لزوم کاهش ۳۶ درصدی تلفات جاده‌ای تا پایان برنامه ششم توسعه

لزوم کاهش 36 درصدی تلفات جاده‌ای تا پایان برنامه ششم توسعه

جانشین فرمانده ناجا گفت: در پایان برنامه ششم توسعه تلفات رانندگی باید ۳۶ درصد کاهش پیدا کند، اگر به کران بالا این عدد را گرد کنیم باید سالی دو هزار کشته از تلفات رانندگی کم شود چون در سال ۹۶ و ۹۷ اتفاقی روی نداد.

به گزارش خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سردار ایوب سلیمانی در همایش روسا و مدیران پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه پلیس هرچند از ابزار قانون برخوردار است، نه گرفتار خودبرتربینی می‌شود و نه ضعف در مقابله با مجرمان دارد، اظهار کرد: پلیس در معرض هجمه‌های دشمنان انقلاب اسلامی است.

جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: در تمام دنیا به پلیس احترام گذاشته می‌شود اما در یکی دو سال اخیر شاهدیم برخی‌ها که در همه جبهه‌ها از انقلاب اسلامی شکست خوردند در فرصت‌هایی به پلیس راهور که بدون اسلحه مشغول انجام وظیفه است تعرض کرده یا احترام آنها را نگه نمی‌دارند.

وی افزود: در حادثه‌ای که دو شب قبل روی داد، پلیس صرفنظر از موضوع، در نیمه‌های شب حین انجام وظیفه به فردی که خلاف قانون عمل کرد و سرعت غیرمجاز داشت، تذکر داد اما فرد مقابل با عدم تمکین به قانون در مقابل پلیس ایستاد که پلیس با صلابت انجام وظیفه کرد.

سلیمانی ادامه داد: این فرد اتفاقی که در یک اتوبان خلوت روی داد را در معرض دیدگان قرار داد آیا این چیزی جز روحیه قانون‌گریزی است، پدیده‌ای اخیراً در اجتماع به وجود آمده و فکر می‌کنند که باید همه مسائل را در معرض عموم بگذارند، باید با نگاه آسیب‌شناسانه به موضوع پرداخت.

وی خاطرنشان کرد: اگر ذره‌ای احساس مسئولیت در مقابل شئونات اجتماعی خود داریم، باید از پلیسی که بدون توجه به نام و نشان با اعتماد نفس عمل می‌کند، تقدیر کنیم؛ در سال 85 زنگ خطری به صدا درآمد مبنی بر اینکه تلفات جاده‌ای بیش از حد تحمل افزایش یافته و حدود 28 هزار کشته در سوانح رانندگی داشتیم که پلیس با بسیج تمام نیروها و ظرفیتها برای کاهش تلفات رانندگی تلاش کرد، مابقی سازمانها نیز کمک کردند اما در خور و شایسته نبود تااینکه تعداد کشته‌ها در آخر سال 95 به 16 هزار کشته کاهش یافت.

جانشین فرمانده ناجا یادآور شد: در اوایل سال گذشته هشدار دادیم و گفتیم به علت افزایش دوبرابری خودروها، عدم توفیق در نصب تجهیزات، عدم پشتیبانی لازم از پلیس راهور مکن است افزایش تلفات رانندگی را شاهد باشیم که سال 96 و 97 روند کاهش تلفات متوقف شد هر چند با افزایش حدود یک درصدی تلفات مواجهیم اما باید فکری کرد، به همین خاطر قرارگاه جهادی کاهش تلفات سوانح رانندگی با تاکید مقام معظم رهبری تشکیل شد.

وی افزود: اطلس چندساله تصادفات و علل آنها شناسایی شده و طرحی اقدامی تهیه شد، در این طرح اولویتهایی انتخاب شده و در چند وقت اخیر به فرماندهان استانها ابلاغ شد، در پایان برنامه ششم توسعه تلفات رانندگی 36 درصد باید کاهش پیدا کند، اگر به کران بالا این عدد را گرد کنیم باید سالی دو هزار کشته از تلفات رانندگی کم شود چون در سال 96 و 97 اتفاقی روی نداد.

جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه قانون‌گذار تکلیف کرده که پروژه سپهتن (نصب ردیاب روی خودروها) روی 15 هزار دستگاه اتوبوس بین‌شهری نصب شود، در یکی دو سال گذشته با اجرای این پروژه، بیش از 90 درصد، شاهد کاهش تصادفات اتوبوسها بودیم، با این نرم‌افزار می‌توان در لحظه ردیابی کرد و تذکر داد.

وی افزود: امروز همه می‌دانیم‌ خودروهای باربری، یا موثر یا عامل تصادف هستند، مسئولان قول دادند در سال جاری و آینده این پروسه را توسعه دهند، می‌گوییم این کار پرمنفعت است، چرا مسئولان پای کار نمی‌آیند و این فرصت را در اختیار پلیس نمی‌دهند، قرار بود 6 هزار دوربین پایش تصویری ثابت در جاده‌ها نصب شود اما هنوز به دو هزار مورد نصب نرسیدیم، در مسیرهایی که این دوربین‌ها نصب شده به میزان قابل توجهی شاهد کاهش تلفات بودیم، چرا عزم ملی ایجاد نمی‌شود، چرا دوربین‌های سیار به تعداد کافی در اختیار پلیس قرار نمی‌گیرد.

سلیمانی با بیان اینکه کل این خودروها در کشور به 500 هزار دستگاه نمی‌رسد نصب آن هزینه بسیار کمی  دارد، گفت: بحث کیفیت خودرو نیز یک روزه حل نمی‌شود، بخش قابل توجهی از تلفات، ناشی از استحکام کم خودروها است، پلیس با روحیه جهادی تلاش خودش را مضاعف خواهد کرد، منتظر دیگران نمی‌مانیم تا وظیفه خود را انجام دهند.

جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه امروز بیش از 68 درصد تصادفات و 60 درصد تلفات ناشی از آن در 30 کیلومتری شهرها رخ می‌دهد، گفت: عمده این اتفاقات در کمتر از 100 شهر رخ می‌دهد، با اصلاح اشکالات در 30 کیلومتری شهرها به صورت جهشی می‌توانیم تعداد تلفات را کاهش دهیم، حدود هزار و 585 نقطه بحرانی حادثه‌خیز در کشور داریم که هزار و 100 نقطه در 30 کیلومتری شهرها قرار دارد.

وی متذکر شد: تمام استانها در تلفات ناشی از تصادفات مشکل ندارند، استانهای هدف حدود 13 استان است که از مسئولان می‌خواهیم به ما کمک کنند.

اقدام جالب پلیس راهور مشهد برای جلوگیری از تخلفات رانندگی+عکس

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon