جمعیت سالمند اردبیل به ۳۵۰ هزار نفر افزایش می‌یابد


جمعیت سالمند اردبیل به 350 هزار نفر افزایش می‌یابد

مدیرکل ثبت احوال ‌اردبیل گفت: با توجه به آمارهای موجود جمعیت سالمند استان ‌که در حال حاضر ۱۰۰ هزار نفر بوده تا ۲۰ سال آینده به ۳۵۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جلسه شورای راهبردی جمعیت استان اردبیل با حضور مسئولان مربوطه در این حوزه ظهر امروز در اردبیل برگزار شد که تاکید اساسی در این جلسه بر تسهیل در امر ازدواج جوانان و افزایش جمعیت در استان بود.

جمعیت استان اردبیل از نظر میانگین و هرم سنی رو به پیری می‌رود

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل در این جلسه اظهار داشت: با توجه به کاهش زاد و ولد در سطح استان و افزایش جمعیت سالمندی بسیاری از نگرانی‌ها و دغدغه‌ها در این حوزه وجود داشته به طوری که در حال حاضر جمعیت استان با این روند از نظر میانگین و هرم سنی رو به پیری می‌رود.

اسد حسن‌زاده بیان کرد: با توجه به آمارهای موجود و پیش‌بینی‌های انجام شده جمعیت سالمند استان اردبیل که در حال حاضر 100 هزار نفر بوده تا 20 سال آینده به 350 هزار نفر افزایش خواهد یافت و با توجه به این امر باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای خدمات‌رسانی به این قشر از هم اکنون انجام شود.

وی از افزایش طلاق در استان خبر داد و گفت: طلاق در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته که این امر نگران‌کننده بوده و برای کاهش آمار طلاق در استان نیازمند ارائه آموزش‌های اجتماعی و آگاهسازی‌های پیش از ازدواج در استان هستیم.

مدیرکل ثبت احوال استان اردبیل ترویج ازدواج آسان و زندگی سالم در تمامی گروه‌های سنی را با جذب مشارکت‌های مردمی ضروری دانست و تصریح کرد: در کنار افزایش طلاق، ازدواج نیز سیر صعودی گرفته است.

حسن‌زاده با اشاره به کاهش میزان ولادت در استان اردبیل در سال‌ گذشته نسبت به سال‌های گذشته افزود: میزات وفات نیز در این مدت در نوسان بوده و در سال‌های اخیر با اعمال سیاست‌های بهداشتی و مراقبتی توسط نهادهای مربوطه بیماری‌های واگیردار خاص غیرقابل کنترلی که سلامت جامعه را تهدید کند وجود ندارد.

وی درمورد ثبت وقایع حیاتی نیز بیان کرد: در سال‌های گذشته ثبت وقایع حیاتی در استان با تاخیر انجام می‌شد اما با اقدامات و توسعه زیرساخت‌های توانسته‌ایم ثبت این وقایع را حداکثر به 15 روز کاهش دهیم.

تسهیل در ازدواج جوانان بستر افزایش جمعیت را فراهم می‌کند 

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل نیز در این جلسه اظهار کرد: با توجه به کاهش زاد و ولد در سطح استان در سال‌های اخیر باید سیاست‌های جمعیتی به کار گرفته شده و در راستای افزایش جمعیت در استان اقدامات اساسی انجام شود.

شهریار شیری آراسته فرهنگسازی افزایش زاد و ولد در کنار تسهیل در ازدواج جوانان را از راهکارهای افزایش جمعیت دانست و گفت: باید شرایط ازدواج کم‌دغدغه و مناسب در اردبیل نهادینه شده و بسترهای فرهنگی برای تسهیل در ازدواج آسان فراهم شود تا با افزایش ازدواج در کنار رشد جمعیت شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز باشیم.

وی با اشاره به نقش سیاستگذاران در حوزه فرهنگی برای فراهم کردن بسترهای ازدواج در بین جوانان تصریح کرد: در حال حاضر بحران جمعیتی به یکی از چالش‌های اساسی در جامعه تبدیل شده که برای رفع این بحران باید زوایای مختلف ازدواج و طلاق بررسی شده و مشکلات در این زمینه برطرف شود.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل تسهیل فرایند ازدواج در استان را نیازمند مشارکت و برنامه‌ریزی مناسب دانست  و بیان کرد: باید الزامات افزایش جمعیت تعریف شده و ابعاد مختلف این موضوع در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مشخص شود که از برنامه‌های مهم در این زمینه باید بهبود آمار ازدواج باشد.

شیری آراسته افزود: تامین مسکن، شغل و حل مسائل فرهنگی و اجتماعی جوانان باید مورد توجه قرار گرفته و در کنار تلاش برای افزایش ازدواج در استان باید آموزش‌های لازم نظیر آموزش مهارت‌های زندگی به جوانان ارائه شود تا شاهد کاهش طلاق نیز باشیم.

وی با اشاره به روند کاهشی فرزندآوری گفت: این امر سبب می‌شود تا در آینده با بحران جمعیت روبه‌رو شویم و برای جلوگیری از این امر باید قدامات تخصصی انجام شده و از کاهش جمعیت که یکی از ارکان اقتدار و امنیت بوده پیشگیری کنیم.

راه‌اندازی 6 مرکز نگهداری از سالمندان در اردبیل

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اردبیل نیز در این جلسه اظهار کرد: در راستای ارائه خدمات به سالمندان در سطح استان تاکنون چهار مرکز شبانه‌روزی نگهدری از سالمندان راه‌اندازی شده و اقدام به حمایت از سالمندان با ارائه خدمات مناسب به آنها می‌کنند.

طاهره رزاق‌پور افزود: از این تعداد دو مرکز مربوط به سالمندان مرد و دو مرکز نیز مربوط به سالمندان زن بوده که به صورت شبانه‌روزی از این افراد نگهداری می‌کنند و در هر یک از این مراکز 50 سالمند زندگی کرده و از خدمات ارائه شده بهره‌مند می‌شوند.

وی با اشاره به فعالیت دو مرکز روزانه نگداری از سالمندان در سطح استان بیان کرد: یکی از این مراکز در اردبیل و دیگری در مشگین‌شهر بوده که در مرکز اردبیل 100 سالمند و در مرکز مشگین‌شهر 50 سالمند نگهداری می‌شوند.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اردبیل افزایش جمعیت سالمندان در استان را نیازمند برنامه‌ریزی برای ارائه خدمت مناسب به این قشر دانست و تصریح کرد: با توجه به رشد نرخ جمعیت سالمندان در استان باید از هم‌اکنون در راستای خدمات‌رسانی مناسب به این قشر در آینده برنامه‌ریزی اساسی انجام شود.

رزاق‌پور با تاکید بر توسعه زیرساخت‌های خدمات‌رسانی در استان برای سالمندان گفت: در حال حاضر میانگین جمعیت سالمندان در استان بالاتر از میانگین کشوری بوده که این امر برنامه‌ریزی برای خدمات‌دهی به این قشر را می‌طلبد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon