یادداشت|رفتار دوگانه به سبک بن سلمان؛ سفیر پاکستان با ۴۴ میلیارد دلار سراغ هند رفت
در حالیکه بن سلمان مدعی شده بود سفیر پاکستان است با زیر پا گذاشتن تمام ادعاهای خود، از سرمایه گذاری هنگفت در هند رونمایی کرد.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «حسام کیان مقدم» با ارسال یادداشتی نوشت: بن سلمان پس از مواجه شدن با استقبال گرم مسئولین دولت پاکستان که برای حل مشکلات اقتصادی خود راهی جز دوشیدن گاو شیرده سعودی پیدا نکرده بودند به صراحت اعلام کرد: اسلام آباد از این به بعد مرا سفیر خود بداند.
جدای از اینکه وظایف یک سفیر چیست، رفتار دوگانه بن سلمان در قبال پاکستان تنها چند ساعت پس از سفرش مشخص شد. رسانههایی که در حمایت از سفر ولیعهد سعودی سرمایه گذاری 21 میلیارد دلاری او در پاکستان را بزرگترین تراکنش مالی تاریخ روابط عربستان و پاکستان میدانستند اینک در قبال دلارپاشیها 44 میلیارد دلاری بن سلمان در هند سکوت اختیار کردهاند.
تنش میان هند و پاکستان در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است ولی حتی این تنش نیز باعث نشد تا سفیر پاکستان اندکی احساس وظیفه کند، بن سلمان همانطور که عمران خان را در آغوش گرفت مودی را نیز در آغوش گرفت تا نشان دهد که خواستههای او از هر کشوری متفاوت است.
به عبارت دیگر دوستی او با پاکستان و تعهداتی که به این کشور داده است خدشهای به دوستی و تعهداتش به هند وارد نمیکند و برعکس. همه میدانند که عمده مشکل میان اسلام آباد و دهلی نو معضل کشمیر است با توجه به اینکه تنش میان دو کشور این روزها در اوج قرار دارد حضور بن سلمان در دو کشور بدون اینکه ذرهای اعتراضات رسانههای دولتی را در پی داشته باشد نشان میدهد که ولیعهد سعودی برخلاف ادعای خود هیچ تلاشی برای حل بحران موجود میان دو کشور نمیکند در اصل تنها به منافع مستقیم عربستان با کشور هدف فکر میکند.
تناقض سخنان بن سلمان به اندازه ای آشکاراست که حتی رسانه های غربی نیز نتوانستند آن را پنهان کنند. «دِنشنال» در این خصوص نوشت: بن سلمان به هند سفر کرد تا در مورد تقویت روابط تجاری، نظامی، سرمایهگذاری و مبارزه با تروریسم با دولتمردان هندی گفتگو کند.
این رسانه در اقدامی جالب یک پاراگراف را به گفتگوی بن سلمان با مقامات هندی و یک پارگراف را به گفتگو با مقامات پاکستانی اختصاص داده تا نشان دهد که مواضع او با چه سرعتی تغییر کرده است.بن سلمان از یک سو روابط عمیق خود با دهلی نو را متذکر شده و خواهان گسترش ارتباط استراتژیک با هند است و از سوی دیگر به دنبال گسترش همکاری در حوزه های مختلف با پاکستان است.
رسانههای هندی اعلام کردهاند: بن سلمان مواضع پاکستان در قبال کشمیر را قبول ندارد! و در مذاکرات خود به هیچ عنوان از اسلام آباد طرفداری نخواهد کرد. حتی وزارت خارجه هند رسما مدعی شد که بن سلمان قصد دارد از نفوذ گروههای تروریستی در خاک پاکستان سخن بگوید و برای جلوگیری از خطر نفوذ این گروه ها با دهلی نو رزمایش مشترک نظامی برگزار کند!
وزارت اقتصاد هند نیز اعلام کرده است که سفر بن سلمان به دهلی نو فصل جدیدی از فعالیت های مشترک دو کشور خوهد بود.
حال اگر به روایت رسانههای پاکستانی از اظهار نظرهای بن سلمان در این کشور نگاهی بیندازیم متوجه عمق تناقض گوییهای ولیعهد سعودی خواهیم شد.
وی در پاکستان رسما اعلام کرده بود: به عنوان سفیر این کشور همه جا از منافع پاکستان دفاع خواهد کرد.
«عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه عربستان کار را فراتر برده و با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم اعلام کرد: تهران حق ندارد اسلام آباد را به همکاری با تروریست ها متهم کند زیرا پاکستانی های هیچ حمایت از تروریسم ندارند و این خود ایران است که باعث گسترش تروریسم در منطقه می شود.
بن سلمان ابتدا وعده داده بود در سفر خود تلاش کند تا روابط بین هند و پاکستان بهتر شده و مشکلات حل شود ولی وزارت خارجه هند رسما اعلام میکند که بن سلمان هیچ صحبتی در مورد مذاکره و مصالحه میان هند و پاکستان نخواهد زد بلکه رسما معتقد است که پاکستان در نا آرامیهای هند دست دارد.
بازی کودکانه ولیعهد سعودی و تناقض گوییهای او در کشورهای مختلف تنها یک معنا دارد و آن مطلب این است که : عربستان قابل اعتماد نیست.
شکی نیست که در روابط میان کشورها ارتباط خوب یک کشور ثالث با دو کشوری که مشغول نزاع هستند تعریف شده است و به عبارت دیگر جنگ میان دو کشور ارتباطی به سایر کشورها ندارد ولی آنچه هرگز پذیرفته نمیشود تناقض گویی و دروغ پردازی با هدف فریب دادن افکار عمومی کشورها است، کاری که ولیعهد سعودی در حال انجام آن است.
انتهای پیام/.