مشهد|زمینه ثبت جهانی عتبات مقدسه باید فراهم شود
طراح پروژه حرم سامرا گفت: بناهای ۳۰۰ یا ۴۰۰ ساله برای ثبت جهانی در دست اقدام قرار میگیرد که در این رابطه عتبات ما باید با سابقه بنای ۱۰۰۰ ساله به جهان معرفی و بیشتر شناسانده شوند.
هادی رضوی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس در حاشیه دومین نشست هنر و معماری اعتاب مقدسه در زمینه تاثیر بخش تاریخی حرم در بازسازی اظهار داشت: خاستگاه اولیه و حتی نهایی در توسعه، نوسازی و بازسازی، بحث تاریخی اعتاب مقدسه است.
وی افزود: گذشتگان ما در بحث طراحی به گونهای آیندهنگر عمل کردهاند که حتی امروزه به آن موضوعات توجه نمیشود، همچنین بعضا طرحهایی انجام شده است که دلیل آن کمبود امکانات نبوده بلکه پیشبینیهای موثری در این طرحها صورت گرفته است.
طراح پروژه حرم سامرا با بیان اینکه شیعه به اسناد مکتوب و مصنوع خود محتاج است، گفت: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی تحریف در تاریخ وجود دارد، علاوه بر استفاده از اسناد مکتوب باید اسناد مصنوع خودمان را همچون حرم امامان معصوم با ساختمانهایی هزار ساله حفظ و به همگان معرفی کنیم.
رضوی ادامه داد: به عنوان مثال در حرم سامرا، سرداب مقدسه به عنوان محل عبادت امام، یکی از اسناد مصنوع شیعه بوده که متأسفانه مورد بیتوجهی قرار گرفته و از بین رفته است.
طراح پروژه حرم سامرا تصریح کرد: بناهای 300 یا 400 ساله برای ثبت جهانی در دست اقدام قرار میگیرد که در این رابطه عتبات ما باید با سابقه بنای 1000 ساله به جهان معرفی و بیشتر شناسانده شوند.
رضوی در زمینه معماری حرم سامرا اظهار داشت: با توجه به اینکه ساخت عتبات به معماری ایرانیها چه در دوره صفوی و چه در دوره قاجار بازمیگردد، در این مجموعه نیز معماری ایرانی مشاهده میشود.
انتهای پیام/ش