آیت الله اراکی: حوزههای علمیه باید نقد بنیادین تمدن غرب را آغاز کنند
رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: حوزههای علمیه باید نقد بنیادین تمدن غرب را آغاز کند و این نقد را به دانشگاهها ببریم و این که تمدن غرب با زن و کودک و بنیان خانواده چه کرده مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله محسن اراکی شامگاه چهارشنبه در همایش رسالتهای حوزه و گام دوم انقلاب اسلامی که در سالن همایش مدرسه علمیه دارالشفاء برگزار شد، اظهار داشت: حوزههای علمیه باید اهتمام جدی در زمینه تبیین مدنیت اسلامی داشته باشد.
وی با بیان اینکه امروز تمدن غرب درجهان مشکلات زیادی را ایجاد کرده است، افزود: مدنیت اسلامی تعریف شده و در منابع دینی وجود دارد، برای تعریف مدنیت اسلامی ابتدا باید تمدن غرب را نقد کنیم چون این تمدن یک تمدن مبتنی بر فساد فی الارض است.
رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: یکی از بهترین فرصتهایی را که خدا در نقد تمدن غرب برای ما فراهم کرده ریاست جمهوری ترامپ است چون این رئیس جمهور به صراحت میگوید پشتیبان سرمایه داری است و هردولتی که سرمایه دار است از آن حمایت میکند.
آیت الله اراکی با بیان اینکه تمدن غربی از همه نظر عیب و مشکل است،گفت: حوزههای علمیه باید نقد بنیادین تمدن غرب را آغاز کند و این نقد را به دانشگاهها ببریم و این که تمدن غرب با زن و کودک و بنیان خانواده چه کرده مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه نقد دولتهایی که در جمهوری اسلامی سرکار آمدند باید به شکل علمی انجام شود، عنوان کرد: اینکه هردولتی سرکار بیاید و چشم بسته اقداماتی انجام دهد و خطاهای دولتهای قبلی را تکرار کند اقدام درستی نیست.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید با اقدامات خود سبب امید مردم شود، افزود: اگر مشکلی در کشور وجود دارد باید رفع شود، اگر دولت خطایی انجام میدهد باید به شکلی رفتار کند که مطمئن باشد خطا دائمی نیست و اصلاح میشود.
رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: دولت باید امید مردم باشد و اگر خطایی کرد آن را تصحیح کند ولی متاسفانه دولت به گونه ای عمل میکند که گویا خطاها را از عمد انجام میدهد.
آیت الله اراکی با اشاره به مشکلات کشور و لزوم توجه مسئولین به آن گفت: در زمان جنگ با نفت 8 دلار کشور را اداره کردیم و در سختترین تحریمها جنگ را با موفقیت پشت سر گذاشتیم، وضع ما نسبت به گذشته متفاوت شده است و وضع بهترین داریم ولی این همه داد و بی داد و ناله نباید وجود داشته باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: یکی از محوریترین مسائلی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مطرح کردند این است که مسئولین دانشگاهها و حوزههای علمیه در زمینه ساختن جامعه متمدن و پیشرفته اهتمام داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم با صداو سیما کشور را اصلاح کنیم موفق نمیشویم، افزود: صداوسیما گزارش تهیه میکند و خبرنگار تا مرز میرود و روشن میکند که سوخت در حال قاچاق است و در جای دیگر میرود و نشان میدهد گوسفندان در حال قاچاق شدن است این سؤال پیش میآید که اگراین موضوعات در صداوسیما پخش میشود چرا نیروی انتظامی برخوردی نمیکند، یعنی چشم نیروی انتظامی ما کم سو است و این قاچاق را مشاهده نمیکند، باید گزارشی تهیه شود و در اختیار مسئولان قرار بگیرد.
آیت الله اراکی با بیان اینکه باید طرحی برای ساختار مدیریتی سالم ارائه دهیم، گفت: بهترین مردم دنیا در ایران وجود دارند و اگر مردم دیگری غیر ایران بودند با توجه به این اوضاع آشفته وضعیت بدتر میشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: باید ساختار اداره سالم را تعریف کرده و معیارها و مدیران و مسئولیتها و وظایف را تعریف کنیم، مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اتمام حجت کردند و یکی از وظایفی که حوزههای علمیه بر عهده دارند این است که تئوری تمدن اسلامی و ساختار عملی مدیریتی تمدن اسلامی ترسیم و ارائه شود.
انتهای پیام/ش