مشکلات حوزه سلامت استان مرکزی باید برطرف شود


مشکلات حوزه سلامت استان مرکزی باید برطرف شود

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندارمرکزی گفت: ادارات استان مرکزی در راستای سلامت، تغذیه سالم و تحرک برنامه‌های اجرایی ارائه کنند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهروز اکرمی ظهر امروز در پنجاه‌‌ویکمین کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مرکزی با اشاره به تدوین سند استانی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیردار استان مرکزی اظهار داشت: تا پایان این هفته شرح وظایف تمامی ادارات و دستگاه‌ها به آنها ابلاغ شود، ادارات و دستگاه‌ها هم باید تا سه هفته بعد از آن نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود را به دبیرخانه کارگروه ارسال کنند.

وی با اشاره به فلسفه وجودی کارگروه سلامت و امنیت غذایی  افزود: تا چه هنگام می‌توان بیمارستان ساخت و دارو تولید کرد؟ اگر قرار باشد مرتبا بیمار تولید شود باید به روند ساخت بیمارستان و تولید دارو تا بی‌نهایت ادامه داد، ادامه این روند سبب ایجاد هزینه مستقیم و غیرمستقیم  برای فرد و جامعه می‌شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: جامعه جهانی به این نتیجه رسیده باید از یک جایی بازتولید بیماری را متوقف و یا کند کنند، در کارگروه باید تصمیماتی و اقدامات اجرایی گرفته شود.

اکرمی بیان کرد: در طول تاریخ ثابت شده اگر دو موضوع تحرک و تغذیه سالم وجود داشته باشد بیماری اتفاق نمی‌افتد، در این کارگروه برای تغذیه و تحرک استان تصمیم‌گیری می‌کنیم که بخشی آکادمی و آموزشی و بخشی هم اقدامات اجرایی است.

وی عنوان کرد: یکی از اقدامات بررسی حدمجاز بودن سموم محصولات کشاورزی است، از اقدامات اجرایی هم بررسی اقدامات ورزش و جوانان در راستای تحرک مردم است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: در جلسات آینده مدیرکل غله استان، مدیریت شهری و روستایی استانداری هم در این جلسات شرکت کنند، هر یک از دستگاه‌های ذی‌ربط در حوزه تغذیه، سلامت و تحرک مردم استان باید برنامه‌های خود را برای کارگروه شرح دهند.

اکرمی ادامه داد:  آموزش و پرورش با همکاری دانشگاه علوم پزشکی از همان ابتدا موارد را به دانش‌آموزان یاد دهند، در این راستا آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها برنامه خود را در این زمینه ارائه دهند، همچنین جهاد کشاورزی استان هم برنامه خود را با همکاری علوم پزشکی در زمینه داشتن محصولات سالم‌تر ارائه دهد.

وی افزود: صنعت و معدن استان هم باید توضیح دهد که مردم با استفاده از اقلام خارجی به‌ویژه اقلام خوراکی خارجی که خارج از شبکه استاندارد وارد می‌شود، سلامت خود را به خطر انداخته و به جامعه ضرر می‌رسانند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: دستگاه‌ها تا پایان فرودین 98 مهلت دارند تا برنامه‌های خود را با همکاری علوم پزشکی در زمینه سلامت، تغذیه سالم و تحرک ارائه دهند، همه برنامه‌ها باید عملیاتی و قابل اندازه‌گیری باشند.

اکرمی اضافه کرد: در نخستین جلسه کارگروه در سال آینده یک گزارش از وضعیت بهداشت استان و گزارشی هم از حوزه درمان استان ارائه شود تا عیب و نقص آنها مشخص شود تا موارد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.

وی با اشاره به طرح انجمن هموفیلی استان در راستای غربالگری دانش‌آموزان گفت: انجمن هموفیلی استان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش استان طرح آموزش و غربالگری هموفیلی را در مدارس انجام دهند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon