۱۴ هزار خانوار جدید تحت پوشش کمیته امداد خراسان شمالی قرار گرفتند
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان خراسان شمالی از افزایش تعداد خانوارهای معیشتبگیر این نهاد از ابتدای سال ۹۷ خبر داد.
حمید خوجانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، اظهار داشت: 43300 خانوار تحت پوشش کمیته امداد در استان هستند. تعداد افراد تحت پوشش این نهاد در استان بیش از 70 هزار نفر است که از این تعداد 55 درصد در روستاها و 45 درصد در شهرهای خراسان شمالی حضور دارند.
وی افزود: از ابتدای سال تا کنون 14300 خانوار به خانوادههای معیشتبگیر تحت پوشش کمیته امداد استان افزوده شده است. تشخیص خدمات و مشکلات مددجویان در حوزه حمایت و سلامت خانواده قرار میگیرند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان گفت: خانوادههای دچار فوت سرپرست و یا افرادی که سرپرست آنان بیماری داشته باشد و یا سرپرست دچار اعتیاد و یا طلاق باشند بر اساس تشخیص کمیته امداد کمیته تحت پوشش قرار میگیرند. البته خدمات در راستای توانمندسازی انجام میشود و بر اساس توانمندی که فرد کسب میکند، افراد را از پوشش خارج میشوند.
خوجانی تصریح کرد: هزینههای درمان افراد تحت پوشش کمیته امداد برای مددجویان در شهرهای بالای بیست هزار نفر با ارائه کارت بیمه درمانی پرداخت میشود و در مناطق روستایی نیز کارت بیمه سلامت این کار را انجام میدهد. بیمه خانوادههای تحت پوشش برای تمام خانوادهها انجام شده است.
وی افزود: تمام مددجویان شهری بالای 20هزار نفر دارای بیمه امداد هستند و تمام مددجویان استان که تعدادشان بیشتر 70 هزار نفر است، دارای بیمه تکمیلی نیز هستند.
معاون کمیته امداد استان ادامه داد: اگر فردی به حدی از توانمندسازی برسد که نیازهای خود را تأمین کنند از خدمات امداد و سایر نهادهای حمایتی خارج میشوند. در واقع خدمات امداد بهصورت مقطعی است. برای اشتغال مددجویان حتماً افراد باید دورههای اشتغال را ببیند و بدین ترتیب از چرخه امداد خارج میشوند.
خوجانی با اشاره به مراحل ورود و خروج افراد از چرخه امدادرسانی کمیته اظهار داشت: خارج شدن افراد از چرخه امداد و قطع مستمری، مستلزم انجام مراحل کارشناسی است که مددکاران و کارشناسان کمیته امداد باید این موضوع را که فرد قادر به تأمین معاش هست، تأیید کنند.
وی افزود: خدماترسانی به خانوادههای زندانیان استان نیز انجام میشود. در روند خدمترسانی امداد، ویژگیهای سنی و توان افراد سنجیده شده و افراد در بدو ورود توجیه میشوند که در کدام چرخه از امداد خدمات میگیرند. برخی از مددجویان حضور دارند که خدمات اشتغال دریافت میکنند اما مستمری نمیگیرند.
انتهای پیام/ ت*