اصفهان| جنگ تحمیلی مصداق بارز تبدیل تهدیدها به فرصت در جامعه مهندسی است
استاندار اصفهان گفت: نمونه بارز تبدیل تهدیدها به فرصت در بین جامعه مهندسی، جنگ تحمیلی بود که امروزه جامعه را سربلند کرده و در منطقه و جهان با افتخار از آن یاد میکنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، عباس رضایی پیش از ظهر امروز در آیین بزرگداشت روز مهندس و تبیین نقش و انتظارات جامعه و نظام از مهندسان اظهار داشت: پزشکان در سالهای اخیر که قانون نظام پزشکی مصوب شده استفادههای بسیاری از مجمع خود بردهاند که رشتههای مختلفی هم دارد.
وی افزود: 4 دهه از انقلاب اسلامی گذشته و 2 سال از عمر سازمانهای نظام مهندسی میگذرد که کاهش تصدیگری دولت و افزایش مشارکت و حضور بخش خصوصی متخصص از اهداف اصلی تشکیل سازمانهای تخصصی بود.
استاندار اصفهان تصریح کرد: اعتقاد ما این است که تا زمانی که کار مردم را به خود مردم واگذار نکنیم و از دولتی بودن رها نشویم، روز به روز بیشتر با مشکلات مواجه خواهیم شد لکن تقویت و بهکارگیری بخش خصوصی فساد اداری و سازمانی و سیستماتیک را کاهش خواهد داد.
وی ادامه داد: حضور صدها مهندس عضو پارلمانهای بزرگ ظرفیت بزرگ اجتماعی است و تشکیل مجمع هماهنگی آنها اقدامی در خور توجه است.
رضایی بیان کرد: ساختمان تنها سازه فیزیکی نیست بلکه اقتصاد و اجتماع و هویت جامعه در آن بازتاب خواهد داشت و برای شناخت دورههای مختلف تاریخی و فرهنگی یک جامعه معماری آن حایز اهمیت است و یکی از دلایل گردشگری اصفهان همین مورد است.
وی افزود: دیگر تولیدات مهندسی چون معادن و کشاورزی نیز نشان دهنده دغدغه توسعه مهندسان است، کشاورزی سنگ بنای توسعه هر کشور است که استان اصفهان در حوزه محصولات استراتژیک موقعیت خوبی دارد و در زمنیه معادن هم جزء 3 استان اول کشوریم.
استاندار اصفهان با بیان اینکه جامعه مهندسی نقش مهمی در کارآفریی و پیشرفت کشور و توسعه اقتصادی جامعه خواهد داشت، گفت: هر دولتی که روی کار میآید شعاری برای خود در نظر دارد که همگی سرلوحه اقدامات مهندسان برای پویایی اقتصاد آن جامعه است.
وی افزود: وجدان کاری و اخلاق حرفهای نیز در بین مهندسان بسیار چشمگیر بوده و سلامت اداری و سازمانی، تقویت برند جامعه مهندسی و وجدان کاری و اخلاق حرفهای سرلوحه و محوریت فعالیتهای مهندسان است.
رضایی با اشاره به انتقاد مردم از عملکرد کارکنان سازمانها بیان کرد: وجدان کاری باعث افزایش بهرهوری و نظم اقتصادی خواهد شد که مقولهای است فرهنگی و تربیتی و باید روی آن سرمایه گذاری کرد سپس با جدیت نظارت کرد تا تخلفات و سستیها کاهش یابد.
وی افزود: دغدغه اجتماعی نیز مفهوم دیگری است که در کنار وجدان کاری باید به آن توجه کرد تا همانند معماران گذشته اصفهان که توانستند با این دغدغهها و ساخت بناهای تاریخی منحصربفرد اصفهان را به نصف جهان تبدیل کنند، فعالیت کرد.
استاندار اصفهان تصریح کرد: جامعه مهندسی قادر است از بحرانهای بسیاری مانند بحران زلزله، کم آبی، بیوجدانی و کم کاری و غیره جلوگیری کند که مستلزم یک خرد جمعی است تا بتوان با تهدیدها مقابله و آنها را به فرصت تبدیل کرد.
وی ادامه داد: نمونه بارز تبدیل تهدیدها به فرصت در بین جامعه مهندسی، جنگ تحمیلی بود که امروزه جامعه را سربلند کرده و در منطقه و جهان با افتخار از آن یاد میکنیم.
رضایی از عدم تعادل و همکاری بین نهاد دولتی و سازمانهای مختلف نظام مهندسی، عدم هماهنگی و یکپارچگی درون سازمانی نظام مهندسی، وجود رکود در بازار عرضه و تقاضا، کاهش اعتماد عمومی به نهادهای مختلف، عدم تجهیز به تکنولوژی و فناوری نوین بعنوان 6 چالش عمده جامعه مهندسی نام برد.
وی ادامه داد: وجود میراث ارزشمند و آثار تاریخی و معماری، هنر کشاورزی و احداث قنات، وجود هزاران مهندس متخصص و گردش مالی خوب و تعامل گسترده از نقاط قوت جامعه مهندسان است.
استاندار اصفهان بیان کرد: چالشها و بحرانها علیرغم اینکه در باور عمومی تهدید کننده هستند اما فرصت مناسبی است که بتوان از آن استفاده کرد و در این راستا باید بخشی نگری و تشکیل نگاه فرابخشی را مدنظر قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: خلق برند معتبر و قوی در اصفهان وظیفه مهم جامعه مهندسی استان است که با تعامل و همکاری برای تحقق این مهم باید تلاش بسیاری انجام داد.
انتهای پیام/ش