گزارش یک جشن: روایتی از نخستین‌‌های بانوان جانباز و اعتراض به شهیدی+فیلم

گزارش یک جشن: روایتی از نخستین‌‌های بانوان جانباز و اعتراض به شهیدی+فیلم

بعد از سال‌ها بنیاد شهید و امور ایثارگران در یک اقدام کم‌نظیر، مراسم روز زن را به بانوان جانباز اختصاص داده است. مراسم، یک جشن شاد و خاطره‌انگیز با نام «جشن شمیم کوثر» بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، جشن شمیم کوثر، مراسم تجلیل از بانوان جانباز و خانواده شهدا و ایثارگران به مناسبت روز بزرگداشت مقام زن روز گذشته، ششم اسفند ماه 97 با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، حجت‌الاسلام سید محمدعلی شهیدی محلاتی نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و حجت الاسلام کاویانی معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه هنری برگزار شد. حاشیه‌هایی از برگزاری این جشن در ادامه می‌آید:

* بعد از سال‌ها بنیاد شهید و امور ایثارگران در یک اقدام کم نظیر، مراسم روز زن را به بانوان جانباز اختصاص داد. مراسم، یک جشن شاد و خاطره‌انگیز با نام «جشن شمیم کوثر» است. از طرفی باید از بنیاد به خاطر این اقدام تحسین‌برانگیز قدردانی کرد و از طرفی باید پرسید چرا چنین اقدامی اینقدر دیر انجام شده است؟ تا جایی که خود رئیس بنیاد شهید، حجت‌الاسلام شهیدی در میان سخنانش می‌گوید: «برای نخستین‌بار توانستیم بانوان جانباز را در چنین مراسمی تقدیر کنیم...».

مراسم یک «نخستین بار» دیگر هم دارد و آن هم نخستین حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در جمع ایثارگران است.

 

* مراسم یک «نخستین‌بار» دیگر هم دارد و آن هم نخستین حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در جمع ایثارگران است. معصومه ابتکار این‌بار سخنران مراسمی با حضور بانوان ایثارگر بود.

* معاونت فرهنگی بنیاد در پیام خوشامدگویی کوتاه خود به نکته مهمی در مورد بانوان جانباز اشاره کرد. او گفت: «تأثیر عوارض جانبازی در زنان و مردان متفاوت است و پیامدهای مجروحیت در یک زن قابل قیاس با عوارض در زنان نیست؛ از این جهت باید رویه خدماتی که به صورت مشترک برای زنان و مردان پیش بینی شده است، همسان‌سازی و تطبیق با موقعیت صورت بگیرد.»

تاثیر عوارض جانبازی در زنان و مردان متفاوت است و پیامدهای مجروحیت در یک زن قابل قیاس با عوارض در زنان نیست. از این جهت باید رویه خدماتی که به صورت مشترک برای زنان و مردان پیش بینی شده است، همسان سازی و تطبیق با موقعیت صورت بگیرد

 

 

* گلون شجاعی چراتی، از استان مازندران یک بانوی جانباز بود که در درگیری با منافقان مجروح شده بود. او بعد از روایت نحوه جانباز شدنش دو نکته را یادآور شد که تشویق و تحسین حضار را برانگیخت؛ ابتدا وقتی گفت: « ما جانباز نیستیم ما در مقایسه با کسانی که در راه انقلاب دست‌ها و پاهای خود را داده و قامتشان همانند یک طفل کوتاه شده است جانباز نیستیم. به والله قسم که در روز قیامت باید جوابگوی تک‌تک جانبازان باشیم...» و بار دیگر وقتی درخواست دیدار بانوان جانباز را با رهبر معظم انقلاب کرد. گلون شجاعی از مسئولین تقاضای رسیدگی به چند امور از جمله بهداشت فردی بانوان جانباز، مشکلات مالی آنان و ارتقای شغلی‌شان را داشت و تقاضا کرد تا اردوهای قدیمی که برای این جانبازان برقرار بود، دوباره پا بگیرد و حداقل سالی یک‌بار بنیاد اردوهای بانوان جانباز را برقرار کند.

* مهوش شهره هم جانباز ترور شهر گنبد کاووس بود که در درگیری با منافقان در سال 58 مجروح شده بود. او با بیان اینکه 40 سال است جانباز است و در این سال‌ها 11 بار تحت عمل جراحی قرار گرفته به نحوه مجروحیتش اشاره کرد. شهره با کوتاه کردن سخنانش به سوی معصومه ابتکار رفت تا نامه‌اش به روحانی را به دست معاون رئیس جمهور برساند.

*حسین حقیقی به عنوان یک خواننده به مراسم دعوت شده بود تا دو ترانه از کارهای دیده شده‌اش را بخواند. او بعد از خواندن قطعه معروف «سلام به آینده» که در فرودگاه مهرآباد اجرا شده بود، رو به حضار گفت: «این نظام 40 ساله شد و ادامه خواهد داد؛ اگر مسئولین نظام را زمین نزنند. خدا شر مسئولان بی‌کفایت را از سر کشور کم کند. امیدوارم جشن 120 سالگی انقلاب را برگزار کنیم.» این جملات حقیقی تشویق ممتد حاضران را در پی داشت.

* فریده پزشکی، جانباز واقعه بمباران مدرسه دخترانه زینبیه هم پشت تریبون آمد و با حالتی بغض‌آلود و با لهجه شیرین آذری‌اش ماجرای تلخ بمباران مدرسه را روایت کرد و با این خاطرات جمع را تحت تأثیر قرار داد.

* در پایان مراسم 20 تن از بانوان جانباز به نمایندگی از هشت هزار بانوی جانباز در سراسر کشور تجلیل شدند. در میان این 20 تن اگرچه جانبازان بسیاری از شهرستان‌ها در عین آفرینش حماسه‌های ماندگار، گمنام بودند اما نام‌های آشنایی همچون بهجت قاسمی همسر شهید هسته‌ای شهریاری که در واقعه ترور همراه او حضور داشت، آزاده جانباز فاطمه ناهیدی و جانباز پروین سلیحی همسر شهید لبافی‌نژاد هم دیده می‌شد.

* رئیس بنیاد شهید در میان سخنانش که بعد از مراسم تجلیل صورت گرفت، از آشنا کردن بچه‌های نسل جدید با فرهنگ ایثار سخن گفت. او در میان سخنانش از داستان حسین فهمیده، نوجوان 13 ساله‌ای گفت که نارنجک به خودش بسته و زیر تانک دشمن می‌رود. داستانی که فرزندان ما در کتاب‌های درسی خوانده‌اند. بعد از آن به داستان پسرکی اشاره کرد که با فرو بردن انگشتش در سوراخ سد فداکاری کرد و این درس نیز در کتب درسی گنجانده شده است؛ البته حجت‌الاسلام شهیدی به این موضوع که سال‌هاست داستان پطروس فداکار به خاطر زیر سؤال رفتن صحت داستان از کتب درسی حذف شده است، اشاره‌ای نکرد.

* وقتی رئیس بنیاد شهید و معاون رئیس جمهور می‌خواست سخنانش را به اتمام برساند، یکی از زنان حاضر در جلسه به نشانه اعتراض بلند شد و خطاب به شهیدی محلاتی گفت که چرا همیشه برنامه‌های مادران شهدا باید غم و غصه و گریه باشد و در چنین روزی از مادران شهدا یاد نشود. شهیدی هم خطاب به معاونت فرهنگی بنیاد خواست به درخواست این مادران توجه شود.

 

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران