، حدود 26 حوزه آبخیز را از محل صندوق توسعه برنامه‌ریزی کردیم و اکثرا در شهرستان بین 1 تا 3 حوزه آبخیز را درگیر کرده‌ایم و برای هر حوزه آبخیز ناظرهای اجرایی گذاشتیم که نوعی ایجاد اشتغال است.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon