مسئول بسیج اساتید سپاه استان مازندران: ساختار پژوهشی وزارت علوم مقالهنگر است
مسئول بسیج اساتید سپاه کربلای مازندران با اشاره به تشکیل اندیشکدههای دانشی در دانشگاههای استان گفت: ساختار پژوهشی وزارت علوم مقالهنگر است و نتیجه آن کارآفرینی نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، با شکلگیری سازمان بسیج مستضعفین نهادهای بسیج اقشار در سپاه پاسداران شکل گرفته که نقشی اثرگذار در فعالیتهای تخصصی مشاغل داشته و توفیقاتی در این عرصهها داشتند.
یکی از این نهادهای موثر در سازمان بسیج مستضعفین، سازمان بسیج اساتید بوده که در همه استانهای کشور دفاتر آن فعال بوده است. به منظور آشنایی بیشتر با فعالیت این نهاد مقدس و انقلابی، دفتر تسنیم مازندران میزبان مجتبی بلباسی رئیس سازمان بسیج اساتید مازندران بوده است.
مجتبی بلباسی رئیس سازمان بسیج اساتید سپاه کربلای مازندران در این گفتوگو با اشاره به اینکه بسیج اساتید در سال 79 با ابلاغیه شورای انقلاب فرهنگی تشکیل و در سال 81 فعالیت خود را در استان آغاز کرد اظهار داشت: تاکنون حدود 35 کانون و دفتر بسیج اساتید در سطح دانشگاههای بزرگ استان راهاندازی و بیش از سه هزار نفر در سامانه سازمان پذیرش شدند.
وی افزود: دبیرخانه منطقهای و تخصصی دانشگاههای دولتی، آزاد، فنی و حرفهای، پیام نور، علمی و کاربردی و دانشگاه غیرانتفاعی بسیج اساتید در مازندران راهاندازی شد.
بلباسی بیان کرد: از مجموع شش هزار و 500 عضو هیئت علمی و مدرسان دانشگاههای استان برنامه گستردهای در حوزه تربیتی، بصیرتی، معرفتی و مهارتی پیشبینی و اجرا و در سال 98 و آغاز دهه پنجم انقلاب در کنار راهاندازی مجمع و شورای بسیج اساتید از قدرت دانشی آنان در حوزههای مختلف از دانشگاههای مختلف بهرهگیری میشود.
مسئول بسیج اساتید مازندران گفت: در زمینه کشاورزی در محصول استراتژیک گندم جو و محصولاتی که در حوزه دامپروری شیر، لبنیات، پروتئین، گوشت، مرغ، ماکیان، گاو، گوسفند و محصولات غذایی این بخش از صنایع تبدیلی بتوانیم از ظرفیت دانشی بسیج استفاده کنیم.
بلباسی ادامه داد: جشنواره دو سالانه علمی پژوهشی بسیج اساتید برگزار که سال بعد در این جشنواره به آسیبهای جدی استان مدیریت بحران آب، مدیریت پسماند و در حوزه اجتماعی هر کدام از آسیبها به یک دانشگاه واگذار شد و در حال مطالعه هستیم. برنج روشن که به عنوان محصول دانشی است امسال آثار خوبی در سطح دانش کشاورزی استان ایجاد کرد.
وی گفت: در حوزه علوم انسانی بسیج اساتید حرفی برای گفتن دارد ما همچنان به وزارت علوم معترض هستیم از باب اینکه ظرفیت علوم انسانی اسلامی را فعال نکردیم و محتوای درسی را که در کمیسیونهای مختلف وزارت علوم به تصویب میرسد عموما محتوای علوم انسانی وابسته به محتوای علوم انسانی غربی است در صورتی که ظرفیت موسسات، پژوهشکده وابسته به حوزه علمیه، دانشگاه علوم رضوی و وابسته به دانشگاه امام حسین(ع) و امام صادق(ع) وجود دارد همچنان معطل تصمیمات مقامات وزارت علوم است که در شبکه علوم انسانی دانشگاهی ما وارد شود.
رئیس سازمان بسیج اساتید مازندران تصریح کرد: در حوزه کارآفرینی که از مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاهها است تا نسل چهارم بتواند به کمک اشتغال و کارآفرینی جامعه بیاید ما ارتباطات خوبی با مراکز علمی کاربردی با دانشکده فنی و حرفهای برقرار کردیم دو برنامه راهبردی با دانشگاهها پیشبینی و آغاز کردیم و سال آینده نیز ادامه میدهیم.
بلباسی افزود: تفاهمنامهای با 14 دانشگاه آزاد استان و به تفکیک با 14 سپاه شهرستان که هر کدام در زمینه کمک به جلو کاهش مسائل و آسیبهای اجتماعی شهر خودشان گام بردارند و در این زمینه بسیج اساتید تلاش کرد در قالب مشاوره کارگاهی، آموزشهای لازم را در کاهش و رفع بزهکاری مانند طلاق، اعتیاد و آموزش درست سبک زندگی اسلامی در شهرهای قائمشهر، آمل، چالوس، تنکابن و بهشهر برگزار کرد.
وی گفت: اساتید پای درد دل مردم بنشینند و با نگاه مردمی به تدریس مشغول شوند که در این زمینه برای کمک به اشتغال و اقتصاد کارآفرینی در روستاها تفاهم نامهای با 11 دانشکده فنی و حرفهای و هفت ناحیه سپاه شهرستان منعقد شد و در سال آینده نیز ادامه دارد تا به نقطه اوج و رشد خود دست یابد.
مسئول بسیج اساتید سپاه کربلای مازندان گفت: برای ارتقا سطوح مختلف جامعه باید از ظرفیت پرتحرک و پرهیجان دانشگاهها استفاده شود تا جوانانی در تراز انقلاب اسلامی، کارآفرین، اشتغالزا، سیاستشناس، آگاه، استکبارستیز و انقلابی تحویل جامعه دهیم.
وی ادامه داد: از وزارت علوم نیز خواستیم در آئیننامه ارتقای هیئت علمی اساتید ملاکشان تنها تولید مقالات علمی نباشد بلکه به تولید فناوری و کارآفرینی از طریق اساتید نیز توجه کنند.
بلباسی افزود: در 40 سالگی انقلاب 169 نفر از اساتید جوان که بعد از انقلاب به درجه دانشیاری، استادی و مربی در دانشگاهها رویش و اوج گرفتند شناسایی و به مناسبت چهل سالگی انقلاب، در یکی از دانشگاههای استان به مناسبت 40 سالگی انقلاب از40 استاد تقدیر شد.
وی با اشاره به نقش مهم حوزه و دانشگاه در پیروزی انقلاب و حرکت منسجم در این چهل سال، گفت: در ماموریت هفتگانه بسیج اساتید ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی دو بحث وحدت حوزه و دانشگاه و مشاوره به دانشجویان مطرح بوده و تلاش شد برای نزدیکی گفتمان علمی، پژوهشی این دو مرکز مهم حضور حوزویان در دانشگاهها به عنوان مربی، استاد همچنین حضور اساتید دانشگاهها در حوزه را افزایش دهیم.
این مسئول بسیجی بیان کرد: ساختار پژوهشی وزارت علوم به جای اینکه کارآفریننگر باشد مقالهنگر است و متاسفانه هماهنگی منسجمی میان وزارت علوم و معاونت علم و فناوری وجود ندارد. هزار میلیارد تومان اعتبار در صندوق نوآوری معاونت علم و فناوری نهاد ریاست جمهوری وجود دارد اما تولید علم در وزارت علوم است که این ناهماهنگیها موجب هدر رفت منابع میشود که مطالبات جدی بسیج اساتید پیگیری و مدیریت این امر است.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک ظرفیت درونی و بیرون دانشگاهها در تربیت مدیران دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی موفق باشیم و با پشتیبانی و اطاعت بیچون چرا از ولایتفقیه در مسیر توسعه و پیشرفت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران گام برداریم.
انتهای پیام/ح