قضات بازنشسته شاغل در شورای حل اختلاف اجازه وکالت و مشاوره ندارند

قضات بازنشسته شاغل در شورای حل اختلاف اجازه وکالت و مشاوره ندارند

دستورالعمل نحوه به کارگیری قضات بازنشسته در شوراهای حل اختلاف ابلاغ شد و بر اساس آن این افراد در طول همکاری با شورا اجازه وکالت و مشاوره در موسسات دولتی و خصوصی را نخواهند داشت.

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری تسنیم دستورالعمل نحوه به کارگیری قضات بازنشسته در شوراهای حل اختلاف در 8 ماده توسط رییس قوه قضائیه ابلاغ و در پایگاه ملی اطلاع‌رسانی قوانین و مقررات منتشر شد.

در مقدمه این ابلاغیه آمده است: در اجرای تبصره یک ماده 4 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 94/8/10 و با رعایت مفاد دستورالعمل نحوه به کارگیری و اعاده خدمت قضات مستعفی، بازخرید و بازنشسته از  خدمت مصوب 92/11/14 رئیس قوه قضائیه و با توجه به ضرورت تامین نیروی قضائی مورد نیاز شورای حل اختلاف و استفاده از دانش و تجارت قضائی که در پایان مدت قانونی خدمت با تقاضای خود بازنشسته شده‌اند، دستورالعمل نحوه بکارگیری قضات بازنشسته در شوراهای حل اختلاف به شرح مواد آتی است:

ماده 1- قضات بازنشسته‌ای که تمایل به همکاری با شورای حل اختلاف دارند درخواست خود را به رئیس کل دادگستری استان مورد تمایل ارائه می‌دهند. رئیس کل مربوطه با توجه به نیاز استان، درخواست آنان را به پیشنهاد محل خدمت به مرکز امور شوراهای حل اختلاف منعکس و اعلام می‌کند.

ماده 2- مرکز امور شوراهای حل اختلاف پیشنهادهای استان‌ها را بررسی و در صورت تایید، به امور اداری و استخدامی قضات ارسال می‌کند.

ماده 3- امور اداری و استخدامی قضات، به لحاظ داشتن شرایط از قبیل تاریخ بازنشستگی، سن، سابقه خدمت، سمت‌های قضایی، تحصیلات و دانش قضایی و اخذ نظر مراجع نظارتی در خصوص نتایج ارزشیابی در زمان اشتغال و همچنین فعالیت‌های بعد از بازنشسته شدن، درخواست‌های واصله را بررسی و در صورت مثبت بودن نظر مراجع نظارتی مراتب را جهت طرح در کمیسیون نقل و انتقال قضات به دبیرخانه کمیسیون مذکور اعلام می‌کند.

تبصره 1: در صورت تصویب کمیسیون نقل و انتقال قضات و تایید رئیس قوه قضائیه، مراتب برای تهیه پیش‌نویس ابلاغ انتصاب و همچنین تنظیم پیش‌نویس قرارداد موضوع ماده 5 این دستورالعمل به امور اداری و استخدامی قضات ابلاغ می‌شود.

تبصره 2: افراد مشمول این دستورالعمل با ابلاغ رئیس قوه قضائیه به سمت قضائی منصوب می‌شوند.

ماده 4 - قضات بازنشسته‌ای که به کارگیری آنان بلامانع اعلام می‌شود، متعهد می‌شوند ضمن همکاری با شوراهای حل اختلاف به مدت 2 سال و عدم فعالیت مشاوره‌ای در موسسات دولتی و خصوصی در طول مدت مذکور، در صورت داشتن پروانه وکالت، پروانه خود را به مرجع صادر کننده تحویل و رسید آن را به امور اداری و استخدامی قضات تسلیم کنند تا در سوابق به کارگیری آنان ضبط شود.

تبصره: صدور حکم انتصاب منوط به سپردن تعهد خدمت در شوراهای حل اختلاف و اخذ رسید تحویل پروانه وکالت خواهد بود.

ماده 5- پاداش موضوع تبصره ذیل ماده 23 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394/8/10 مطابق قرارداد منعقده و مناسب با فعالیت موضوع قرارداد از محل اعتبارات موضوع ماده مذکور تامین و طبق مقررات پرداخت خواهد شد.

ماده 6- قضات بازنشسته موضوع این دستورالعمل پس از انقضای مدت 3 سال مذکور در ماده 4 چنانچه تمایل به ادامه همکاری نداشته باشند باید درخواست پایان همکاری خود را حداقل سه ماه قبل از انقضای مدت قرارداد به امور اداری و استخدامی قضات منعکس و اعلام کنند و در صورت تمایل به ادامه همکاری، باید درخواست خود را ظرف یک ماه قبل از اتمام قرارداد به امور اداری و استخدامی قضات ارائه کنند.

ماده 7- چنانچه قضات بازنشسته موضوع این دستورالعمل، در انجام وظایف قانونی مربوط به شورای حل اختلاف مرتکب تخلف شوند مطابق مقررات ماده 29 قانون شوراهای حل اختلاف با آنان رفتار خواهد شد.

تبصره: رسیدگی به تخلفات انتظامی و اداری مشمولین این ماده در رابطه با وظایف محوله همانند سایر دارندگان پایه‌های قضائی خواهد بود و در حکم دارنده پایه قضائی محسوب می‌شود.

ماده 8 - این دستورالعمل در 8 ماده و 4 تبصره در تاریخ 97/11/28 به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید.

صادق آملی لاریجانی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon