بیش از ۶ درصد سمنهای استان مرکزی در حوزه سلامت فعالیت میکنند
رئیس هیئتمدیره خانه سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی گفت: در استان ۳۸۰ سمن وجود دارد که تا پایان سال به ۴۰۰ سمن میرسد این سمنها در ۶ حوزه مثل حوزه سلامت کار میکنند، ۶.۹ درصد از سمنهای استان در حوزه سلامت فعال هستند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، پنجاهویکمین کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مرکزی با حضور مسئولان و فعالان حوزه رسانه استان مرکزی در استانداری مرکزی به منظور بررسی موضوعات مرتبط با حوزه بهداشت، درمان و سلامت استان برگزار شد.
یدالله بادکوبه در این نشست با اشاره به تعداد سمنها و انجمنهای مردم نهاد حامی بیماران خاص استان مرکزی اظهار داشت: در استان 380 سمن وجود دارد که تا پایان سال به 400 سمن میرسد این سمنها در 6 حوزه مثل حوزه سلامت کار میکنند.
وی افزود: 6.9 درصد از سمنهای استان در حوزه سلامت بوده و جز سمنهای سرآمد و قدیمی هستند.
رئیس هیئتمدیره خانه سازمانهای مردن نهاد استان مرکزی تصریح کرد: سمن MS استان مرکزی برند بینالمللی بوده و به بهداشت و درمان استان کمک بسیار میکند.
داروی بیماران MS گران است
مدیرعامل انجمن بیماران MS استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به مشکلات و نیازهای بیماران MS استان گفت: داروهای این بیماران به وفور در سطح داروخانهها و بیمارستانی مثل ولیعصر(عج) وجود دارد اما گران هستند.
غلامعباس امیری افزود: هزینهها بسیار بالا بوده و بیماران توان تهیه دارو را ندارند، این بیماران علاوه بر دارو باید مکمل هم تهیه کنند که خارج از پوشش بیمه بوده و سبب افزایش هزینهها میشود.
وی تصریح کرد: وزارتخانه دستورالعمل حمایت از بیماران خاص را به سمنها ابلاغ کرد، در این دستورالعمل مواری مثل خدمات دندانپزشکی برای این بیماران رایگان بوده و درخواست داریم تا ارتباط لازم برای اجرای این دستورالعمل با واحد دندانپزشکی دانشگاه علومپزشکی برقرار شود.
مدیرعامل انجمن بیماران MS استان مرکزی اضافه کرد: مصوبه پسماند مواد عفونی بخش دیالیز اجرا نمیشود، درخواست مجوز کاردرمانی انجمن در دانشکده توانبخشی و ارتباط با دانشجویان کاردرمانی را داریم.
استان مرکزی نیاز به یک بخش پیوند دارد
مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی استان مرکزی هم در این نشست با اشاره به نیازها و مشکلات حوزه بیماران کلیوی گفت: استان مرکزی نیاز به یک بخش پیوند دارد، باید توجه و رسیدگی به بیماران کلیوی مثل عنوان بیماران خاص، خاص باشد.
داوود نوروزخانی افزود: باید به این بیماران کمک شود تا خاص را به صورت واقعی و بدون تفاوتی قیمت درمان و دارو داشته باشند.
در استان مرکزی 3 هزار بیمار سرطانی تحت حمایت انجمن تبسم قرار دارند
مدیرعامل انجمن تبسم( حمایت از بیماران سرطانی) استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به مشکلات و نیازهای بیماران سرطانی استان گفت: در استان 3 هزار بیمار سرطانی تحت پوشش این انجمن قرار دارند، بیشتر مشکل آنها در بحث هزینههای دارویی و درمانی آنها است.
سمیعی افزود: کمبود دارو در برخی نقاط احساس میشود برهمین اساس افراد مجبور میشوند برای تهیه دارو به استانهای همجوار مثل قم مراجعه کنند، یکی از مهمترین دغدغهها انجمن برای کمک به بیماران کمبود منابع است.
وی تصریح کرد: باتوجه به کاهش کمکهای مردمی، انجمن از کمبود منابع مالی رنج میبرد.
اجرای طرح غربالگری بیماران هموفیلی در آموزش و پرورش و دانشگاههای استان مرکزی
نماینده انجمن هموفیلی استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به مشکلات بیماران هموفیلی استان گفت: از هر 10 بیمار هموفیلی 9 بیمار شناسایی نشده، باتوجه به اقدامات و تمهیدات انجام شده افزایش بیمار هموفیلی از سوی افراد شناخته شده نبوده و این افزایش از سوی افرادی ناآگاه از بیماری خود است.
فاطمه رضایی افزود: به دنبال اجرای طرح غربالگری هموفیلی در آموزش و پرورش استان و دانشگاههای استان هستیم تا بتوانیم بیماران مبتلایی که از بیماری خود اطلاع ندارند را شناسایی شوند.
اجرای طرح ارتقای سلامت محصولات کشاورزی در شهرستان فراهان
نماینده جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به طرح ارتقای سلامت محصولات کشاورزی گفت: هشت محصول برای این طرح انتخاب شده که جهاد کشاورزی استان سال آینده کشت پایلوت سیبزمینی را به سبب پتانسیل بالا آغاز میکند.
بنیجمالی افزود: در صورت تامین اعتبارات اجرای طرح را با جدیت دنبال میکنیم، شهرستان فراهان منطقه پایلوت کشت سیبزمینی با سموم کم در سال آینده است.
انتهای پیام/ ع