آیت‌الله مکارم شیرازی: پژوهشگران از خودستایی در نوشتن بپرهیزند


آیت‌الله مکارم شیرازی: پژوهشگران از خودستایی در نوشتن بپرهیزند

مرجع تقلید شیعیان خودستایی در نوشتن را موردانتقاد قرار داد و گفت: باید به مخاطب احترام گذاشت و نباید از مقام یک مدیرکل ویا استاد دست به نوشتن زد، روان‌نویسی را باید از قرآن کریم یاد گرفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه نخستین همایش ملی کتاب سال بانوان که در سالن همایش بیداری اسلامی جامعه الزهرا(س) برگزار شد، با بیان اینکه مسئله قلم و خط تاریخ‌ساز زندگی بشر بوده است، اظهار داشت: در قرآن مجید اهمیت فوق‌العاده‌ای به قلم و خط داده‌شده است.

وی با اشاره به دوران جاهلیت گفت: در این دوران می‌گویند تعداد کسانی که نوشتن و خواندن می‌دانستند بسیار اندک بود و تقریباً تمامی افراد آن جامعه بی‌سواد بودند، در چنین شرایطی پیامبر اکرم(ص) به بعثت رسیده و نخستین بار درباره خلقت و سپس در مورد قلم و آموزش سخن می‌گوید.

مرجع تقلید شیعیان معجزه علمی پیامبر اکرم(ص) را مورداشاره قرار داد و افزود: در حدیثی معروف از امام صادق(ع) آمده: بنویسید، چراکه زمانی می‌آید که تنها مرجع انسان‌ها کتاب‌هایشان می‌شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه بیان و قلم دو وسیله انتقال علوم و دانسته‌های انسان به دیگران است، تصریح کرد: آنچه ماندگار است همان قلم و آثار قلم بوده و بیان نیز به‌وسیله قلم ماندگار می‌شود، بنابراین می‌بینیم از میان این دو آنچه ماندگار بوده قلم است.

وی با اشاره به نخستین همایش ملی کتاب سال بانوان گفت: ارسال 600 اثر از بانوان به این همایش  کار بسیار ارزشمندی است که باید موردتوجه قرار بگیرد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم گردآوری و نوآوری آثار را مورداشاره قرار داد و ابراز کرد: نوشتن تفسیر نمونه به‌واسطه یک درخواست بود که دیدیم در این عرصه جای خالی آن احساس می‌شود، آنجایی که تکرار مکررات باشد کار درستی نیست.

آیت‌الله مکارم شیرازی با تأکید بر روان‌نویسی عنوان کرد: برخی معتقدند باید پیچیده نوشت تا بگویند سطح فرد بالا است، در هیچ خانه‌ای نیست که تقریباً تفسیر نمونه نباشد و این اثر به  زبان روانی نوشته‌شده است.

وی بیان کرد: هر نوشته‌ای مخاطبی دارد و از ابتدا باید مشخص کرد مخاطب اثر نوشته‌شده چه کسی است سپس اقدام به نوشتن کنیم، در نوشتن مخاطب باید قبلاً تعیین شود و بر اساس فکر و بیان مخاطب نوشته شود.

مرجع تقلید شیعیان خودستایی در نوشتن را موردانتقاد قرار داد و گفت: باید به مخاطب احترام گذاشت و نباید از مقام یک مدیرکل ویا استاد دست به نوشتن زد، روان‌نویسی را باید از قرآن کریم یاد گرفت چراکه بسیاری از مسائل را قرآن کریم به‌صورت سؤال ذکر می‌کند و وجدان مخاطب را مورد سؤال قرار می‌دهد.

آیت‌الله مکارم شیرازی تأکید کرد: در قرآن کریم از استفهام بسیار استفاده‌شده که از خود مخاطب می‌خواهد جواب سؤال را خودش بدهد و از بعد دستوری با مخاطب سخن نگفته است، همچنین در نوشته آثار ریاکاری نباید باشد و خلوص در آثار نوشته‌شده نباید باشد و قصد انسان نباید خودستایی و به رخ کشیدن باشد.

وی با نقل حدیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص) تأکید کرد: باید سعی شود نه‌تنها در گفته‌ها بلکه در همه شرایط کار تنها برای خدا باشد، در این صورت است که کار رشد و نمو پیدا می‌کند.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: امیدوارم همه صاحبان قلم شوید و در سایه قلم بتوانید وظایف خود را انجام دهید.

انتهای پیام

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon