کشت زعفران و گیاهان دارویی در اردبیل توسعه می‌یابد


کشت زعفران و گیاهان دارویی در اردبیل توسعه می‌یابد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل گفت: توسعه کشت محصول اقتصادی زعفران و انواع گیاهان دارویی در شهرستان اردبیل در دستور کار بوده و در این زمینه اقدامات و حمایت‌های لازم انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی حسین احدی عالی پیش از ظهر امروز در جلسه بررسی توسعه کشت محصولات اقتصادی در اردبیل اظهار داشت:  توسعه کشت محصول اقتصادی زعفران و انواع گیاهان دارویی در شهرستان اردبیل در دستور کار بوده و در این زمینه اقدامات و حمایت‌های لازم انجام می‌شود.

وی افزود: توسعه کشت گیاهان دارویی در راستای تحقق اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تغییر الگوی کشت و مقابله با بحران کم آبی و ضرورت کشت گیاهان مقاوم به کم آبی انجام می‌شود.

احدی عالی بیان کرد: امسال حدود هفت هکتار از اراضی این شهرستان به کشت زعفران اختصاص یافته است و بالغ بر 40 هکتار انواع گیاهان دارویی از جمله نعناع فلفلی، نعناع سبز، سرخار گل، همیشه بهار، خارمریم، کدو طبی، زیره سیاه و گل محمدی در نقاط مختلف شهرستان کشت شد که در مقایسه با سطح کشت سال گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل در مورد میزان تولید این محصولات گفت: امسال نزدیک به 14 کیلوگرم زعفران خشک شده با کیفیت بالا و بیش از 460 تن انواع گیاهان دارویی از مزارع این شهرستان برداشت شده است.

وی با تاکید بر ضرورت و مزایای کشت گیاهان دارویی تصریح کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی به دلیل نیاز آبی پایین و دارا بودن صرفه اقتصادی بالاو نقش مهم آن در اشتغالزایی و درآمدزایی بخش کشاورزی بسیار با اهمیت است و به کشاورزان توصیه می‌شود کشت زعفران، گل محمدی و سایر گیاهان دارویی سازگار با منطقه را در برنامه کشت خود قرار دهند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل افزود: با توجه به اینکه این شهرستان از شرایط آب و هوایی مناسب برای توسعه کشت زعفران و انواع مختلف گیاهان دارویی برخوردار است در تلاش هستیم با اجرای برنامه‌های آموزشی و ترویجی و توصیه‌های کارشناسان این مدیریت، سطح کاشت و تولید گیاهان دارویی را سال به سال در منطقه افزایش دهیم.

6500 هکتار از اراضی اردبیل زیر کشت حبوبات پاییزه رفت

مسئول زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز اظهار کرد: 6 هزار و 500 هکتار از اراضی استان امسال به صورت پائیزه به زیر کشت انواع حبوبات رفته است که یکی از مهمترین عوامل ترغیب بهره‌برداران به کشت انتظاری حبوبات این است که  از حداکثر رطوبت خاک  استفاده بشود و استفاده بهینه از آب کشاورزی به عمل آید و حداکثر بهره‌وری را کشاورزان بتوانند از حداقل آب مصرفی داشته باشند.

سیدغفور آقایی افزود: ارقام  نخود منصور، عادل، هاشم و غیره در سطح استان در بین زارعان ترویج شده است و این ارقام سازگاری خوبی با شرایط مختلف آب و هوایی استان دارند و به دلیل کارایی بالا در مصرف آب کشاورزی ارقامی بسیار مناسب برای کشت انتظاری در استان به شمار می‌روند.

وی تصریح کرد: سیاست توسعه کشت انتظاری و یا زندانی حبوبات در دستور کار مدیریت زراعت استان قرار دارد و یکی از موفق‌ترین طرح‌هایی است که در بخش زارعت در حال اجراست چرا که از یک طرف باعث مدیریت بهینه در مصرف آب کشاورزی می‌شود و از طرف دیگر زمینه‌ساز افزایش تولید و عملکرد در واحد سطح می‌شود.

مسئول زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: توصیه ما نیز به کشاورزان این است که ارتباط تنگاتنگی با کارشناسان زارعت و ترویج مدیریت‌های جهاد کشاورزی محل زندگی خود داشته باشند و به توصیه‌ها و راهنمایی‌های آنان عمل کنند.

آقایی بیان کرد: یکی از معضلات مهمی که کشاورزان در کشت انتظاری با آن روبه‌رو هستند رویش سریع علف‌های هرز در مزارع حبوبات است که آن هم با توصیه علف‌کش‌های انتخابی به راحتی مهار می‌شود و به همین دلیل نیز حبوبات‌کاران استان نباید هیچ گونه نگرانی از این بابت داشته باشند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon